آفتابنیوز : آفتاب: موتمن معتقد است حدود 20 سال است كه مردم سینما را از سبد فرهنگی خود خارج كردهاند. او نبود فیلم خوب، نامطلوب بودن فضای سینماهای كشور، بحرانهای اقتصادی و كشمكشهای سیاسی و اجتماعی را در این موضوع بسیار مهم میداند.
وضعیت خراب اقتصادی سینما؛ نگرانیهای بسیاری از سینماگران را به دنبال داشته است، به صورتیكه فرزاد موتمن هم كه به تازگی فیلم پوپک مشماشاءالله وی فروش خوبی داشته است؛ از این وضعیت نگران است.
فرزاد موتمن گفت: امروز وضعیت سینما به هیچ عنوان خوب نیست و كمتر فیلمی با استقبال خوب مخاطبان مواجه میشود.
موتمن این مشكل را مربوط به یكی دو سال اخیر نمیداند و دلزدگی مخاطبان از سینما را محصول سالها سیاستگذاری غلط میداند و میگوید: اصولا مردم نزدیک به 20 سال است كه به سینما نمیروند و سینما را از سبد فرهنگی خود خارج كردهاند. این امر نیز دلایل مختلفی دارد كه یكی از آنها نبود فیلم خوب است اما دلیل اصلی آن وضعیت اقتصادی بحرانزده مردم است. امروز درحالیكه متوسط درآمد یك كارمند 500 هزار تومان است، رفتن به سینما برای یك خانواده 4 نفره با هزینههای جنبی؛ حداقل 50 هزار تومان هزینه دارد. پس یك كارمند باید 10 درصد از درآمد خود را برای رفتن به سینما هزینه كند كه البته عاقلانه به نظر نمیرسد.
موتمن به وضعیت سینماها هم اشاره كرده و میگوید: در ایران به تماشاگران احترام گذاشته نمیشود. در همه جای دنیا؛ تماشاگران خود میتوانند شمارهی صندلی خود را انتخاب كنند، در سینما تنقلات بخورند و سینماها نیز از امكانات كافی برخوردارند. اما در ایران حتی اگر سالن سینما خالی نیز باشد بازهم تماشاگر باید روی شمارهی خود نشسته و برای خوردن تنقلات نیز آزادی ندارد. حال آنكه به طور مثال در سینماهای آمریكا خوردن پاپكورن و نوشیدنی در سینماها آزاد است.
موتمن با اشاره به استقبال مردم از فیلمهای سینمایی ارایه شده در شبكهی نمایش خانگی، گفت: گسترش شبكهی نمایش خانگی باعث شده مردم با هزینهی كمتری فیلمها را در منزل به همراه خانواده تماشا كنند. در این شرایط كسی دوست ندارد به سینما برود.
موتمن تاثیر سایر بخشها ازجمله بخشهای اجتماعی و سیاسی جامعه را در سینما بسیار مهم دانسته و میگوید: تحولات سیاسی و اجتماعی كشور تاثیر مستقیم در سینما دارد و لازمهی رونق سینما این است كه نشاط به جامعه بازگردد و انگیزه مردم برای رفتن به سینما تقویت شود.