آفتابنیوز : 
او در مصاحبه با شرق الوسط به انتقاد از پیش نویس تهیه شده قانون اساسی پرداخته و معتقد است که شکست کمیته تدوین در جلب توافق رهبران سیاسی عراق , اشتباهی است که هرگز جبران نخواهد شد .
قاضی الیاور معتقد است که حتی شیعیان عراقی نیز مانند اهل تسنن با هرگونه تیبصره ای در قانون اساسی که استقلال عراق را زیر سوال ببرد , مخالف هستند .
الیاور در خصوص انزوای سنیان به دنبال سرنگونی صدام حسین , می گوید: از ابتدا تلاش ما و اعضای کمیته بر این بود که در این انتخابات و انتخابات اتی پس از سقوط صدام حسین تجربه تلخ گذشته تکرار نشود و فرقه یا عده خاصی از صحنه سیاسی کشور بیرون رانده نشوند . در حقیقت این نتیجه انتخابات گذشته بود که باعث شد ترکیب کمیته تحقیق به این حالت درامده و تنها نماینده قشر خاصی از جامعه باشد . عاقلانه ترین راه این بود که پیش از تعیین کمیته تدوین , با برگزاری یک رفراندوم مردم افرادی را که به عنوان نماینده خود قبول دارند , انتخاب کرده و کمیته فوق ترکیبی باشد از کاندیداهای مورد نظر اهل تسنن , کردها و شیعیان . قانون اساسی , یک دستنویس چاپی ساده نیست . این قانون , دستورالعملی است که مردم هر روز و هر ساعت با محتویات ان کار داشته و قانون فوق نباید تنها نماینده ایدئولوژی و یا قشر خاصی باشد . حقیقت فاحش این است که دو گروه اکثریت مجمع ملی را تشکیل می دهند : نیروهای ائتلافی و اتحاد کردها . همین دو گروه بودند که در کمیته تدئوین قانون اساسی نیز , متن ان را به نفع خود نوشتند .
الیاور در ادامه می افزاید : متاسفانه ما علاوه بر نکته های کوچک فراوانی که به دست فراموشی سپرده شد , در چندین مورد که از جمله اساسی ترین موارد هم بودند نتوانستیم به توافقی همه جانبه برسیم . حتی امروز نیز ما نتوانستیم راه حلی برای این مشکلات پیدا کنیم . صحبت های فراوانی در خصوص این مشکلات شده , اما متاسفانه هیچ کدام از این مذاکرات تا کنون به جایی نرسیده است . ما می خواستیم قانون اساسی یکی از موارد توافقی باشد و نه اینکه در تطابق با تقسیم قدرت در راس باز هم به تنفع گروه خاصی تدوین شود . تدوین چنین قانون اساسی به هبچ وجه به معنای پیروزی نیست .
الیاور با توجه به احتمال عدم شرکت اهل تسنن در رفراندوم جاری در این خصوص می گوید : در صورتی که تمامی عراق ها از اهل تسنن تا شیعیان و کردها در انتخابات اتی شرکت کنند می توان انتظار داشت که تقسیم قدرت در عراق انجام بگیرد . تنها در چنین شرایطی است که می توانیم ادعا کنیم قانون اساسی تدوین شده نماینده اکثریت مردم عراق است . نتناقض های فراوانی در قانون تدوین شده وجود دارد و من تصور نمی کنم که این قانون حتی در صورت تایید توسط مجمع ملی و رای مثبت مردم باز هم به موفقیت چشمگیری دست یابد .
الیاور با هشدار در خصوص خطر تقسیم عراق تحت لوای نام فدرالیسم , می گوید : فدرالیسم مصداق های فراوانی دارد و قدرت اجرایی ان نیز بستگی به عوامل متفاوتی دارد . من اعتقاد دارم که منطقه مستقلی به نام کردستان بسیار جذاب و البته برای براداران کرد ما موفقیت چشمگیری خواهد بود . با این وجود برای من پذیرش فدرالیسم در قانون اساسی و اجرا شدن ان در کشوری عرب مانند عراق بسیار غیر قابل باور است . عراق می تواند نظام دو فدرالی داشته باشد : دو منطقه به اسم کردستان و عراق . در حال حاضر , مسئله عراق واحد بر هر منطقه دیگری ارجعیت دارد .
الیاور همچنین معتقد است که حتی اگر بحث فدرالیسم تا حدی مشخص و معین بود , می شد در خصوص وجود دو منطقه با حاکمیت واحد تصمیم گرفت اما مشکل این جا است که کردها نیز هنوز در خصوص این مسئله و نحوه حاکمیت کردستان مطمئن نیستند .
الیاور در ادامه در اظهاراتی شگفت انگیز از جدایی دین از سیاست صحبت کرده و به خبرنگار الشرق الوسط می گوید : مذهب به قدری مقدس است که نباید ان را با مسائل سیاسی آلوده کرد . در عراق اینده مسائل مذهبی باید از دنیای سیاسیت دور باشند . مذهب باعث احساسی برخورد کردن مردم خواهد شد و این در حالی است که سیاست منطقی تر برخورد می کند .