آفتابنیوز : آفتاب: دانشگاههای جهان بار دیگر از دید پایگاه رتبهبندی جهانی QS مورد سنجش قرار گرفتند و اسامی برترینهای دانشگاههای جهان در سال 2010 توسط این پایگاه اعلام شد که بر اساس آن هیچیک از دانشگاههای ایران در میان 200 دانشگاه برتر دنیا جایگاهی ندارند.
این پایگاه که از سال 2004 رتبهبندی دانشگاههای جهان را آغاز کرده رتبهبندی جهانی خود را بر اساس شاخصهایی شامل گنجایش دانشگاهها، شاخص اعتبار آکادمیک، شاخص اعتبار اعضای دانشگاهها، شاخصهای اطلاعاتی، استانداردسازی، طبقه بندی QS و شاخص اطمینان QS ارائه کرده و این بار بر خلاف سالهای گذشته رتبه اول به یک دانشگاه انگلیسی اختصاص یافته است.
بر اساس شاخصهای اعلام شده دانشگاه کمبریج که سال گذشته در رتبه دوم این لیست قرار داشت به عنوان برترین دانشگاه جهان معرفی شده است و دانشگاه هاروارد با امتیاز 99.18 در رتبه دوم ، دانشگاه ییل با امتیاز 98.68 در رتبه سوم، دانشگاه کالج لندن با امتیاز 98.54 در رتبه چهارم و موسسه MIT با چهار رتبه صعود و امتیاز 98.19 در رتبه پنجم قرار گرفته است.
موضوعات هنر، پزشکی و علوم زیستی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و مهندسی و تکنولوژی موضوعاتی هستند که توسط این پایگاه در دانشگاههای مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفتهاند.
دانشگاه آکسفورد، امپریال کالج لندن، شیکاگو، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا و دانشگاه پرینستون رتبههای 6 تا 10 را در رتبهبندی امسال QS به خود اختصاص دادهاند.
همچنین دانشگاههای کلمبیا، پنسیلوانیا، استنفورد، داک، میشیگان، کورنل، جان هاپکینز، ETH زوریخ، مک گیل، و دانشگاه ملی استرالیا در رتبههای 11 تا 20 قرار گرفتهاند.
QS در رتبهبندی جدید خود لیست 200 دانشگاه برتر جهان را اعلام کرده که نبودن نام دانشگاههای ایرانی در میان این 200 عنوان موضوع تازهای نیست.
53 دانشگاه در این لیست به آمریکا تعلق دارد، 30 دانشگاه به انگلستان،7 دانشگاه به سوئیس، 10 دانشگاه به کانادا، 8 دانشگاه به استرالیا، 5 دانشگاه به فرانسه، 3دانشگاه به دانمارک، 12 دانشگاه به آلمان، 3 دانشگاه به ایرلند، 12 دانشگاه به هلند، 5دانشگاه به سوئد، 3 دانشگاه به نیوزیلند، یک دانشگاه به فنلاند، 4دانشگاه به بلژیک، 2دانشگاه به نروژ، 2 دانشگاه به اسپانیا، یک دانشگاه به آفریقای جنوبی و 2 دانشگاه به ایتالیا تعلق دارند.
همچنین از میان دانشگاههای آسیایی میتوان به 5 دانشگاه از هنگ کنگ، 2 دانشگاه از سنگاپور، 10 دانشگاه از ژاپن، 6 دانشگاه از چین، 5 دانشگاه از کرهجنوبی، 2 دانشگاه از تایوان، یک دانشگاه از تایلند و یک دانشگاه از هندوستان اشاره کرد.
رتبههای اول بخش موضوعی در زمینه هنر به دانشگاه آکسفورد، در بخش زیست و پزشکی و همچنین علوم اجتماعی به دانشگاه هاروارد اختصاص یافته است.