آفتابنیوز : آفتاب: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، بیتوجهی به اجرای قوانین مرتبط با نخبگان را عامل پدیده فرارمغزها دانست و گفت: در مقابل توجه ویژه به نخبگان که در قالب قوانین وضع شده انجام میگیرد، عامل تشویق آنها در خدمت به کشور است که متاسفانه این قوانین بعضا از سر تفنن اجرا نمیشود.
داریوش قنبری، با اعتقاد به اینکه بود و نبود قوانینی که اجرا نمیشوند یکی است و این قوانین خاصیتی ندارد، افزود: صحبتها و بحثهای زیادی در زمینه نخبهپروری و جذب نخبگان انجام میشود که در همین راستا دستورالعملها، آئیننامهها و بخشنامههای زیادی هم صادر شده که در صورت اجرا، نکات خوبی در پیشبرد اهداف خواهد داشت.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، یکی از تعاریف نخبه را بالاتر بودن توان این قشر، نسبت به افراد عادی عنوان کرد و گفت: زمانی که در کشور، مسئولیتها بدون توجه به تخصصها و تواناییها به افراد سپرده میشود، فرصتهایی که در خارج از کشور وجود دارد جاذبهای است که بهطور طبیعی نخبگان را جذب و در سیستم خود حل میکند.
این استاد دانشگاه، سیستم آموزش عالی را از عوامل موثر در خروج نخبگان از کشور دانست و ابراز عقیده کرد: سیستم آموزش عالی ما بیشتر شبیه دکوری است که مدارک بیمحتوا و نامتناسب با عناوین ارائه میدهد؛ تا زمانی که این ظاهرگرایی، مدرکگرایی و شکلگرایی در سیستم آموزشی ما حکم فرماست نباید انتظار نخبهپروری از این سیستم داشته باشیم.
این عضو فراکسیون خط امام(ره) بر لزوم توجه به نخبگان تاکید و تصریح کرد: باید به نخبگان متناسب با عرصهی تخصصیشان میدان داده شود تا بتوانند نقشهای متناسب با تواناییهای خود را ایفا کنند و کشور را به همان سمت ایدهآلی ببرند که انتظار میرود.