آفتابنیوز : آفتاب: هر یک از سلولهای عصبی مغز، به تنهایی قادر است به شکل شگفتآوری ترتیب زنجیره اطلاعات ورودی را تشخیص دهد.
مطالعهای که توسط دانشمندان موسسه پژوهش زیست پزشکی وولفسون وابسته به دانشگاه کالج لندن انجام پذیرفت و در شماره 12 آگوست 2010 مجله علمی ساینس انتشار یافت، نشان میدهد که تک نورونها، و در واقع حتی هر یک از دندریتها- اجزای کوچک دریافتگر در نورونها- قادر است به شکل موثری، میان توالی زمانی متفاوت اطلاعات وارده تفکیک قایل شود.
این یافته باور رایجی را که معتقد است، این گونه پردازشها در مغز، به کار همگانی تعداد زیادی از نورونها احتیاج دارد به چالش میکشد، ضمن آن که نشان میدهد چگونه عنصرهای پایهای تشکیل دهنده مغز نیز هر کدام، خود به تنهایی ابزارهای محاسبهای فوقالعاده قدرتمندی به حساب میآید.
تیاگو برانکو، نویسنده اصلی این مقاله گفت: در زندگی روزانه، ما به طور دایم نیاز داریم تا برای درک دنیای اطراف خود از اطلاعات مربوط به توالی رخدادها استفاده کنیم. برای نمونه، "زبان" مجموعهای از توالیهای گوناگون حرفها و صداهایی است که در جملههایی گرد هم آمدهاند، و تنها از طریق ترتیبی که این صداها و حرفها گردهم آمدهاند، دارای مفهوم میشود.
وی خاطرنشان کرد: مغز به شکل فوقالعادهای در پردازش ترتیب اطلاعات جهان خارجی کارآمد است. برای مثال، رایانههای روزآمد هنوز در رمزگشایی ترتیب واژههایی که با سرعت بیان شود، مشکل خواهند داشت، در حالی که یک کودک پنج ساله هیچ مشکلی در درک آن نخواهد داشت. این که مغز چگونه میتواند ترتیب یا توالی یک واقعه از واقعه دیگر را تمیز دهد، تا کنون بر ما روشن نیست. باور عمومی این بوده است که شمار بسیار زیادی از نورونها در همکاری با یکدیگر این کار را انجام میدهند.