آفتابنیوز : آفتاب: عضو شورای مرکزی فراکسیون اقلیت مجلس میگوید: برنامه پنجم توسعه تنها فرصتی دست دولت داد تا مجوزهایی را که برای انجام خواستهها و آرزوهایش میخواهد، بهدست آورد تا به هرچه از برنامه خواست و توانست، عمل کند و هر کجا از برنامهای خوشش نیامد و نتوانست، آن را اجرا نکند و در قبال آن نیز هیچگونه وظیفه پاسخگویی به مجلس نداشته باشد.
علیاکبر اولیا در خصوص گزارش کمیسیون تلفیق از برنامه پنجم توسعه گفت: حذف و اضافاتی که در این لایحه ایجاد و سپس با نام برنامه پنجم توسعه ارائه شده است را نمیتوان به عنوان یک برنامه برای توسعه کشور پذیرفت.
نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس افزود: حداقل انتظاری که از این برنامه میشد داشت، مشخص کردن اولویتها و منابع تامین مالی برای اجرای پروژهها در بخشهای مختلف است که متاسفانه این انتظار در برنامه پنجم برآورده نشده و مبهم است.
وی با بیان اینکه برنامه پنجم توسعه تنها فرصتی دست دولت داده تا مجوزهایی را که برای انجام خواستهها و آرزوهایش میخواهد به دست آورد، گفت: برنامه موجود این امکان را برای دولت فراهم آورده است که به هر چه از برنامه خواست و توانست، عمل کند و هر کجا از برنامهای خوشش نیامد و نتوانست، آن را اجرا نکند و در قبال آن هیچگونه وظیفه پاسخگویی به مجلس نداشته باشد و مجلس نیز حق هیچ بازخواستی از او نداشته باشد.
اولیا با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنیبر اینکه برنامه پنجم توسعه دومین گام برای رسیدن به سند چشمانداز پنج ساله است، گفت: اما متاسفانه در این برنامه هدفی مشخص نشده است و هیچ تضمینی وجود ندارد که برنامه پنجم توسعه بتواند کشور را در رسیدن به اهداف مندرج در سند چشمانداز ۲۰ ساله کمک کند.
عضو فراکسیون خط امام(ره) با بیان اینکه دولت مدام از بستههایی اجرایی برای اداره کشور حرف میزند، گفت: هیچکدام از نمایندگان از محتویات این بستههای اجرایی اطلاع ندارند و دولت هم توضیحی در این مورد نمیدهد و مشخص نیست که بالاخره قرار است کشور را با برنامه پنجم توسعه اداره کند یا با آن بستههای اجرایی پر از ابهام که این در نوع خود یک موازیکاری است.
وی با طرح این پرسش که اگر قرار است رابطهای تعاملی بین دولت و مجلس وجود داشته باشد پس چرا دولت مجلس را از این بستههای اجرایی آگاه نمیسازد، تصریح کرد: هیچ ارتباط منطقی بین برنامه پنجم توسعه و این بستههای اجرایی و جود ندارد و در راستای هم قرار ندارند.
عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: یک سال است که کشور بدون برنامه اداره میشود و گویا قرار است این روند ادامه داشته باشد چرا که برخلاف آنچه دولت ادعا میکند که “این برنامه، مسأله محور است ” اینگونه نیست و هیچ ساز و کاری برای تنظیم و حل مشکلات در بخشهای مختلف از جمله حل مشکلات حمل و نقل ریلی، دریایی، صنعت هوایی و همچنین حل مشکلات مسکن و شهرسازی ارائه نشده است.
به این دوست عزیز بایستی عرض کرد که حرف بنده خبر از طرف و جانبداری آقای احمدینژاد نیست. اما بهتر نیست قبل از انتقاد از دولت. از خود مجلس شروع کنید؟ یعنی هم دیگر ر ابفهمید؟ مثلا در مورد بستهی پیشنهادی یارانههای نقدی با وجود آنهمه ایراد جدی و غیرقابل حتی توجیه. بهطوریکه امروز هم اعلام میکنید از واقع مطلب مطلع نیستید. مگر با کموبیش و با کم و زیاد کردنش بالاخره آنرا تصویب نکردید؟ وقتی در مورد طرح نظارت بر نمایندگان مواجه میشوید اگر در درون مجلس چنین ظرفیتی حتی بهظاهر کم هم وجود نداشته باشد مگر میتوان آنرا بر زبان آورد؟ پس عزیزم مطمئن باشید همهی کشور بیبرنامه اما نه یک سال بلکه همیشهی خدا اداره شده. و جانم مگر مجلس مکلف به پاسخ بوده که دولت مکلف به پاسخ باشد؟ اگر روزی قرار باشد در مورد افعال دورهی نمایندگیتان بر روی سکوی واقعی قضاوت با مجازاتهای خیر وشر مواجه شوید. و انجا جز خدمتتان بدور از چاپلوسیها رای صادر شود. البته نه شما. همگی. چند نفرتان جرائت ماندن در نمایندگی را به خود خواهید داد؟...
باتشکر افشار