آفتابنیوز : آفتاب: سیدرمضان شجاعی کیاسری نماینده مردم ساری در یادداشتی که در اختیار نشریه وارش قرار داده تصریح کرد: یکی از مشکلات عمده مردم مازندران، بحث بیکاری بهویژه در میان قشر جوان این استان است.
یکی از دلایل این امر نبود صنعت و ممنوعیت آن در این استان بود. در ارتباط با صنعت بر اساس مصوبه سال 64 استقرار صنعت در استان ممنوع شد، تا اینکه این ممنوعیت با سفر اول ریاست جمهوری به استان در دولت نهم لغو شد.
با این دیدگاه استان مازندران استانی صنعتی نیست و در زمینه صنعت نمیتوان به ایجاد اشتغال لااقل تا سالهای آینده چندان خوشبین بود. اما متأسفانه با وجود این شرایط وقتی مسئولان درباره بیکاری در مازندران سخن میگویند، آمار مطرح شده بسیار پایینتر از حد واقعی است؛ دلیل این مسأله هم این است که این آمارها معمولاً مربوط به فصل تابستان هستند.
به دلیل شرایط استان میتوان گفت در این فصل به دلیل حضور گردشگران کسی در استان بیکار نمیماند، البته باید به این مسأله، کار در باغها و زمینهای کشاورزی را هم اضافه کرد اما با یک نگاه واقعبینانه باید بگوییم این موارد فصلی را نمیتوان اشتغال پایدار دانست، زیرا این فعالیتهای اقتصادی از قبل بوده و سنت متعارف استان است. اینکه دولت در این استان ایجاد اشتغال کرده باشد یا حتی کشاورزی را از حالت سنتی به صنعت تبدیل کند، نه، ما شاهد این مسأله نبودهایم.
در حال حاضر برخی مسئولان آمار بیکاری در مازندران را 9 درصد اعلام میکنند؛ ما در برنامه پنجم تصمیم داریم که نرخ بیکاری در استان به زیر عدد 10 برسد، درحالی که آمار این مسئولان در شرایط فعلی حاکی از وضعیت نسبتاً مطلوبی دارد که میتوان در برنامه ششم انتظار آن را داشت!
بیکاری در استان بالاتر از 12 درصد است و ما امیدواریم با توجه به ظرفیتهای فراوان استان و برنامههایی که در لایحه پنجم دیده شده، این آمار را کاهش دهیم و به تک رقم برسانیم.
در مازندران علیرغم اینکه ظرفیتهای بسیار بالایی وجود دارد، اما وضعیت تورم و بیکاری بسیار نگرانکننده است که همین امر ضرورت نگاه جدیتر و صادقانهتری را میطلبد.
در زمینه صنعت هم که از چندی قبل به صورت جدی آغاز شده، تمرکز مسئولان میتواند معضل بیکاری را کاهش دهد. در حال حاضر در این حوزه انتخابی، ما پیگیر کارخانه خودروسازی در شهرک سوم صنعتی ساری هستیم تا از این طریق بتوانیم به یک اشتغال پایدار برسیم. آن چه در زمینه اشتغال حرف اول را میزند، همین ثبات و پایداری است.