آفتابنیوز : آفتاب: نمایندگان مجلس شورای اسلامی آلودهكردن آبهای موضوع قانون حفاظت از دریاها به مواد نفتی را ممنوع اعلام و مجازاتهای این كار را تعیین كردند.
نمایندگان ملت در جلسه علنی سهشنبه در ادامه بررسی جزئیات لایحه حفاظت از دریاها و رودخانههای قابل كشتیرانی در مقابل آلودگی به مواد نفتی، مواد دیگری از آنرا بررسی و تصویب نهایی كردند.
بر اساس مصوبه مجلسیها، همه كشتیها، نفتكشها و شناورها موظف شدند هنگام ورود به آبهای موضوع این قانون در مقابل خسارات احتمالی ناشی از آلودهكردن آبها به مواد نفتی بیمه شده باشند؛ در غیر این صورت لازم است تعهدنامه مالی جهت جبران خسارات احتمالی به همراه داشته باشند.
همچنین مجلس مقرر كرد: آئیننامه اجرایی این قانون با پیشنهاد مشترك وزارتخانههای راه و ترابری، نفت و جهاد كشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست به تصویب هیئت وزیران برسد.
خانه ملتیها همچنین در ماده دیگری از این لایحه، سازمان بنادر و دریانوردی را مكلف كردند به منظور پیشگیری از آلودگی، نسبت به بازرسی نفتكشها، كشتیها، شناورها و تأسیسات نفتی مشمول این قانون اقدام كرده و در صورت وجود عیب یا نقص تا رفع آن از فعالیت آنها ممانعت به عمل آورد.
بر اساس مصوبه نمایندگان ملت، سازمان بنادر و دریانوردی موظف شده از وجود نفتكشهای تك جداره به آبهای موضوع این قانون جلوگیری كند.
وكلای ملت در ماده دیگری آلودهكردن آبهای موضوع این قانون به مواد نفتی را ممنوع اعلام و مقرر كردند مرتكب یا مرتكبان در صورت آلودهكردن عمدی آبها به مواد نفتی به حبس از 6 ماه تا 2 سال یا جزای نقدی از 20 میلیون ریال تا 5 میلیارد ریال یا هر دو مجازات و در صورت انجام غیرعمدی این كار به جزای نقدی از 10 میلیون ریال یا یك میلیارد ریال محكوم شوند.
مسئولان نفتكش، كشتی، شناور و تاسیسات نفتی بر اساس مصوبه مجلس مكلف شدند در صورت بروز آلودگی به هر دلیل، مراتب را در اسرع وقت به مقامات نزدیكترین بندر ایران و مقامات محلی سازمانهای حفاظت محیط زیست و شیلات اطلاع دهند و متخلفان از این امر حسب مورد علاوه بر مجازاتهای اداری و سایر مجازاتهای مقرر در این قانون به جزای نقدی از 20 میلیون ریال تا 5 میلیارد ریال محكوم میشوند.