کد خبر: ۱۰۵۵۰۹
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۸

91 درصد اعضای 5 کمیسیون تخصصی اقتصادی مجلس، اقتصاد نخوانده‌اند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: شاید در کمتر کشوری سخنگوی کمیسیون تخصصی اقتصادی مجلس دانش‌آموخته بیماری‌های گیاه‌شناسی و دبیر اول همان کمیسیون دبیر معارف باشد. یا شاید ایران تنها کشوری است که از طرفی تمام اقتصادش وابسته به نفت به نظر می‌رسد و از طرف دیگر از میان 23 نفر عضو کمیسیون انرژی مجلس‌‌، تنها یک نفر مهندس نفت است و رییس کمیسیون انرژی از قرار دانش‌آموخته بیو مکانیک است و دو نایب رییس کمیسیون یکی کارشناس آموزش و دیگری کارشناس علوم قرآن و حدیث است. رشته تحصیلی پرستار و پزشک حسب قاعده نمی‌تواند ارتباط منطقی با نفت، گاز و انرژی برقرار کند‌ اما تعداد پرستاران و پزشکان در کمیسیون انرژی بیشتر از تعداد مهندسان نفت است.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، در کمیسیون صنایع و معادن کارشناس‌ آب شناسی حضور دارد و جراح مغز و اعصاب به اجرای اصل 44 در روزگار واگذاری غول‌های اقتصادی نظارت می‌کند. 5 کمیسیون اصلی مسوول قانون‌گذاری اقتصاد کشور مجموعا 108 عضو دارد و جالب است که از این میان‌ تنها 10 نفر اقتصاد خوانده‌اند و مابقی دانش‌آموخته سایر رشته‌ها هستند. این یعنی قانون‌گذاران محترم و اهالی سیاست‌گذاری اقتصاد کشور 91 درصد اقتصاد نخواندند و فقط 9 درصد آنها اهل اقتصاد دانشگاهی هستند.

این مطلب به بررسی تحصیلات و تخصص اعضای کمیسیون‌های تخصصی مربوط به اقتصاد خانه ملت می‌پردازد‌ البته در آینده نزدیک، همان‌طور که سراغ قانون‌نویسان رفتیم، سری هم به مجریان خواهیم زد.

یک پزشک و2 پرستار در کمیسیون اقتصاد 

اول به کمیسیون اقتصاد بپردازیم، لااقل اصالت نامش بیشتر از همه به این مطلب نزدیک است. کمیسیونی با 23 عضو که از این 23 عضو تنها چهار نفر اقتصاد خوانده اند و مابقی دانش‌آموختگان سایر رشته‌ها هستند.

سخنگوی کمیسیون آقای موسوی جرف دانش‌آموخته بیماری‌های گیاه‌شناسی است. دبیر اول کمیسیون اقتصاد، آقای موسوی لارگان معارف اسلامی خوانده است. نایب رییس اول، آقای دلخوش و دبیر دوم آقای مرعشی در رشته مدیریت دولتی تحصیل کردند. نکته جالب حضور دو پرستار، یعنی آقایان حیدری و خیری و آقای اکبرنژاد به عنوان پزشک در ترکیب این کمیسیون است.

تنها یک مهندس نفت در کمیسیون انرژی‌ 

اقتصاد ایران روی پاشنه نفت می‌چرخد، مسایل مربوط به نفت و گاز هم (این‌طور که از ظاهر امر بر می‌آید) به عهده کمیسیون انرژی مجلس است. حالا جالب است که کاتوزیان، رییس این کمیسیون بیومکانیک خوانده است(بیومکانیک به استفاده از مکانیک کلاسیک در زمینه‌های علوم زیستی می‌پردازد) و از بین تمام اعضای این کمیسیون تنها آقای حسینی مهندس نفت است.

دو نایب رییس کمیسیون هم آقایان کعبی و سودانی‌ به ترتیب کارشناسان آموزش و علوم قرآنی و حدیث هستند. دبیر اول کمیسیون آقای دهدشتی، پزشک و دبیر دوم کمیسیون آقای شبانپور مدیریت دولتی خوانده است. در این کمیسیون مهم هم حضور رشته‌های عجیبی به چشم می‌خورد‌ از جمله عسگر جلالیان دانش‌آموخته علوم ارتباطات، سیدحسین ذوالانوار دانش‌آموخته آبیاری و آبادانی و جاسم ساعدی دانش‌آموخته علوم اجتماعی.

حضور کارشناس آب‌شناسی در کمیسیون صنایع‌ 

از بین کمیسیون‌های مورد بحث در این نوشتار، این کمیسیون بهترین وضعیت از نظر ترکیب رشته‌ها و ربط آنها به موضوع کاری کمیسیون است! البته شرایط زیاد هم آرمانی نیست‌ اما با توجه به 5 کمیسیون دیگر، اینجا وضعیت بهتر به نظر می‌رسد، لا‌اقل در کمیسیون صنایع‌ در میان اعضا،  7نفر مهندس وجود دارد. البته رشته‌های عجیب در اینجا هم به چشم می‌خورد، مثل دانش‌آموخته آب‌شناسی‌ یا دانش‌آموخته جامعه‌شناسی. آقای سجادیان‌ با مدرک زمین شناسی گرایش آب‌شناسی عضو کمیسیون صنایع شده است.

آقای اخوان جامعه‌شناس هم در کمیسیون صنایع عضویت دارد و لابد این رشته‌ها ارتباط تنگاتنگی با موضوع کاری کمیسیون تخصصی صنایع دارند

محاسبه با فیزیک اتمی‌ 

همین اول در مورد این کمیسیون بگوییم، رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات‌ جناب آقای عبداللهی، دانش‌آموخته رشته مخابرات است! به نظر می‌رسد آنقدر موارد جالب در قسمت‌های قبل مرور شده باشد‌ که حضور دانش‌آموخته فیزیک اتمی و دامپزشک در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات چیز عجیبی نباشد. 

البته حضور یک پزشک هم در این کمیسیون به چشم می‌خورد. آقایان‌ منادی سفیدان (دامپزشک)، کریمی (فیزیکدان اتمی) و شهرزاد (پزشک) مواردی هستند که ذکر شدند.

نظارت جراح مغز و اعصاب بر اجرای اصل 44 

آقای امیدوار رضایی میرقائد، جراح مغز و اعصاب است و در کمیسیون ویژه نظارت و پیگیری اجرای اصل 44 قانون اساسی عضویت دارد. دبیر اول کمیسیون هم مهندسی کشاورزی خوانده است. منصف که باشیم، انصافا جز آقای حاجی اصغری‌ که کشاورزی خوانده است، ترکیب تحصیلی سایر اعضای هیات رییسه این کمیسیون ویژه را که اتفاقا دوره تصدی آنها همزمان شده است با خصوصی‌سازی غول‌های اقتصادی می‌توان به هر ترتیب به وظیفه کمیسیون ارتباط داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین