آفتابنیوز : آفتاب: محمدرضا تابش، حذف یارانه برق برخی از افراد پرمصرف پیش از اجرای طرح هدفمندی یارانهها را بدسلیقگی مسئولان دانست و گفت: حذف یارانهها پیش از واریز شدن یارانهها به حساب افراد موجب بیاعتمادی آنان به طرح هدفمندی میشود.
محمدرضا تابش نایب رئیس کمیسیون طرح تحول اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتو گو با افکارنیوز، ضمن بیان اینکه در جریان افزایش چند برابری قیمت برق و حذف یارانه برخی از مشترکان پرمصرف نیست، گفت: نمایندگان تنها به کلیات طرح هدفمندی يارانهها رای دادهاند و جزئیات طرح هدفمندی برعهده دولت گذاشته شده است.
تابش افزود: حذف بیاطلاع یارانه برخی از افراد آن دقيقا در استانه اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها،نشان دهنده بیسلیقگی مسئولان مربوطه بوده چرا كه قطع یارانه پیش از واریز نقدی و درست زمانی موجب که مردم شبهات زیادی درخصوص نحوه و عملکرد نظام هدفمندی یارانهها دارند موجب بیاعتمادی مردم به اجرای طرح میشود.
وی با بيان اينكه بحثهای زیادی در صحن مجلس و کمیسیون اقتصادی درخصوص هدفمندی یارانهها و آزادسازی حاملهای انرژی صورت گرفت است،گفت: سرانجام نمایندگان به کلیات هدفمندی رای داده و اجرای جزئیات به دولت محول شد.
تابش ادامه داد: هرچند دولت و مجلس برسر قیمت تمام شده برق بایکدیگر اختلافنظر دارند اما دولت نمیتواند، بدون درنظر گرفتن نظام پلکانی افزایش قیمتها، برق مصرفی را به این اندازه گران کند.
گفتنی است قیمت تمام شده پیشنهادی مجلس شورای اسلامی۷۷۳ ریال اما دولت بر تعیین قیمت ۸۳۲ ریال در هر کیلووات ساعت، اصرار دارد.
محمدرضا تابش همچنين در خصوص اتلاف ۲۱ درصدی برق در زمان انتقال و پيش از رسيدن به مصرف كنندگان با اشاره به كهنگی و فرسودگی نيروگاه ها و خطوط، گفت: وضعيت برق اسفبار است.
وي با بيان اينكه راندمان توليد برق در كشور تنها ۳۰ درصد است گفت: اين عدد در بسياری از كشورها به ۶۰ درصد میرسد در حالی كه در ايران به دليل فرسودگی نيروگاهها و خطوط انتقال و همچنين مشكلات ساختاری و اداری وزارت نيرو و شركت برق اين عدد در ايران بسيار پايينتر از حد جهانی است.
تابش با اشاره به آمادگی بخش خصوصی برای حضور در صحنه توليد و توزيع انرژی گفت: درحال حاضر برخی شركتهای خصوصی با تكنولوزی بالاتر و همچنين ميزان انرزی هدر رفته كمتر و ارزانتر آماده فعاليت در كشور هستند اما عدم رضايت مسئولان سبب شده است آنان نتوانند به فعاليت خود ادامه دهند.
عضو كميسيون طرح تحول اقتصادي با بيان اينكه حضور شركتهای خصوصی میتواند رقابتی در اين عرصه ايجاد كند، گفت: حضور بخش خصوصی میتواند به وضعيت اسفبار توليد و انتقال برق پايان دهد.