آفتابنیوز : آفتاب: مشاور وزیر نیرو اعلام كرد: فرسودگی سامانه آبرسانی، سنتی بودن شیوه آبیاری کشاورزی و نبود فرهنگ مصرف صحیح، علت هدر رفت 40 درصد آب تولید كشور است.
مصطفی قادری، مشاور وزیر نیرو در میاندوآب، توسعه آبیاری مدرن و نوسازی و بهسازی خطوط انتقال آب را از راهکارهای اصلی جلوگیری از هدر رفت آب دانست.
29میلیارد متر مکعب از منابع آبی کشور سالانه به شكل پساب و فاضلاب از دست میرود.
در صورت ادامه این رونـد، حجم پساب تـولیدی در سـال 1400 بـه 40 میلیارد متر مکعب خواهد رسید که این مقدار بیش از یک سوم منابع آبی تجدید پذیر کشور است.
بر اساس پیشبینیها در سال 1400 فقط بخش کشاورزی نیازمند 103 میلیارد متر مکعب آب است که 44 درصد آن ازمنابع زیرزمینی، 53 درصد از آب های سطحی و فقط 3 درصد آن از پساب تامین خواهد شد.
در ایران از 600 دشت، سالانه 135 میلیارد مترمکعب آبهای تجدیدپذیر برداشت میشود که هم اکنون از این تعداد 250 دشت ممنوعه و بحرانی است.
سهم ایران از کل آب تجدید شونده جهان یک دهم درصد یعنی حدود 130 میلیارد مترمکعب است که از این مقدار 100 میلیارد مترمکعب استحصال میشود.
سالانه نیم میلیارد متر مکعب بـه کسری مخـازن آب کشور افزوده میشود، با وجود محدودیتهای جدی منابع آبی سرانه مصرف آب برای هر ایرانی سالانه 191 لیتر است و این در حالیست که میانگین جهانی این رقم 150 لیتر است.
در جهان به ازای مصرف هـر متر مکعب آب 2 کیلوگـرم محصول کشاورزی تـولید میشود که این میزان در ایـران حدود 900 گرم است.
این آمار نشان میدهد کـه مدیـریت منابع آب در ایران باید به یک اولویت تبدیل شود.