آفتابنیوز : آفتاب: رئیس سازمان انرژی اتمی کشور در پاسخ به این سوال که ایران تحت چه شرایطی دست از غنیسازی 20 درصد بر میدارد گفت: ایران تحت هیچ شرایطی دست از غنی 20 درصد بر نمیداریم ما از ابتدا تمایل نداشتیم به سمت تولید سوخت 20 درصد برویم، اما به دلیل به وجود آوردن جو بیاعتمادی ایران به سمت غنیسازی 20 درصد رفت که این درصد براساس مقررات ان پی تی حق طبیعی ایران است و دست از غنیسازی 20 درصد بر نمیدارد.
علیاکبر صالحی در نشست پرسش و پاسخ انتقال سوخت به قلب راکتور نیروگاه اتمی بوشهر در رابطه با اطمینان ایران از تحویل سوخت مورد نظر این نیروگاه از سوی روسها،گفت: ما تجربه خوبی از غرب و کشورهای فرانسه و المان نداریم و برهمین اساس دولت به سمت غنیسازی داخلی رفت که این امر تضادی با موازین بینالمللی ندارد.
وی افزود: ما تصمیم داریم 20 هزار مگاوات برق را در دوره 25 ساله تولید کنیم و برهمین اساس به مقدار زیادی سوخت نیاز داریم و نمیخواهیم همه این مقدار این سوخت را از داخل تهیه کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور تصریح کرد: ما به روسها اطمینان داریم و در مورد نیروگاه بوشهر که تامین سوخت آن برای 10سال از طرف روس تضمین شده است مطمئن هستیم، اما ما به دنبال ساخت نیروگاههای دیگر نیز هستیم.
صالحی در رابطه با مکانیابی 10 سایت جدید هستهای که قرار بود در ایران انجام شود اظهار داشت: اطلاع رسانی در مورد این 10 سایت غنی به اندازه کافی در مطبوعات درج شده است، اما در هر صورت این سوال را میتوان به این صورت پاسخ دهم که موضوع شناسایی 10 سایت غنیسازی همچنان ادامه دارد و ما هنوز عجلهای به سرانجام رسیدن آن نداریم.
وی متذکر شد: سال آینده چنانچه رئیسجمهور مقرر بدارند ما ساخت یکی از این سایتها را آغاز کنیم، اما این موضوع هنوز قطعی نشده است و همه چیز بستگی به نظر دولت ورئیسجمهور دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور خاطرنشان کرد: با تحلیل و تعامل و به آرامی برای ساخت نیروگاه جدید حرکت خواهیم کرد.
وی همچنین در رابطه با وضعیت انتقال ساکنان اطراف نیروگاه بوشهر که براساس مصوبه هیات دولت قرار بود انجام شود نیز گفت: این موضوع در هیأت دولت مطرح شده است و دولت قول داده است نظر این عزیزان را تامین کند.
صالحی خاطرنشان کرد: امیدواریم در سفر آتی آقای رئیسجمهور به استان این موضوع را به صورت نهایی حل و فصل کنیم.
وی همچنین در ابتدای این نشست با تبریک مقارن شدن راه اندازی نیروگاه بوشهر با هفته دولت اظهار داشت: ساخت نیروگاه بوشهر پیش از سیو چند سال به طول انجامید اما مقرر بود که این نیروگاه در اوج تحریمها و سختیها راه اندازی شود تا ما شاهد آغاز به کار نماد هستهای کشور باشیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور این چنین چالشی درسهای عبرتآموزی داشت برای کسانی که باید درس بگیرند.
صالحی خاطرنشان کرد: 34 سال پیش قرارداد احداث نیروگاه بوشهر میان سازمان انرژی اتمی ایران و یک شرکت آلمانی منعقد شد این اقدام به دنبال مطالعات وسیعی انجام گرفت که توسط شرکتهای مشاور غربی و در راستای برنامه بلند مدت برای تامین برق کشور صورت گرفته بود نتایج همه مطالعات در استفاده از انرژی اتمی به استفاده از انرژی هستهای برای تامین بخشی از برق ایران تاکید داشت و تنها تفاوت آنها در توجه به این مطلب بود که انرژی هستهای برای تولید برق کشور نیاز است.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور خاطرنشان کرد: علیرغم ایفای تعهدات ایران و پرداخت پخش از پیش پرداخت ساخت نیروگاه به طرف آلمانی و آغاز انقلاب وقفی در ساخت این نیروگاه بهوجود آمد و با آغاز جنگ این روند متوقف شد.
وی خاطرنشان کرد: در آبان 66 نیروگاه بوشهر مورد تهاجم هوایی واقع شد و ضمن صدمات شدید به نیروگاه تعدادی از همکاران ما شهید شدند.
وی متذکر شد با خاتمه جنگ تحمیلی و با اعلام رژیم سرنگون شدن صدام بهعنوان آغازگر جنگ تلاشها برای متقاعد کردن آلمانها به ایفای تعهداتشان و ادامه کار نیروگاه بوشهر اجرایی نداشتیم.
وی خاطرنشان کرد: از اوایل دهه 70 جمهوری اسلامی ایران راههایی را برای اتمام نیروگاه بوشهر در دستور کار خود قرار داد.
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور متذکر شد در سال 1371 دولتهای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه تفاهمنامه همکاری مشترک در حوزه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای را امضا کردند و به این ترتیب فصل جدیدی در همکاریهای میان دو کشور آغاز شد.
صالحی خاطرنشان کرد: به دنبال این تفاهمنامه قرارداد در دی ماه 1373 میان سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت انرژی روسیه برای اتمام فاز یکم نیروگاه امضا و بعد از آن عملیاتی شد.
وی ادامه داد: پس از مطالعه آثار به جای فعالیتهای آلمانها با اصلاح قرارداد یاد شده در سال 1378 عملا بررسیهای فنی و عملیات اجرایی برای تصمیم این واحد که در نوع خود در نیروگاههای جهان به دلیل تلفیق فناوری غربی با تجهیزات روسی منحصر به فرد بود، وجود داشت.
به گزارش ایلنا، صالحی افزود: نیروگاه بوشهر نماد صبر و مقاومت ملت ایران برای دستیابی به آرمانهای خود است و در این راستا باید از زحمات دولتهای پیشین برای این پروژه ملی حمایت کردند تشکر و قدردانی کرد. به ویژه حمایتهای رئیسجمهور شجاع مان.
وی متذکر شد: تمام دستاوردهای در سایه نظام ولایت و نظام مقدس جمهوری اسلامی حاصل شده است؛ هدایت حکیمانه و رهنمودهای امید بخش رهبر انقلاب در دوران پر فراز و نشیب برنامههای اتمی ایران و پشتوانه همه مسئولان اجرایی بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی متذکر شد از ملت روسیه و دولت روسیه به خاطر نقش آفرینی در نیروگاه بوشهر صمیمانه قدردانی میکنیم و یقین دارم پس از تحقق شدن این نماد همکاری راه برای همکاریهای درخشان فی مابین فراهم میشود.
ایران و روسیه سه سند همکاری در حوزه نیروگاه بوشهر امضا کردند جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با حضور مقامات دو کشور در بوشهر سه سند همکاری در راستای راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر امضا کردند.
به گزارش مهر، امروز شنبه در بوشهر با حضور روسای نظام ایمنی هسته ای جمهوری اسلامی ایران و روسیه گواهی کارفرما و پیمانکار نیروگاه اتمی بوشهر جهت اعلام نیروگاه هستهای بوشهر به عنوان یک نیروگاه راهاندازی شده به امضا رسید.
همچنین مقامات دو کشور با صدور توافقنامهای مقرر کردند شرکت مشترکی جهت همکاری در زمینه نیروگاههای هستهای بوشهر از جمله بهره برداری مطمئن از این نیروگاه تاسیس شود.
بر اساس یادداشت تفاهم سوم، طرفین در راستای انجام برخی اقدامات که تا زمان راهاندازی کامل نیروگاه اتمی بوشهر لازم است، توافق کردند.
این تفاهمنامهها در حاشیه برگزاری کنفرانس مطبوعاتی مشترک سرگئی کرینکو رئیس روس اتم و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران و بعد از آغاز انتقال سوخت به داخل رآکتور نیروگاه هستهای بوشهر به امضا رسید.