آفتابنیوز : آفتاب: نمیتوان کشور مشخصی را متهم به ساخت این ویروس کرد، اما کشورهایی مانند آلمان و فرانسه که تأسیسات اولیه اتمی ایران را طراحی کردهاند و اطلاعات جامعی از آن دارند، ممکن است اطلاعات اتمی ایران را در قالب این نرمافزار طراحی کرده باشند و این اطلاعات به دست خرابکاران رسیده باشد.
کارشناس شرکت کامپیوتری «سیمانتک» آمریکا گفت: ویروس رایانهای «ستوکس نت» به زودی بخش چشمگیری از نرم افزارهای کامپیوتری تأسیسات اتمی ایران را نابود خواهد کرد!
هرچند چندی پیش، موضوع حمله به سیستمهای رایانهای تأسیسات اتمی کشورمان در رسانهها بازتاب گستردهای داشت و البته از سوی مقامهای مسئول مردود دانسته شد، این موضوع بار دیگر در رسانههای غربی و برخی رسانههای عربی منطقه خبرساز شده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از کیوین هوجان، مدیر سیمانتک نوشت: 60 درصد کامپیوترهای ایران به ویروس «ستوکس نت» آلوده هستند و تأسیسات اتمی ایران، هدف نخست تخریب این ویروس بهشمار میروند.
هوجان بر این باور است: این ویروس تنها برای تجسس علیه تأسیسات اتمی ایران طراحی شده است.
وی افزود: نمیتوان کشور مشخصی را متهم به ساخت این ویروس کرد، ولی کشورهایی مانند آلمان و فرانسه ـ که تأسیسات اولیه اتمی ایران را طراحی کردهاند و اطلاعات جامعی از آن دارند ـ ممکن است، اطلاعات اتمی ایران را در قالب این نرم افزار طراحی کرده و این اطلاعات به دست خرابکاران رسیده باشد.
بر پایه این گزارش، در سانفرانسیسکو نیز گفته شده که دوران جنگ الکترونیکی در پایگاهای اتمی فرا رسیده و هماکنون ویروسهایی چون «ستوکس نت» در حال تخریب برنامههای پایگاههای اتمی در سراسر جهان است.
«جیمز لویس»، عضو مرکز مطالعات استراتژیک آمریکا نیز گفت: این بسیار وحشتناک است که نمیتوان دریافت چگونه اطلاعات اتمی از راه اینترنت بهسرقت میرود.
در همین باره، الشرق الاوسط نیز به نقل از برخی کارشناسان آمریکایی نوشت: این ویروس هم اکنون در هند، اندونزی و پاکستان فعال شده، ولی پیشبینی میشود، بیشترین حجم تخریب را روی تأسیسات اتمی ایران بهویژه بوشهر خواهد داشت!
هرچند انتشار چنین اخباری از سوی منابع خبری خاص بیشتر در چهارچوب نوعی جنگ روانی علیه کشورمان قابل تحلیل است، با همه این اوصاف، به نظر میرسد، مسئولان امر در کشورمان، باید آمادگی هرگونه اقدام تخریبی علیه تأسیسات و دستاوردهای هستهای کشور را داشته باشند تا در این باره، غافلگیر نشوند.
به هر روی، فایده چنین شایعاتی، نوعی ایجاد آمادگی بیشتر و مرور میزان ایمنی سیستمها و دستگاههای موجود است.