آفتاب - سرویس سیاسی: پس از پیروزی انقلاب و در مقام دادستان نیز او درگیر این بود که به نسل انقلاب بفهماند که مال و جان مردم و آزادی و زندگی آنان چیزی نیست که بتوان فدای مصلحت حکومت و انقلاب کرد.
بیت شهید آیتالله قدوسی در آستانه بیست و نهمین سالگرد شهادت او، با صدور بیانیهای اعلام کرده است که همچون سال گذشته، از برگزاری مراسم سالگرد خودداری کرده و ضمن اعلام وفاداری به آن شهید والامقام، همگان را به فاصله گرفتن از برنامههای تبلیغاتی پرهزینه و بیمحتوائی که روح آن شهید از آن بیزار بود، دعوت کرده است.
این اطلاعیه که خطاب به مردم صبور و مقاوم ایران صادر شده تاکید دارد که " آن بزرگ در طول سالیان پیش از پیروزی انقلاب تمام سعی خود را نمود که نسلی را تربیت کند که هدفش استفاده درست از قدرت است و نه حفظ آن؛ و نگاه اصلاحیاش به خویشتن و دوستان و افراد خود است و نه دیگر اندیشان و مخالفان؛ و نیز امر به معروف را از خود و خودی شروع میکند و نه از دیگران و غیر خودیها."
خانواده شهید قدوسی در ادامه اطلاعیه تاکید می کنند که "وی تمام تلاش خود را نمود تا به نسل انقلاب، مردم مسلمان و روحانیت جوان بفهماند که خطرناکترین دشمن طریق، انبوه طرفدارانی است که پشت سر انسان گرد آمدهاند و نه صدای مخالفانی که بر علیه ما فریاد میکشند. آنان که با شهید قدوسی ارتباط داشتند در خلوت و آشکار این روایت اخلاقی را بارها از او شنیدهاند که "برحذر باش از صدای انبوه هوادارانی که به دنبالت میآیند".
در بخش دیگری از اطلاغیه مذکور آمده است که " او سعی کرد تا این نسل بفهمد که زندانی و خانوادهاش در اسلام حرمتی دارند که نمیتوان آن را نادیده گرفت. این سلوک سیاسی و اخلاقی، همان راهی بود که شهید بزرگوار آیت الله قدوسی تمام زندگی خود را فدای آن کرد، برای آن خون دل خورد و دشنامها شنید و دشمنیها به جان خرید... و در دوران کوتاه مسئولیت او نیز قبل از هر کسی، دوستان و انقلابیون افراطی بودند که پرچم ضدیت با او را افراشتند و دشمنی و دشنام را نثار او ساختند."
این اطلاعیه با اعتراض به برنامههای بی محتوا و بزرگداشتهایی توسط صدا و سیما که شهید قدوسی از آنها بیزار بود تاکید میکند:" امّا اکنون همه علاقمندان و فرزندان معنوی و راستین او، عمق اندیشههای او را درک کرده و وظیفه بزرگی بر دوش خود احساس میکنند. اکنون اکتفا کردن به ذکر نام و انتشار تصویر و ساختن برنامههای تلویزیونی بیمحتوا و برپا کردن بزرگداشتهائی که خود او از آن بیزار بود، گناهی نابخشودنی است. او بر چه مسیری میرفت و ما از چه راهی بازگشتهایم؟"
در ادامه این اطلاعیه با اشاره به این که "اکنون با وقوع حوادث فراوان، ما بیش از همیشه به این اهداف معتقدیم. آنها نه فقط به پیروز شدن و به دست گرفتن قدرت، که به استفاده صحیح از این قدرت در جهت پیاده شدن ارزشها و اصول اسلامی و انسانی میاندیشیدند و قدرت و حکومت را ابزاری چنان بیارزش میدیدند که به فرمایش مولا علی (ع) اگر باعث گرفتن حق مظلومی از ظالمی نشود، ارزش و اهمیتی ندارد" میافزاید:
"شهید قدوسی حساسترین بخش از عمر شریفش را صرف کرد تا به نسلی که تنها به مبارزه برای قدرت میاندیشید، بیاموزد که آنچه اهمیت دارد باطن انسانهائی است که قدرت را به دست گرفتهاند و نه فقط ظاهر آنها، و بیاموزد که خطر و مشکل اصلی ما پس از پیروزی است و به آنها بفهماند که شیطان، باطل و طاغوت، در درون انسانهاست و در هر قلبی میتواند آشیان کرده و ظهور کند و پس از پیروزی انقلاب در مقام دادستان نیز بیش از هر کسی حامی و نگهدار مال و جان مردمی بود که مدافعی نداشتند و در مقابل کسانی که این روش را برنمیتافتند با صدای بلند اعلام کرد که "اگر مرا به مسلسل هم ببندید تسلیم نخواهم شد."