آفتابنیوز : آفتاب: نماینده زابل با اعتراض به اجرایی نشدن مصوبات و وعدههای دولت به مردم حوزه انتخابیهاش، گفت: اعتبارات طرح توان که خاص مناطق محروم و کم تر توسعه یافته است دراین استان به صفر رسیده است و در سال گذشته شاهد کاهش ۴۰ درصدی نقدینگی اعتبارات این استان بودهایم.
به گزارش خانه ملت “احمدعلی کیخا” نماینده زابل، زهک، هیرمند در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک هفته نیروی انتظامی به بیان مشکلات حوزه انتخابیه خود پرداخت و گفت: مردم سیستان و بلوچستان در شعلههای فقر گرفتار شدهاند این مردم چند سال دیگر باید صبر کنند تا مشکلات آنها حل شود این تحولات وعده داده شده کی محقق می شود.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۹۰ درصد مردم سیستان و بلوچستان نیازمند کمک هستند، گفت: کدام عدالت حکم میکنند که در برخی استانها ۹۹ درصد روستاها از آب شرب بهداشتی بهرهمند باشند ولی مردم ما نزد مدیران ارشد وزارت نیرو برای داشتن آب خوردن گریه کنند.
وی افزود: مگر براساس اصل ۲۹ قانون اساسی برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی و مرافیتهای پزشکی حق مردم این منطقه نیست و مگر بر اساس اصل ۲۸ قانون اساسی دولت موظف نیست امکان اشتغال به کار را ایجاد کند.
کیخا با بیان اینکه ۸۵ درصد روستاهای استان های دیگر دارای راه آسفالت هستند، گفت: روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار سیستان از داشتن یک راه شوسه مناسب بیبهرهاند، چرا برخی از شهرداریهای کشور آنقدر بودجه دارند که در برخی از خیابانهای شهرسشان نیم متر آسفالت ریخته است، دریغ از یک خیابان خوب در کل شهرهای سیستان.
وی افزود: چرا باید در ۲ سال گذشته سهم استان سیستان و بلوچستان از اعتبارات طرح توازن که خاص مناطق محروم و کمتر توسعه یافته است (صفر) باشد به چه دلیل نقدینگی اعتبارات عمرانی استان در سال گذشته به حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه با بیان اینکه توسعه بدون امنیت امکانپذیر نیست گفت: چگونه میتوان با پراکندگی مدیریت اطلاعاتی و امنیتی و عدم وجود فرماندهی واحد امنیت را در استان ایجاد کرد.
وی افزود: برنامه دولت برای توسعه فرهنگی استان چیست چرا پس از ۳ دهه توسعه عمرانی غیرقابل مقایسه با اوایل انقلاب هنوز در سیستم اجتماع تفکرات مصمومی که منجر به حوادث تلخ تروریستی میگردد، شکل میگیرد؟ سهم استان سیستان و بلوچستان از توسعه صنعتی کشور چند درصد است؟
وی با بیان اینکه مردم سیستان به خاطر گرد و خاک ناشی از طوفان های ۱۲۰ روزه سیستان در خانههایشان محبوس هستند، گفت: در قبل از انقلاب در زابل اداره کل تثبیت شن داشتیم و وقتی وزارت نفت ۳۰۰ میلیارد تومان برای مقابله با گرد و غبار در جاهای دیگر میگذارد چرا ۲ سال است از پرداخت ۴ میلیارد تومان مصوبه دولت برای این منظور به استان سیستان خودداری میشود.
وی ادامه داد:چرا وعده رئیسجمهور برای احداث ۴ سالن ورزشی در شهرستان تاکنون اجرایی نشده است، پاسخگوی اقدامات غیرفنی مرزبانی در ممانعت در ورود آب تالاب هامون کیست؟
وی تصریح کرد: این روزها ناامنی در روستاهای سیستان بیداد میکند. چرا گذرهای مرزی که پس از کنترل مرز برای اشتغال جوانان بیکار ایجاد گردید هر روز به بهانه ای بسته می شود.
وی با بیان اینکه شهر سوخته سیستان ۴ میلیارد ماده فرهنگی را در خود پنهان دارد گفت: چرا برای ثبت جهانی و تخصیص اعتبار به این آثارتاریخی توجه لازم صورت نمیگیرد.
وی در پایان اظهار داشت: امیدواریم که هر چه زودتر شاهد حل این مشکلات و توسعه استانی سیستان و بلوچستان باشیم.