آفتابنیوز : آفتاب: نماینده سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: خبری بدی که در زمینه بهداشت در کشور ایران وجود دارد این است که برای 5/2 درصد جمعیت کشور هزینههای درمان فاجعهبار است و متاسفانه هر سال به خاطر هزینههای سلامت یک درصد از جمعیت ایران فقیر میشوند.
در نشست خبری مشترکی که در ساختمان سازمان ملل با حضور کونسئلو ویدال، هماهنگکننده مقیم سازمان ملل و آمبروجیو ماننتی نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، پالهاسهاف نماینده یونیسف، چون لیهان، نماینده یونسکو، محمد هولکی اوز نماینده صندوق جمعیت ملل متحد، فرداد درودی هماهنگکننده کشوری برنامه مشترک ملل متحد در زمینه ایدزو و سوئیل نالولا رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل برگزار شد، درباره آرمانهای توسعه هزار و پیشرفتهای کشور ایران در دستیابی به این اهداف بحث و گفتو گو شد.
اما آنچه بیشتر از همه در این جلسه مورد بحث خبرنگاران و نمایندگان سازمان ملل قرار داشت، مسأله فقر، وضعیت اشتغال زنان، بهداشت و محیط زیست بود.
الزیرا ساگن بایوا، معاون نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل متحد با اشاره به موفقیت ایران در بهبود شاخصهای مربوط به فقر گفت: وضعیت ایران در زمینه ارتقاء شاخصهای فقر رشد خوبی داشته است و ما در ارتقاء شاخصهای مربوط به فقر مطلق، شاهد رشد 25 درصدی شاخصهای ایران هستیم.
او در پاسخ به سئوال خبرنگاری که معتقد بود مبنیبر خلاف آنچه بیان شد، قدرت خرید مردم ایران نسبت به گذشته کمترشده و فقر افزایش یافته است، گفت: شاخصهای سنجش میزان فقر سازمان ملل با شاخصهای اقتصادی کشور شما فرق میکند، چون شاخصهای مورد نظر فقر مربوط به فقر شدید و مطلق است. یعنی تعداد افرادی که روزانه کمتر از یک دلار درآمد دارند.
او ادامه داد: وضعیت کاهش فقر مطلق و شدید نسبت به گذشته در ایران بسیار بهتر از گذشته شده است.
هولکی اوز نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت اشتغال زنان گفت: شاخصها نشان میدهد که آموزش دختران و زنان بهتر شده ولی آمار مربوط به مشارکت زنان در فعالیتهای اجتماعی 15درصد است که این میزان پائین است.
او ادامه داد: ارزیابیهایی که در این زمینه توسط سازمان ملل انجام شده نشان داده است که میزان درآمد زنان با میزان مدارک و تحصیلاتش در مقایسه با مردان کمتر است.
در مورد وضعیت بهداشت و درمان ایران نیز آمبروجیو ماننتی نماینده سازمان جهانی بهداشت گفت: وضعیت بهداشت عمومی ایران در مقایسه با کشورهای همسایه به خاطر توسعه اقتصادی و اجتماعی خوب است. همچنین بر اساس نظام مراقبتهای اولیه که در مناطق روستایی اجرا میشود ما میتوانیم بگوئیم که پیشرفتهای ایران با اهداف توسعه هزار خوب بوده است.
او ادامه داد: پیشگیری از شیوع سل و مالاریا در این زمینه گواه این مطلب است.
ماننتی گفت: اما با توجه به اینکه اکنون 70 درصد جمعیت کشور در شهر زندگی میکند بحث پزشک خانواده هنوز جا نیفتاده است.
او تاکید کرد: اما خبری بدی که در زمینه بهداشت در کشور ایران وجود دارد این است که برای 5/2 درصد جمعیت کشور هزینههای درمان فاجعهبار است و متاسفانه هر سال به خاطر هزینههای سلامت یک درصد از جمعیت ایران فقیر میشوند.
او ادامه داد: یکی از مشکلات توسعه بهداشت و درمان در کشور این است که 60 درصد هزینههای سلامت در کشور توسط خود اشخاص تامین میشود که آمار بسیار بالایی است و موجب تحمیل هزینههای سنگین برافراد جامعه میشود.
اما به گفته الزیرا ساگن بایوا معاون نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل برخلاف اینکه به طور کلی اهدافی که برای توسعه هزاره در ایران پیگیری شده پیشرفت داشته اما ایران در زمینه محیطزیست دچار پسرفت شده است و به نظر میرسد جهت تحقق اهداف توسعه هزاره در سال 2015 حرکتی کند را در پیش گرفته است.
او در این زمینه گفت: بحث جنگلزدایی که یکی از زیراهداف کلی توسعه پایدار است کاهش یافته است ولی متاسفانه کیفیت جنگلهای کاهش چشمگیر داشتهاند.
او تاکید کرد: در ارتباط با تغییرات آب و هوایی وضعیت ایران به ویژه در بحث تولید co2 خوب نیست به طوری که در سال 2007سرانه تولید co2 در کشور ایران از چهار تن به شش تن افزایش یافته است.
او ادامه داد: البته برخی از فعالیتهای ایران در زمینه کاهش گازهای تخریبکننده لایه ازن و حفظ تنوع زیستی خوب بوده است.
ساگن بایوا تاکید کرد: ایران توانسته است در تابستان امسال تولید مواد آلاینده ازن را به صفر برساند که موفقیت بسیار بزرگی است.
او ادامه داد: در مورد حفظ تنوع زیستی، پروژههایی مانند پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و حفاظت از تنوع زیستی زاگرس گامهای بسیار موثر ایران بوده که بسیار ستودنی است.
ساگن بایوا تصریح کرد: آنچه موجب تنزل شاخصهای زیستمحیطی ایران شده است، یکی در زمینه افزایش تولید میزان co2 و دیگر در بحث بیابانزدایی و خشکسالی مستمر در کشور است.
معاون نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل متحد تاکید کرد: در بحث تغییرات آب و هوایی باید سیاستها با اهداف تطابق پیدا کند تا برنامهها مثمر ثمر واقع شود.
او در زمینه آموزش در زمینه حفاظت محیطزیست نیز گفت: برای پیشرفت در حفظ تنوع زیستی نیازمند آموزشهای محلی و استانی در همه کشور هستیم و این فعالیتها نبابد تنها محدود به نقاطی خاص یا جانور ویژه شود.
بنا بر این گزارش، رهبران جهان در اجلاس هزاره ملل متحد در سپتامبر 2000 درمورد مجموعه ای از هدفهای قابل نیل در زمانی محدود و مشخص و هدفهایی برای مبارزه با فقر،گرسنگی، بیماری، بیسوادی، نابودی محیط زیست وتبعیض علیه زنان توافق کردند. این هدفها که درمرکز برنامه کار جهانی قرارداده شدند، اینک " هدفهای توسعه هزاره" نامیده میشوند. " اعلامیه اجلاس هزاره" نیز طیفی گسترده ازتعهدات را درزمینه حقوق بشر، حکومت مطلوب و مردم سالاری ترسیم ومشخص کرد.
اهداف توسعه هزاره در واقع 8هدف مشترک هستند که در سال ۲۰۰۰ در سازمان ملل بر سر آنها توافق شد. این اهداف باید تا سال ۲۰۱۵ تامین شوند.