کد خبر: ۱۱۰۴۸
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۸۴ - ۰۰:۳۶

20 پرسش کارشناسان از احمدی نژاد

آفتاب‌‌نیوز :  کارشناسان نفتی در این نامه با تشکر و قدردانی از رییس جمهوری به خاطر تعیین سرپرست برای وزارت نفت و خارج نمودن این وزارتخانه از بلاتکلیفی تصریح کرده اند: بدون شک وزارت نفت مهمترین وزارتخانه اقتصادی کشور بوده که بخش اعظمی از درآمدهای دولت را تامین می کند.

در این نامه تصریح شده است: اختیارات وسیع وزیر نفت به گونه ای است که وی نقش محوری در سرنوشت اقتصادی کشور بعهده دارد. به همین جهت فرد انتخابی ضمن آشنایی با وضعیت موجود این وزارتخانه باید به اهداف دولت جدید نیز اعتقاد قلبی داشته باشد تا بتواند علاوه بر پرهیز از اشتباهات گذشته برنامه های تحول آفرینی نیز در این رابطه تهیه و تنظیم نماید.

بدون شک وزیری که اعتقادی به برنامه های رئیس جمهور محترم نداشته باشد و بجای اتکاء به توانمندی های داخلی همچون گذشته به آنسوی مرزها چشم بدوزد نه تنها حرکت رو به جلویی نخواهد داشت بلکه درکشف خطاها نیز عاجز خواهد بود و خود نیز نمی تواند از وقوع درآن اشتباهات مصون بماند.


كارشناسان مربوط به مسایل نفتی در این نامه به دکتر احمدی نژاد یادآوری کرده اند: اکنون نیز که قرار است جنابعالی در روزها یا هفته های آینده فرد دیگری برای احراز سمت وزارت نفت معرفی نمایید انتظار داریم دولت شایسته سالار شما کسی را برای این وزارتخانه مهم انتخاب نماید که شاهد تکرار خطاهای فاحش گذشته وضربه زدن به منافع ملی نسل حاضر ونسل های آینده نباشیم. 

20 پرسش کارشناسان مسایل نفتی از وزیر آینده نفت به شرح ذیل است:

استراتژی تولید نفت وگاز کشور

1. شکی نیست که برنامه ریزی تولید نفت کشور باید براساس مطالعه صحیح و علمی اطلاعات ذخائر نفت خام باشد. بدون شک نگهداری سطح تولید فعلی برای دهه های آینده کارساده ای نیست لذا پیش بینی رقم بالا برای تولید نفت بدون توجه به امکانات ذخائر نفت خام کشور و صرفاً با استفاده از آمار غیر حقیقی بیگانگان منطقی به نظر نمی رسد. با این توضیح برنامه وزیر پیشنهادی شما در رابطه با افزایش ظرفیت تولید نفت کشور وجبران عقب ماندگی برنامه های گذشته چیست؟

2. اگر وزیر پیشنهادی نفت برنامه تولید 7 میلیون بشکه ای را در نظر دارند، با توجه به افت تولید چاهها، کاهش بازیافت ثانویه مخازن به دلیل عدم تزریق گاز به اندازه کافی و پرداخت 60 درصد تولید میادین بیع متقابل بابت بازپرداخت به طرف خارجی، این میزان تولید را از کدام مخازن و براساس تایید کدام بخش فنی مطرح می نمایند ؟

3. وزیر پیشنهادی نفت برای خروج برنامه تولید نفت وگاز کشور از دست کمپانی های خارجی که در سالهای اخیر اتفاق افتاده چه تدابیری اندیشیده است؟

مطالعات مخازن نفت و گاز
4. باتوجه به ویژگی خاص مخازن نفتی کشور و اینکه مطالعات جامع مخازن مستلزم وجود "مدل ریاضی شبیه ساز" وافراد با تجربه است ومهندسان خارجی دارای این خصوصیات نیستند آیا وزیر جدید باز هم مثل گذشته مطالعه میادین عظیم نفتی ایران را در اختیار شرکت های خارجی قرار می دهد؟ آیا وی مطالعات مخازن نفت وگاز را بعنوان امری حاکمیتی قبول دارند یا نه؟

5. برنامه وزیر جدید نفت برای جبران تاخیر در مطالعات مخازن نفت وگاز کشور که صدمات جبران ناپذیری به مخازن وارد نموده است چیست؟

تزریق گاز به مخازن نفتی یا صادرات
6. برنامه وزیر پیشنهادی برای استفاده از گاز پارس جنوبی چیست؟آیا این میزان گاز را برای افزایش ضریب بازیافت از میلیاردها شبکه نفت درجا به میادین مستقل نفتی کشور منتقل می کنند تا برای نسلهای آینده هم چندین تریلیون متر مکعب گاز ذخیره سازی شود تا در آینده نیز گران تر فروخته شود یا مذاکرات مسئولان گذشته را برای انعقاد قرارداد صدور گاز ادامه می دهند و درآمد آنرا برای حفر چاههای جدید برای جبران کاهش فشار ناشی از عدم تزریق گاز اختصاص خواهد داد؟

7. موضع وزیر نفت پیشنهادی درباره طرح غیر اقتصادی مایع نمودن گاز ( LNG )و حمل آن به مسافت های دور برای صادرات چیست؟

شفاف سازی در صنعت نفت
8. یکی از موانع سیاستگزاری بهینه برای نفت وگاز عدم انتشار قراردادهای نفتی بیع متقابل برای کارشناسان ، اساتید و اعضاء هیئت های علمی دانشگاهها بوده است. آیا وزیر پیشنهادی نیز همچون مسئولان گذشته نفت با محرمانه دانستن قراردادها این قشر از جامعه را برای بهبودی و ارتقاء قراردادها مشارکت نخواهند داد؟

9. علیرغم وجود پلورالیسم رسانه ای در نفت ولی متاسفانه با انحصار اطلاع رسانی و جلوگیری از نقادی کارشناسان در رسانه های تحت نفوذ این وزارتخانه یک فضای تک صدایی بر وزارت نفت حاکم کرده است. برنامه وزیر پیشنهادی برای شفاف سازی و ایجاد فضای چند صدایی و تضارب آراء کارشناسان در وزارت نفت چیست؟

ضرورت توجه به توانمندی های داخلی


10. با توجه به اینکه افزایش ضریب بازیافت از مخازن نفتی صرفا مسئله ای نفتی نیست بلکه ارتباط مستقیمی با الگوهای مدیریتی وزارت نفت دارد آیا وزیر جدید برای کارشناسان خبره وبا تجربه نفت کشور بیشتر ارزش قائل خواهد شد یا مثل گذشته به کارشناسان خارجی بیشتر بها خواهند داد ؟

11. آیا وزیر نفت تعهد می دهد که با ترک مناقصه در قراردادهای بزرگ نفتی شرکت های داخلی را از صحنه رقابت ها حذف نکند؟

ضرورت اصلاح ساختار صنعت نفت
12. در حالی که شرکت های بالادستی نفت در دنیا (اکتشاف، مطالعه مخازن وتوسعه وتولید) در سالهای اخیر به سوی ادغام پیش رفته اند ولی شرکت ملی نفت ایران به دهها شرکت کوچک تجزیه شده است. همین امر موجب تضعیف این شرکت گردید که نهایتاً به کاهش تولید و کیفیت آن وکاهش قیمت نفت کشورمان منجر گردید. وزیر جدید نفت چه برنامه ای برای اصلاح ساختار درصنعت نفت خواهند داشت؟

13. با توجه به اینکه درصد بالایی از اختیارات شرکت های نفتی جنوب کشور در سالهای گذشته سلب گردید و به پایتخت منتقل گردید ومشکلات ترافیکی هم برای تهران ایجاد کرد، وزیر پیشنهادی برای تحقق وعده های جنابعالی جهت تمرکز زدایی ازتهران و انتقال آنها به محل عملیات شان در جنوب چه برنامه ای خواهند داشت؟

تولید صیانتی از مخازن نفتی
14. برنامه وزیر نفت برای تامین مابه التفاوت کمبود میزان گاز مورد نیاز مخازن نفتی به عنوان رکن اساسی در تولید صیانتی از میادین چیست؟ ( لازم به ذکر است میزان فعلی تزریق گازبجای 270 میلیون مترمکعب فقط 90 میلیون مترمکعب می باشد.)

15. با توجه به اینکه از نظر صیانتی، تزریق گاز در مخازن مفیدتر از تزریق آب است ولی شرکت های خارجی تزریق آب را برای میادین ما تجویز کرده و گازهای همراه آن میادین را می سوزانند. آیا وزیر جدید مانع این اقدام ضد منافع ملی خواهند شد؟

بیع متقابل آری یا نه؟
16. با توجه به اینکه در پروژه های بیع متقابل ضمن افزایش چند برابر هزینه ها ، به دلیل لحاظ نشدن موضوع صیانت از مخازن نفتی نیز میلیاردها بشکه از ذخائر نفتی کشور به هدر رفته است، موضع وزیر پیشنهادی در خصوص اینگونه قراردادها چیست؟

اولویت با میادین مستقل یا مشترک
17. آیا وزیر جدید در برنامه توسعه اولویت را به میادین مشترک می دهند یا مثل گذشته که بیش از 90 درصد قراردادها به میادین مستقل اختصاص یافته بود باز هم همان رویه را ادامه خواهند داد؟

آینده نگری وزیر نفت
18. آیا وزیر نفت پیشنهادی اعتقادی به ساخت پالایشگاه برای کاهش واردات بنزین دارند یا مثل مسئولان گذشته ساخت پالایشگاه را دارای توجیه اقتصادی ندانسته و سالانه بیش از چهار میلیارد دلار صرف واردات بنزین می کنند ؟

اولویت بندی طرح ها
19. با توجه به تاخیر بیش از حد در راه اندازی پروژه های جمع آوری گازهای همراه، برنامه وزیر نفت پیشنهادی برای جلوگیری از سوزانده شدن میلیون ها مترمکعب گاز همراه نفت و هدر رفتن منابع ملت در این زمینه چیست؟

مبارزه با مفاسد اقتصادی
20.آیا وزیر پیشنهادی نفت اعتقادی به وجود مافیای نفتی دارند ؟ شمه ای از عملکرد گذشته خود را درزمینه مبارزه بامفاسد اقتصادی بیان نمایند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین