آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «دفاع از هتاکی! خشت این «خانه» کج است» به اظهارات مطرح شده در جشنواره خانه سینما و پیامدهای آن اشاره کرد.
این روزنامه نوشت: در جشن سینمای ایران یکی از کارگردانان به روی صحنه میرود. وی با کلمات و جملاتی ساده و کاملاً روشن، آرزو میکند شرایط کشور تغییر پیدا کند و چند سینماگر مخالف جمهوری اسلامی بتوانند به فعالیت فیلمسازی مشغول شوند.
این سینماگران چه کسانی هستند؟!
برخی از آنان هیچ منعی برای فیلمسازی در کشور ندارند. یکی از آنان دو سال پیش فیلمی ساخت که در آن، به بهانه نقد پشت صحنه سینمای ایران، جامعه ایران را سیاه و سرشار از اختناق توصیف کرد!
وی تا چند سال پیش در کنار عناصری چپگرا، منافق و سلطنتطلب، بیانیههایی را امضاء میکرد که در آنها، جمهوری اسلامی، رژیمی سلطهگر معرفی شده است. فرد یاد شده در حالی نظام دینی ایران را متهم به سلطه و ستم میکرد که خود آزادانه، فیلم میساخت، کتاب منتشر میکرد و با وجود نداشتن تحصیلات آکادمیک، در دانشگاهها تدریس و سخنرانی مینمود!
برخی دیگر، اساساً خود جلای وطن کردهاند و تا هنگامی که در ایران بودند به راحتی به فعالیت سینمایی مشغول بودند.
یکی از آنها، محسن مخملباف است. وی اکنون نقش پادوی رسانه ای بیبیسی و صدای آمریکا را برعهده دارد. علیه نظام و کارگزاران آن فیلمسازی میکند و اخیراً نیز متمایل به ساخت فیلمهای پورنو شده است. او خود را سخنگوی مخالفان نظام در خارج از کشور میداند و صراحتاً از دولت آمریکا خواهش می کند که علیه ایران دست به تهاجم نظامی بزند!
در واقع آقای کارگردان در آن جشن:
1- به حمایت از سینماگران معاند با نظام و در خدمت دشمنان اسلام و ملت ایران برخاسته است و خواهان تغییر نظام «جمهوری اسلامی» شده و نظام را به ایجاد اختناق متهم کرده است!
کیهان در ادامه تصریح کرد: پس از صحبتهای آقای کارگردان در جشن خانه سینما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز فیلم جدید وی را لغو کرد! این سادهترین واکنش بخشی از نظام به شهروندی است که نسبت به ارکان نظام هتاکی و قانونشکنی کرده و به حمایت از دشمنان نظام و مردم این مرز و بوم برخاسته است.
این روزنامه در بخش دیگری از نوشته خود تصریح کرد: خوشبختانه بیانیه صریح چهارشنبه گذشته معاون سینمایی-جواد شمقدری- در تقبیح وقایع جشن خانه سینما و مواضع روز پنجشنبه آقای دکتر حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محکومیت اهانت به نظام، گویای این است که اراده برای برخورد با موضوع قانونشکنان و معاندان نظام، کاملاً جدی است.
پس از بیانیه آقای شمقدری، برخی از سینماگران، در تلاشاند تا برخورد ارشاد با فرهادی را تبدیل به یک مسأله بزرگ و حیثیتی برای نظام نمایند و اینگونه جلوه دهند که فضا برای فعالیت سینماگران در ایران نامساعد است و کوچ اجباری نخبگان فرهنگی-سینمایی به عنوان یک ضرورت، در حال اجراست.
این تلاش را کسانی میکنند که علیرغم فعالیت آزادانه در ایران همواره با ناجوانمردی در محافل خارجی، خود را قربانی «سانسور» معرفی نمودهاند! بنابراین موضع و تلاش امروزشان چندان، غیرمنتظره و دور از انتظار نیست!
البته این افراد که به دلیل ناهمسویی با مردم، نه خود و نه آثارشان پایگاهی در جامعه ندارند، تنها در یک حالت از طرف محافل سینمایی و رسانهای مخالف نظام، هدف اعتنا قرار میگیرند. آن هم اینکه؛ در داخل مرزهای کشورمان زندگی کنند و در عین حال مدعی نبود آزادی و حصر و تحدید فعالیت خود شوند. در غیر این حالت، از آنجا که هنر در خور توجهی ندارند و در عرصه سینما، افراد دم دستی ارزیابی می شوند برای محافل بیرونی غیر از هتاکی به نظام، کاربردی ندارند.
بنابراین تهدید به جلای وطن را هم نباید جدی گرفت! اگرچه در صورت ترک ایران خدمت بزرگی به فرهنگ و هنر این سرزمین کردهاند.
کیهان در پایان تاکید کرده است: پس از صدور بیانیههای جواد شمقدری و پاسخ مدیریت خانه سینما به این بیانیه شجاعانه، ضرورت پالایش خانه سینما بیش از پیش روشن شد.