آفتابنیوز : آفتاب: در یک اقدام برخلاف موازین جمهوری اسلامی ایران، نماینده وزنهبرداری کشورمان در رقابتهای بینالمللی وزنهبرداری پیشکسوتان، ضمن پیکار با نمایندهای از اسرائیل، در مراسم اهدای مدال، بر روی سکویی قرار گرفت که نفر اولش از اسرائیل بود.
آخرین روز رقابتهای جهانی پیشکسوتان که در تاریخ سوم مهرماه گذشته در لهستان برگزار شد، در وزن 105 کیلوگرم و در رده سنی 35 تا 39 سال، "حسین خدادادی" به عنوان یکی از هفت وزنهبردار اعزامی فدراسیون وزنهبرداری، در گروهی شرکت کرد که نمایندهای از اسرائیل در آن حضور داشت. او در رقابت با حریفانش به مدال نقره مسابقهها دست یافت و در حالی که نماینده رژیم اشغالگر قدس به مدال طلا رسیده بود، در مراسم اهدای مدال حاضر شد و در کنار نماینده این رژیم جعلی، بر روی سکو قرار گرفت.
این اتفاقی است که در سالهای پس از انقلاب و در چارچوب موازین نظام جمهوری اسلامی، تاکنون رخ نداده بود و این برای نخستین بار است که چنین رفتاری در یک رقابت رسمی صورت میپذیرد.
سرپرست تیم: روی سکو نمیرفتیم، مدالهایمان را میگرفتند میررسول رییسی، رییس کمیته پیشکسوتان فدراسیون وزنهبرداری و سرپرست تیم اعزامی در مورد این اتفاق، گفت: «روزی که این مسابقه برگزار شد، آخرین روز رقابتها بود و من برای انجام امور بازگشت به ایران، خارج از سالن رقابتها بودم. بر این اساس مسوولیت را به "نجمالدین کرماللهی"، نماینده حراست سپردم. پس از اینکه این اتفاق افتاد، به من خبر دادند و من هم تنها راهی که به فکرم رسید این بود که با سفارت تماس گرفته و کسب تکلیف کردم. من با "آقای کرمی" که مسئولیتی در سفارت ایران در لهستان داشت، تماس گرفتم و موضوع را گفتم. او نیز به ما گفت که مشکلی وجود ندارد. بنابراین اجازه دادیم که خدادادی به روی سکو برود.»
وی ادامه داد: «وزنهبرداری با سایر رشتهها از جمله کشتی متفاوت است. چرا که وزنهبرداران با یکدیگر به صورت مستقیم رودررو نمیشوند. البته اگر ما به روی سکو نمیرفتیم، همه مدالهای روزهای پیش را هم پس میگرفتند.»
رییسی با انتقاد از منتشر شدن این خبر مدعی شد: «در روز آخر، با یکی از همراهان تیم بحثمان شد و فکر میکنم همین مسأله باعث شده که وی با انتشار خبر، این مسأله را بوجود آورد. چون کسی آن جا نبود. کسی هم عکس نگرفت. ما همه عکسها را از بین بردیم. حتی سیدیهایی که ما داده بودند را از بین بردیم. بنابراین فکر نمیکردیم که چنین اتفاقی بیفتد. البته آنها پرچم ما را داشتند و اگر روی سکو هم نمیرفتیم باز هم پرچم ما را خودشان بالا می بردند.»
حسین خدادادی: نمیخواستم روی سکو بروم حسین خدادادی، نماینده وزنهبرداری ایران در رقابتهای جهانی پیشکسوتان که در کنار نماینده اسرائیل بر روی سکوی اهدای مدال ایستاد، علت این مسأله را تشریح کرد.
نایب قهرمان وزنهبرداری پیشکسوتان جهان در رده سنی 35 تا 39 سال و در وزن 105 کیلوگرم، اظهار کرد: «من نمیخواستم روی سکو بروم. حتی پس از مسابقه آمدم تا لباسم را عوض کنم. بعد به من اعلام کردند که اگر روی سکو نروم، نه تنها مدالهای تیم را پس میگیرند، بلکه ایران را از حضور در رقابتهای دورههای بعد نیز محروم میکنند. از طرفی دیگر هم سرپرست تیم به من اعلام کرد که من با سفارت هماهنگ کردم و مشکلی وجود ندارد و میتوانیم روی سکو برویم.»
وی ادامه داد: «من جزیی از تیم بودم و کاری را نمیتوانستم با میل خودم بکنم. البته راضی نبودم که روی سکو بروم. چه من میرفتم و چه نمیرفتم، پرچم ایران در کنار پرچم رژیم صهیونیستی بالا میرفت.»
حسین خدادادی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه قصد ایستادن در کنار نماینده رژیم صهیونیستی را نداشتم، یادآور شد: «من لباسم را عوض کرده بودم، اما وقتی قرار شد روی سکو بروم با یک لباس غیررسمی و حتی با دمپایی روی سکو رفتم. از این موضوع خیلی ناراحت بودم. حتی با نماینده رژیم صهیونیستی دست ندادم. او دستش را دراز کرد، اما من دست ندادم. این در گزارش حراست هم ثبت شده است. فیلمش هم هست.»
نایب قهرمان وزنهبرداری پیشکسوتان جهان با اشاره به ارائه گزارش این اتفاق به حراست سازمان تربیت بدنی، تصریح کرد: «به محض اینکه به ایران برگشتم، به حراست اداره کل تربیت بدنی همدان رفتم و موضوع را به صورت کتبی گزارش دادم. خوشبختانه نماینده حراستی که با ما در لهستان بود، از اداره کل همدان بود و او نیز در این زمینه کمک کرد.»
وی در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: « پیش از اینکه مراسم اهدای مدال انجام شود، تلاش کردیم پرچم ایران را از سالن ناپدید کنیم، اما دیدیم چند پرچم دیگر هم در سالن وجود دارد. با این حال با دمپایی و با لباس غیررسمی روی سکو رفتم تا حداقل حضور ما رسمیت نداشته باشد. به هر حال اعلام میکنم که من به هیچ وجه نمیخواستم روی سکو بروم.»
مدیرکل حراست: اطلاعی ندارم تاجیک، مدیرکل حراست سازمان تربیت بدنی نیز در رابطه با این خبر اظهار کرد: «من در این زمینه اطلاعات کاملی ندارم و نمیتوانم اظهار نظر کنم. یادم میآید که گزارشهایی به ما داده شد، اما به طور کامل از قضیه خبر ندارم و موضوع را در روزهای آتی پیگیری میکنم.»
پیش از این بارها نمایندگان ورزشی جمهوری اسلامی ایران چه در رقابتهای مستقیم مانند جودو، کشتی یا تکواندو و چه در رقابتهای غیر مستقیم مانند شنا، از مسابقه دادن و یا حتی ایستادن بر سکویی که نماینده اسرائیل در آن حضور داشت، بنا بر موازین جمهوری اسلامی، خودداری میکردند. این برای نخستین بار است که این اتفاق در تاریخ ورزش ایران پس از انقلاب اسلامی رخ داده است.
تیم ملی وزنهبرداری پیشکسوتان زیر نظر فدراسیون وزنهبرداری با هفت وزنهبردار در رقابتهای جهانی سال 2010 در لهستان شرکت کرد و همه نمایندگان اعزامی ایران به مدال دست یافتند.