آفتابنیوز : آفتاب: عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با تاکید بر جایگاه رفیع مجلس و انتقاد از سخنان اخیر احمدینژاد در این مورد، گفت: جایگاه مجلس با این اظهارات خام و سنجیده تضعیف نمیشود. بهنفع رئیسجمهور نیست مجلسی که با ریاستجمهوری و مدیریت سیاسی وزارت کشور او موافقت کرده است را مورد حمله قرار دهد.
غلامرضا مصباحیمقدم، نماینده تهران در پاسخ به سوالی در مورد اقدام احتمالی مجلس در قبال سخنان اخیر احمدینژاد مبنیبر در راس امور نبودن مجلس، اظهار داشت: مجلس کار خاصی در این مورد نباید انجام دهد. زیرا چه آقای رئیسجمهور بخواهد و چه نخواهد متن قانون اساسی نشان میدهد که مجلس در راس امور است. از جمله شواهد این ماجرا این است که مجلس میتواند رئیسجمهور را عزل کند ولی او نمیتواند مجلس را منحل کند. دیگر آنکه مجلس میتواند به وزرا رای اعتماد بدهد یا ندهد و آنان را استیضاح کند، ولی رئیسجمهور نمیتواند یک نماینده مجلس را کنار بگذارد.
وی یادآور شد: در حالی که قبل از تجدیدنظر در قانون اساسی رئیسجمهور تنظیمکننده روابط قوای سهگانه بود، پس از تجدیدنظر این حق به رهبری داده شد. همچنین قبلا رئیسجمهور مکلف بود به مردم پاسخگو باشد، اما پس از اصلاح قانون اساسی وی موظف است که در مقابل رهبری و مجلس پاسخگو باشد؛ لذا موقعیت مجلس در قانون اساسی دو پله بالاتر از دوران امام(ره) رفته است و اینکه ایشان فرموده بودند، «مجلس در راس امور است» یک واقعیت است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با طرح این سوال که اصولا طرح مسائلی از این دست چه نفعی برای دولت دارد؟، تصریح کرد: به فرض که این سخن رئیسجمهور را قبول کنیم، مگر قرار است چه تغییری رخ دهد؟ مجلس در راس امور است تا جلوی رسیدن رئیسجمهور به دیکتاتوری را بگیرد و این قدرت را نیز دارد. بنابراین معنی ندارد که کسی بخواهد جایگاه مجلس را نسبت به آنچه در بیان امام آمده است، تضعیف کند.
مصباحیمقدم با بیان اینکه این نوع نگاه به مواضع امام توسط کسانی کلید خورد که ایشان و رهنمودهایشان را قبول نداشتند و معتقد بودند که بحث ولایتفقیه هم تاریخ مصرف داشته است، گفت، اگر با بیانات امام این گونه برخورد شود و برای آنها تاریخ مصرف تعیین کنیم، در این نظام سنگرویسنگ بند نمیشود و دیگر نمیتوان نظام را براساس رهنمودهای معمار انقلاب اداره کرد و تداوم بخشید.
نماینده تهران در مجلس در پاسخ به اینکه آیا عملکرد مجلس در بیان چنین موضعی از سوی احمدینژاد موثر بوده است یا خیر؟، اظهار داشت که البته عملکرد مجلس قابل نقد است. یکی از نقدها نیز همین رای به فوریت طرح نظارت بر مجلس است که نشاندهنده ضعف مجلس است. لذا اشکالی ندارد که از عملکرد مجلس انتقاد کنیم. زیرا قبلا نیز بعضی تصمیمات را گرفته است که از روی ضعف بوده، اما در مجموع عملکرد خوب و قوی داشته است. البته معنی وارد بودن نقد به مجلس این نیست که در اظهارنظری جایگاه آن را تنزل دهیم. این امر بر خلاف اصول انقلاب و رهنمودهای امام و مقام معظم رهبری است.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به این سوال که آیا جایگاه مجلس را در دیدارهای مستقیم احتمالی به احمدینژاد متذکر میشوید یا خیر؟، اظهار داشت: مسلما مستقیما و بهطور حضوری این گلایهها را مطرح میکنیم و خواستار اصلاح مواضع وی میشویم. در سخنرانیها، نطقها و مصاحبهها نیز نظر خود را در این مورد بیان کرده و خواهیم کرد.