آفتابنیوز : آفتاب: سید علی آقازاده دافساری، نماینده مردم رشت در مجلس میگوید در تعطیلات مجلس، در جریان اخبار اخیر قرار ندارد.
او میگوید نمیدانسته که اعضای یک باند قاچاق دختران ایرانی در لندن توسط پلیس انگلستان دستگیر شده و در حال محاکمهاند.
ادامه این گفتو گو:
آقای آقازاده، به عنوان یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس، آیا برنامهای برای استرداد قاچاقچیان دختران ایرانی از انگلستان را پیگیری میکنید؟من در این چند روزه به دلیل تعیطلات مجلس در جریان اخبار قرار ندارم. موضوع چیست؟
باندی از قاچاقیان دختران ایرانی در انگلستان دستگیر و محاکمه شدهاند. ظاهرا قاچاق بچههای ایران از کشورهای حاشیه خیلج فارس فراتر رفته و به اروپا رسیده است؟این موضوع اولینبار نیست مطرح شده، بحث قاچاق انسان از ایران یا ارتباطاتی که این باندها در ایران ندارند، سالهاست مطرح است. توطئههای عوامل استکبار و بعضی از باندهای مافیایی و ضدانقلاب و افراد سودجو در این کار دست دارد و این اقدامات را انجام میدهند.
آنها سعی میکنند با ترویج ناهنجاری در حیطه مسایل فرهنگی و هنجارهای اجتماعی، چهره جمهوری اسلامی ایران را در جهان لکهدار کنند که قطعا برای رسیدن به این نیت شوم خود موفق نخواهند شد.
ولی اکنون کار به جایی رسیده که دولتی مانند انگلستان باند مزبور را دستگیر و اعضای آن را محاکمه کرده. چرا با وجودی که میگویید سالهاست این مشکل وجود دارد، اقدامات چندان کارساز نبوده که این پدیده در کشور ریشهکن شود؟
ببینید، متاسفانه امروزه آزادیهای تردد و رفت و آمدهایی که در کشور وجود دارد و مسئولان نیز روی آن کنترل خاصی را اعمال نمیکنند و به همراه سلسله خباثتهای عوامل استکبار و باندهای ضداخلاقی در جهت تامین منافعشان، باعث شده این موضوع ادامه پیدا کند. حالا که این باند لو رفته و اعضای آن دستگیر شدهاند باید برخورد جدی و اقدام قاطعی در این مورد انجام بگیرد تا دیگر آنها جرات نکنند اقدامات خبیثانه و ضد شئون اسلامی را انجام بدهند.
کمیسیون امنیت ملی برای استرداد اعضای این باند از انگلستان، اقدامی را از طریق وزارت امور خارجه انجام خواهد داد؟قطعا اینگونه اقدامات که مطرح میشود، چه در خارج و چه در داخل کشور، مسئولین مربوطه با حساسیت و جدیت خاصی برخورد خواهند کرد و هرگونه خدشهای به چهره پاک جمهوری اسلامی را ما پیگیری میکنیم.
از تشکلات حقوقی و قضایی نیز انتظار داریم به این مورد با کمال جدیت و حساسیت، واکنش مناسب نشان دهند.
درباره واکنش مناسب فرمودید. ممکن است بگویید شما در مجلس در امر تقنین، چه واکنشی را نسبت به این موضوع نشان خواهید داد؟
ببینید، برای مبارزه با این اقدامات ضداخلاقی و مفاسد، قانون به اندازه کافی وجود دارد که نیاز نباشد مجلس از اختیارات قانونگذاری خود استفاده کند؛ ما معمولا برای مبارزه با این مسایل در داخل و خارج کشور، خلاء قانونی نداریم. ولی چنانچه حس کنیم خلائی وجود دارد قطعا نواقص را مطالعه و برطرف خواهیم کرد.
ب
ا این حال میبینیم پدیدهای مانند فرار دختر از خانه که بهعنوان علت اصلی قاچاق دختران مطرح میشود در سالهای گذشته نه تنها کم نشده، بلکه عوامل دخیل در آن مانند بروز طلاق در خانوادهها همچنان زیاد شده است. مجلس در اینباره چه میکند؟بحث فرار فرزندان از خانواده، معمولا پدیدهای اجتماعی است. در آن مسایل مختلفی نقش دارد. البته فکر نمی کنم این موضوع در سالهای اخیر رو بهتزاید داشته باشد.
این پدیده همیشه به عنوان مسألهای بوده که برخی مشکلات معیشتی، اقتصادی و روانی خانوادهها و فرد آسیب دیده در آن نقش دارند. برخی بحثها مانند ازدواجهای اجباری و تحکمهای خانوادگی نیز از عوامل دیگر این موضوع هستند.
و تصمیم مجلس برای کاهش این عوامل چیست؟قطعا مسئولان حقوقی و قضایی و تقنینی، مسأله را تحلیل و بررسی میکنند. این پدیدهها و آسیبها، توجیه اجتماعی دارند. تخلفاتی وجود دارد، ولی ما خلاء قانونی در اینباره نمیبینیم که بخواهیم قوانین جدید وضع کنیم.
امیدواریم با ورود نهادهای فرهنگی و توجیه خانوادهها نسبت به اثرات پدیدههایی مانند ناهنجاریهای خانوادگی و فرار دختران از خانه، تبعات این مسایل نیز کمتر شود. فکر میکنیم اینجاست که باید از بعد فرهنگی وارد کار شد.