آفتابنیوز : آفتاب: مشاور پارلمانی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، عدالت را از مقولههای مهم در ارتباط با حوزه اندیشه دینی دانست و گفت: آنچه در انقلاب اسلامی ایران باعث خیزش مردم به رهبری امام، علیه طاغوت شد انگیزههای عدالتخواهانه بود.
حجتالاسلام والمسلمین علی عسگری با بیان اینکه نهضت عاشورا یکی از پیشینههای تفکر عدالتخواهی در اندیشه شیعه است، تصریح کرد: بعد از گذشت بیش از 30 سال از انقلاب اسلامی یکی از چالشهای مهم پیش روی مسئولان نظام موضوع عدالت است.
وی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری مبنیبر اینکه فلسفه مهم و بزرگ حکومت از نظر دین رضایتمندی مردم است، افزود: امام علی (ع) فرمودند اگر حضور و رضایت مردم نبود هر آینه لجام شتر حکومت را برگردن آن میانداختم و رهایش میکردم و شاهدیم در ادامه این رویکرد، امام (ره) نیز مطرح کردند که میزان رای ملت است.
عسگری با بیان اینکه عدالت در اجرای قانون، قضاوت و توزیع ثروت عمومی برای همگان باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: برای پیشگیری از استبداد باید در جامعه اسلامی، رای فردی کمتر مورد توجه باشد.
وی از جمله موارد رعایت عدالت در حوزه اقتصاد را برابری در استفاده از فرصتها و امکانات دانست و خاطرنشان کرد: اگر امکان استفاده از خدمات اقتصادی برای همه به شکل برابر وجود داشته باشد عدالت در عرصه اقتصاد حاصل خواهد شد.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه عدالت سیاسی مقدم بر عدالت اقتصادی است، اظهار کرد: اگر عدالت سیاسی در جامعهای وجود داشته باشد، هر کس در جای خود باشد و نقش نیروهای نخبه و اثرگذار در اظهارنظرها مورد توجه باشد مدیریتها به سامان میشود و دغدغههای اقتصادی و معیشتی مردم به خوبی مطالبه میشود.
وی با بیان اینکه در عرصه عدالت در گذشته الگویمان حضرت علی (ع) و ائمه معصومین و امروزه امام (ره) و در دوره معاصر چهرههایی مثل شهید بهشتی هستند، تصریح کرد: شهید بهشتی در جاذبه در حد عالی و دافعه در حد ضرورت تاکید داشتند که امروزه این امر مطالبه مقام معظم رهبری نیز میباشد و باید این سوال را پرسید که تا چه حد مسئولان به این مطالبه و التزام عملی به آن اعتقاد دارند.
وی با بیان اینکه با عدالت مد نظر معصومین، امام (ره)، نخبگان، روحانیت، فقها و مراجع تقلید فاصله داریم، افزود: تا زمانی که مسائل شکل سیاسی به خود گیرد و در قالب سیاسیکاری شعار عدالت خواهی مطرح شود عدالت حقیقی شکل عملی به خود نمیگیرد.
عسگری با بیان اینکه اگر ملاک عدالت ما عدالت رسول الله (ص) و امام علی (ع) باشد برخی برای قدرت به هر دری نمیزنند، افزود: در عرصه عدالت باید از برخی سخنها پرهیز کنیم.