آفتاب: نظامیان آمریکا و کره جنوبی از دوشنبه، دومین رزمایش مشترک خود را به فاصله کمتر از یک ماه از زمان برگزاری رزمایش قبلی آغاز میکنند.
به گزارش رویترز، این مانور سالانه یک هفته پس از آن برگزار میشود که سئول رزمایش خود را در مرز دریایی مورد مناقشه در سواحل غربی به پایان رساند و اقدام تلافیجویانه کرهشمالی مبنیبر پرتاب توپ به همان منطقه را به دنبال داشت.
کرهشمالی با لحنی که در گذشته نیز سابقه داشته است، اعلام کرد که آخرین رزمایش کرهجنوبی «اقدام خطرناکی برای افروختن جرقه آتش جنگی جدید» بوده است.
واشنگتن و سئول اعلام میکنند که هدف این رزمایشها تقویت قدرت دفاعی و ارسال این پیام روشن به پیونگیانگ است که رفتارش خصمانه بوده و باید متوقف شود.
این رزمایش در حالی برگزار میشود که «لی میونگ باک»، رئیسجمهوری کرهجنوبی در سخنرانی خود به مناسبت استقلال کره از حاکمیت استعماری ژاپن در سال 1945 میلادی، گفت: «کرهشمالی نباید دست به اقدامهای تحریکآمیز دیگری بزند، سئول نیز چنین رفتاری را تحمل نخواهد کرد.»
لی با بیان اینکه خواستار ایجاد فصل جدیدی در روابط دو کره است، گفت که پیونگیانگ باید دست به تغییری شجاعانه بزند.
وی ادامه داد: «دو کره نمیتوانند بهای تکرار تاریخ تلخی که با بیاعتمادی و تقابل گره خورده است را بپردازند.»
رئیسجمهوری کرهجنوبی همچنین گفت: «اکنون زمان است که پیونگیانگ حقیقت را بپذیرد، تغییری ایجاد کند و تصمیمی قاطع بگیرد؛ کرهشمالی نباید از تغییر بترسد.»
لی با پیشنهاد طرح چند مرحلهای اتحاد مجدد کرهشمالی و کرهجنوبی گفت که دو کره باید در مرحله نخست «جامعهای مبتنی بر صلح» تشکیل داده و بعد از آن روابط اقتصادی را تقویت کنند.
وی تاکید کرد: «آنچه بیش از همه در این مسیر اهمیت دارد، خلع سلاح هستهای شبه جزیره کره است.»
لی افزود که قدم بعدی ایجاد جامعهای اقتصادی از طریق مبادلات فراگیر و همکاریهایی است که میتواند به پیشرفت اقتصادی کرهشمالی کمک کند؛ طی این روند میتوانیم در نهایت به اتحاد صلحآمیز دو کره برسیم.
بنا بر این گزارش، روابط دو کره بعد از غرق شدن رزمناو چئونان که طی آن 46 ملوان کرهجنوبی کشته شدند تیرهتر شده است.
نتیجه تحقیقات گروه بینالمللی نشان میدهد که کرهشمالی در این حادثه نقش داشته است ولی مقامهای پیونگیانگ این اتهام را رد میکنند.
رزمناو چئونان 26 ماه مارس در مرز آبی دو کره گشت میزد که غرق شد.