آفتابنیوز : آفتاب: احمدینژاد با بیان اینکه ادعاهای صورت گرفته در خصوص موضوع هستهای ایران نوعی سیاسیکاری و تحت فشار برخی دولتهای زورگو صورت میگیرد اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بیشترین همکاری را با آژانس بینالمللی اتمی داشته است و طرح برخی ادعاها فاقد ارزش حقوقی است.
احمدینژاد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی نووآی هلند در پاسخ به سوالی مبنیبر اینکه چرا ایران در شرایطی که اسرائیل و برخی همسایگانش بمب هستهای دارند به دنبال سلاح هستهای نیست، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است بمب اتم زشتترین و ضد انسانیترین سلاحی است که بشر در طول تاریخ ساخته است. ایران از 2 جهت با بمب اتم مخالف است؛ نکته اول این که سلاح کشتار جمعی بسیار وحشتناکی است و با هیچیک از معیارهای انسانی سازگاری ندارد. دوم اینکه مناسبات جهان نیازمند بمب نیست و بمب اتم نه تنها کارایی ندارد بلکه تنشها را تشدید میکند.
احمدینژاد گفت: ملت ایران به دنبال این هستند که دارندگان بمب اتم خلع سلاح شوند از این رو کسی که به دنبال خلع سلاح است، دیگر خودش نمیتواند بمب داشته باشد.
وی با طرح این سوال که چرا خلع سلاح اتمی اتفاق نیفتاده است خاطرنشان کرد: علت این است که موضوع خلع سلاح را به دارندگان اینگونه سلاحها سپردهاند. بدیهی است آنهایی که سلاح اتمی دارند هیچوقت با خلع سلاح موافقت نمیکنند.
وی افزود: ایران از ناحیه بمبهای اتمی هیچگونه احساس خطری نمیکند برای اینکه کسی قادر نیست از آن استفاده کند. بنابراین هم اصل بمب را قبول نداریم و هم آن را فاقد کارکرد برای حل مسائل جهان میشناسیم. پس نیازی به بمب اتم نداریم.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی هستهای گفت: اگرچه هر نوع همکاری باید از یک چارچوب خاصی برخوردار باشد اما ایران حتی بیش از چارچوب و توافق و قانون همکاری کرده است اما بعضاً تقاضاهایی از ایران دارند که خارج از همه مقررات است. روشن است که اینگونه تقاضاها کار خلافی است و اساسنامه آژانس همچنین اجازهای نمیدهد. این اقدامات نوعی سیاسیکاری و تحت فشار بعضی دولت بوده و فاقد جنبه حقوقی است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: بیتردید اگر ایران عضو دایم شورای امنیت بود، رئیس آژانس بینالمللی اتمی هیچ گزارشی از فعالیتهای هستهایمان ارایه نمیکرد. به همین خاطر آمریکا در حالی که چندینهزار بمب دارد و متعهد بوده که آنها را محدود کند تاکنون حتی یک بازرسی از آنجا انجام نشده است و آنها هیچگونه همکاری هم با آژانس انجام ندادند اما رئیس آژانس جرأت ندارد علیه آنها حرفی بزند.
وی افزود: رئیس آژانس تحت فشار دولت آمریکا ادعاهایی علیه کشورمان مطرح میکند و سندی هم ارائه نمیدهد. از اینرو چنین سخنانی تنها یک اظهار نظر سیاسی محسوب شده و فاقد ارزش حقوقی است.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره عملکرد آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رابطه با ایران، گفت: طبق ماده 4 اساسنامه آژانس آنها موظف هستند در زمینه انرژی صلحآمیز هستهای از نظر فناوری کمک کرده و حمایت حقوقی کنند اما نه تنها چنین حمایتی صورت نگرفته بلکه فقط فشار میآورند. حتی گزارشهای دوپهلو صادر میکنند.
وی گفت: امروز در دنیا همه میدانند که موضعگیریهای آژانس تحت فشار سیاسی اعضای دائم شورای امنیت است و یکی از علتهایی که تاکنون نتوانستهاند کشورهای دارای سلاحهای هستهای را خلع سلاح و جلوی اشاعه را بگیرند همین مسأله است. بعد از تأسیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، چندین کشور، صاحب بمب اتم شدند و این بدان معناست که آژانس در فعالیتهای خود موفق نبوده است. چرا که هرکدام از این کشورهایی که اتمی شدند مورد حمایت یک عضو شورای امنیت بودند. بنابراین آژانس وظایفش را به درستی انجام نمیدهد.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره میزان همکاری ایران با آژانس بینالمللی اتمی گفت: در تمام تأسیسات هستهای ایران دوربینهای آژانس نصب شده است و تمام مواد هستهای که در ایران جابهجا میشود حتی در حد صدم گرم توسط آژانس کنترل میشود و با اجازه آژانس جابهجا میشود. وقتی برخی مدعی میشوند که ایران بهاندازه کافی همکاری نداشته است، باید منظور از میزان همکاری و کافی بودن را تعریف کنند و این هم باید مبتنیبر قوانین باشد. مدعیان مشخص کنند که ایران کدام تعهد و وظیفهای بوده که انجام نداده است؟ چنین چیزی قطعاً وجود ندارد. آژانس 6 سؤال اساسی از ایران داشته و ایران به تمام این سؤالات به صورت قانونی و رسمی پاسخ داده و پاسخ رسمی از آژانس دریافت کردهایم که در گزارش آژانس هم تأیید شده است.
وی افزود: دولت آمریکا در حالی ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرده است که طبق مقررات، ادعای اعضای آژانس علیه هم مسموع نیست. اما آژانس بر خلاف قانون به این موارد استناد میکند. هیچ عضوی طبق مقررات نمیتواند علیه عضو دیگری اقدام کند ولی آژانس تحت فشارهای سیاسی به اینگونه موضوعات اعتناء میکند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: مشکل هستهای ایران این نیست که همکاری لازم صورت گرفته است یا نه، براساس اذعان خود مسئولان غربی مشکل اصلی نوع رابطه ایران با آمریکاست. آنها میگویند چون ایران با آمریکا درگیر است، نمیتوانند مسأله را حل کنند. امروز همه میدانند که موضوع هستهای یک بهانه است. امروز رژیم صهیونیستی را در حالی که به سلاح اتمی مجهز کردهاند و برخی از دولتها خارج از نظارت آژانس، هستهای شدهاند اما دولت آمریکا با آنها رابطه خوبی دارد و به این مسأله اعتراض هم نمیکند. بنابراین موضوع هستهای ایران، سیاسی است. آمریکا در آژانس و در شورای امنیت نفوذ دارد و از آن طریق هم بر ما فشار وارد میکند معنای اقدام آنها این نیست که این کارها قانونی و بهحق است.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه چرا ایران قصد دارد در رابطه با فناوری هستهای پیشرفت کند و چرا سوخت غنیسازی را به جای آنکه وارد کند، اقدام به تولید کرده است، خاطر نشان کرد: چرا باید آن را وارد کنیم؟ بیتردید بنزین یا قطعات هواپیمای مسافربری مهمتر از سوخت هستهای نیست وقتی آنها حتی از ارایه قطعات هواپیما ممانعت میکنند چطور میتوان انتظار داشت که سوخت هستهای کشورمان را تأمین کنند.
وی با اشاره به ضرورت تأمین سوخت مورد نیاز راکتور تهران گفت: راکتور تهران، راکتوری با مصرف صد درصد انسانی است که در آن دارو تولید میشود. امروز سوخت آن در حال اتمام است و بیش از یک سال است که از آژانس درخواست سوخت کردهایم اما آنها بهانههای سیاسی آورده و شروط سیاسی میگذارند که استقلال و حقوق اساسی شناخته شده ایران طبق منشور ملل متحد را مخدوش میکند. حتی زمانی که پذیرفتیم سوخت اولیه را تحویل داده و در مقابل سوخت غنی شده دریافت کنیم، چنین عنوان کردند که دو سال دیگر آن را به شما میدهیم و به شرط این که تولید 20 درصد خود را متوقف کنید اما بعد از گذشت دو سال و توقف تولید، آنها مثل قطعه هواپیما سوخت را هم ندادند با چنین شرایطی تکلیف 800 هزار بیمار چه خواهد شد.
احمدینژاد افزود: ایران قبلاً با همه این کشورها قرارداد هستهای داشته است اما همه آنها بهطور یکجانبه قراردادها را لغو کردند. چگونه میتوان به آنها اطمینان کرد که بعداً به ما سوخت خواهند داد؟ امروز این تجربه تاریخی را در برابر خود داریم آنها قراردادهای خودشان را به صورت یکجانبه لغو میکنند و ما برای شکایت مجبور هستیم به خود آنها شکایت کنیم، یعنی باید از خود مجرم به مجرم شکایت کنیم. بنابراین تضمینی وجود ندارد.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه کشورهایی که به دنبال تحریم ایران میباشند، از پیشرفتهای هستهای ایران نگران هستند، گفت: ملت ایران هم از آنها نگرانی دارد. اما نگرانی، نمیتواند به قانون تبدیل شود. قانون باید قضاوت کند. البته آنها از سلاح ایران نگران نیستند بارها اعلام کردهایم که سلاحهای ایران دفاعی است و به هیچ کشوری هم تجاوز نکردیم. وقتی صدام به کشورمان تجاوز کرد، برخی از کشورهای اروپایی از جمله همین کشورهایی که اکنون اظهار نگرانی میکنند به همراه آمریکا از صدام حمایت کردند. پس با چنین شرایطی ما باید نگران باشیم.
وی با تأکید بر اینکه زورگویان نگران فرهنگ و اندیشه ملت ایران هستند، اظهار داشت: اندیشه ایرانی یک اندیشه انسانی و مخالف سلطهگری، استعمار، جنگ و تجاوز است و این با سیاستهای بعضی از دولتهای زورگو و سلطهگر ناسازگار است. آنها میخواهند بهراحتی فلسطین، عراق، افغانستان و حتی خاورمیانه را اشغال کنند و کسی هم چیزی نگوید. امروز دولتهای اروپایی به چه دلیلی به افغانستان آمده در آنجا و به دنبال چه هستند؟ با این وجود چه کسی باید نگران باشد؟
وی درباره ارزیابی خود از مردم هلند، گفت: از نظر بنده مردم هلند مثل همه مردم دنیا مردم خوبی هستند و دوست دارند در کنار مردم دنیا با صلح و صفا زندگی کنند. آنها مردم تلاشگری هستند و به آداب و سنتهایشان احترام میگذارند. آنها مردم مذهبی و علاقهمندبه صلح هستند و ما هم آنها را دوست داریم.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره سخنان یکی از رهبران حزب ضد اسلامی هلند که گفته است قرآن باید ممنوع شود، گفت: در طول تاریخ افراد فراوانی بودند که میخواستند پیامهای آسمانی و عشق و محبت را از بین ببرند اما آنها رفتند و پیامهای آسمانی و عشق و محبت مانده است. اسلام، دین عشق و محبت و دین برادری و دوستی، صلح و امنیت برای همه و دین عدالت است. فکر نمیکنم کسی با اسلام مخالف باشد. آنهایی که با اسلام مخالفند، در حقیقت با انسانیت، عدالت و عشق و محبت مخالفند. فکر میکنیم که همه باید به آزادی اندیشه و دین احترام بگذارند و این یک وظیفه انسانی است. اگر کسی مسیرهایی غیر از این را در پیش بگیرد، موفق نخواهد شد. البته مردم هلند هم اجازه نمیدهند که کسی افراطگرایی کند چون افراطگرایی به ضرر همه است.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به اینکه وجود احزاب ضداسلامی در هلند چه تأثیری بر روابط بین هلند با ایران و دنیای اسلام دارد، گفت: این موضوع بستگی به رفتار دولت هلند دارد. اگر بر مبنای عدالت و احترام رفتار کنند، متقابلاً همین را خواهند دید و اگر هم اینطور نباشد، متناسب با آن تصمیم جدیدی گرفته میشود. ضدیت با دین و اسلام متعلق به گذشته است. انسانها آزادند هر دینی داشته باشند. در ایران به مسیحیت احترام گذاشته میشود و آنها در ایران آزادند و از حقوق مساوی برخوردارند. یهودیها هم در ایران از حقوق یکسانی برخوردار هستند. در واقع روابط، یک روابط انسانی است.
وی اظهار داشت: امیدواریم احزاب و گروهها در اروپا و هلند هم متوجه باشند که با رفتارهای ضددینی نمیتوانند آینده خوبی را بسازند. البته به نظر میرسد ضدیت با اسلام و دین بیشتر تحت القائات صهیونیستهاست. چون کسی که دیندار باشد نمیتواند مخالف یک دین دیگر باشد. یک مسلمان نمیتواند بگوید من مخالف مسیحیت هستم و یا برعکس. حتی یک یهودی هم نمیتواند بگوید که من مخالف اسلام و مسیحیت هستم. چون منطق دین یک منطق بیشتر نیست.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: مخالفت با ادیان از القائات صهیونیستهاست چون آنها دین ندارند و تنها گروهی هستند که مخالف اصل دین هستند. آنها مخالف هر نوعی دینی هستند چون دین همه را به برادری، دوستی و تحمل دعوت میکند. اما آنها دعوت به جنگ میکنند. پس آنها دین ندارند و با هر دینی مخالفند. امروز میگویند اسلام، اگر فردا مسیحیها با آنها مخالفت کنند با مسیحیت هم مخالفت میکنند. امروز تعداد زیادی یهودی در دنیا هستند که مخالف صهیونیستها هستند. صهیونیستها با آنها هم مخالفند.