آفتابنیوز : آفتاب: فاطمه راکعی در خصوص اظهارات اخیر حمیدرضا فولادگر مبنیبر اینکه “در قانون جدید احزاب، بهدنبال گسترش ابعاد نظارتی بر احزاب هستیم”، گفت: ابتدا باید بهطور صریح مشخص شود که منظور از نظارت، نظارت چه نهاد و ارگانی است، اگر قرار است دولتها بر احزاب نظارت کنند به این معنا است که احزاب تابع دولتها شوند، زیرا بر اثر نظارت دولتها، احزاب سیاستهای آنها را اعمال خواهند کرد.
وی با بیان اینکه باید کانال نظارتی به طور شفاف مشخص شود، افزود: البته تا بهحال چنین نظارتی به احزاب وجود نداشت و احزاب بر اساس مرامنامه خود و اصول قانون اساسی از چارچوبهای نظام تخطی نمیکردند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هرگز و در هیچ کشوری نه معمول و نه مرسوم بوده که احزاب تابع دولتها باشند و قرار هم نیست که در آینده اینگونه شود، زیرا احزاب مدعی آن هستند که در مجاری سیاسی و اجتماعی نقشآفرینی کنند.
وی ادامه داد: با اوضاع و احوالی که شاهد آن بودیم و فراز و نشیبهای گذشته اگر قرار است چنین نظارتیهایی را برکار احزاب معمول کنند بهتر است بگویند که تحزب تعطیل شود وحزبی وجود نداشته باشد.
راکعی در خصوص اینکه اگر احزاب وامدار شخص خاصی باشند آیا خط فکری همان شخص را نیز دنبال خواهند کرد یا خیر؟ گفت: اگر احزابی در کشور وجود دارند که تفکر خاصی را دنبال میکنند به معنای این نیست که از شخص خاصی تبعیت میکنند به عبارت دیگر اگر خط فکری حزبی به شخصی نزدیک است این بدان معناست که آن شخص متعلق به آن طرز فکر خاص است نه بلعکس و این به هیچوجه به معنای دنبالهروی و پیروی از آن شخص نیست، بلکه میتوان گفت افراد آن گروه با هم فکرند.