کد خبر: ۱۱۲۳۸۰
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۹
مهمانپرست؛ سخنگوی وزارت امور خارجه:

1+5 قصد تحمیل نداشته باشد

هشدار به ایرانیان درخصوص سفر به فرانسه
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تبادل سوخت در چارچوب بیانیه تهران، محتوای مذاکرات1+5 مهم است،اجلاس همکاریهای آسیایی در تهران، همکاری با شرکت‌های اسرائیلی بزرگ‌ترین توهین به ایران، هشدار به اتباع ایرانی در خصوص سفر به فرانسه و ... از محورهای نشست سخنگوی وزارت خارجه با خبرنگاران است. 

رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه، امروز سه‌شنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که در محل وزارت خارجه برگزار شد، در پاسخ به سئوالی پیرامون احتمال بررسی موضوع هسته ای ایران در مذاکرات با 1+5 اظهار داشت: ما مذاکره با طرف مقابل را در دو بخش دنبال می‌کنیم آنچه به بحث فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای مربوط است، موضوع تبادل سوخت است که چارچوب آن نیز مشخص است و ما با اعضای گروه وین که از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جهت تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران معرفی شدند بحث را شروع کرده‌ایم.

تبادل سوخت در چارچوب بیانیه تهران

وی افزود: ما اعلام آمادگی کرده‌ایم که در چارچوب اعلامیه تهران موضوع تبادل سوخت را دنبال کنیم.

مهمانپرست خاطر نشان کرد: در رابطه با 1+5 موضوعی که مطرح است اعلام آمادگی دو طرف برای شروع مذاکرات است اما قبل از شروع مذاکرات باید جزئیاتش مشخص شود.

محتوای مذاکرات1+5مهم است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه در رابطه با مذاکرات ایران با 1+5 دو موضوع شکلی و محتوایی مطرح است، عنوان کرد: بحث شکلی به زمان و مکان مذاکرات مربوط است اما بحث اصلی محتوای مذاکرات است که باید رایزنی‌ها ادامه یابد تا توافق طرفین حاصل شود.

وی ادامه داد: بحث‌های مختلفی می‌شود در دستور کار مذاکرات قرار گیرد یکی از آنها حقوق کشورهای مستقل در دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است و یا بحث خلع سلاح و عدم اشاعه؛ که این موضوعات در چارچوب ان پی تی و قوانین آژانس است.

اجلاس همکاری‌های آسیایی در تهران

مهمانپرست در رابطه با اجلاس همکاری‌های آسیایی ACD که قرار است در تهران برگزار شود، گفت: بیش از 30 کشور آسیایی، گروه همکاری‌های آسیایی را تشکیل می‌دهند و اجلاس این گروه در روزهای 17 و 18 آبان در تهران تشکیل می شود که می تواند اجلاس مهمی باشد. به جهت اینکه کشورهای آسیایی ظرفیت مهمی برای نقش‌آفرینی و همکاری دارند که می تواند توفیقات بزرگی به دنبال داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اینکه از حدود 30 عضو ACD برای شرکت در اجلاس تهران دعوت به‌عمل آمده است گفت: هیأت های مختلفی در این اجلاس شرکت می‌کنند که سطح اجلاس در دست بررسی است.

خبرنگاری پرسید آیا نتایج انتخابات میاندوره ای آمریکا در مسائل ایران تاثیرگذار است که مهمانپرست در پاسخ گفت: وضعیت داخلی آمریکا تغییری در سیاست‌های کشور ما برای دسترسی به حقوق ملت و پیشرفت ندارد و برنامه‌های ما بر اساس اهداف روشن دنبال خواهد شد.

کسی متوجه نشد دموکرات بودند یا جمهوری‌خواه!

این خبرنگار دوباره پرسید اینکه جمهوری‌خواهان در راس قرار بگیرند یا دموکرات‌ها، تغییری در سیاست‌های آمریکا ایجاد خواهد شد که سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: در همین مدتی که دموکرات‌ها بر روی کار بوده اند کسی متوجه نشده که جمهوری‌خواهان بوده‌اند یا دموکرات‌ها چون در سیاست‌های آنان تغییری مشاهده نشده است.

مهمانپرست با یادآوری اینکه انتخابات پارلمانی آمریکا موضوع داخلی این کشور است گفت: تاکنون هیچ تغییری در سیاست‌های دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان مشاهده نکرده‌ایم.

1+5 قصد تحمیل نداشته باشد

یکی از خبرنگاران در خصوص انفعال مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تعیین محتوای مذاکرات ایران و 1+5 سئوال کرد که سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما هم تصوری که از طرف گروه 1+5 داریم یک نوع عدم تحرک مناسب است و فکر می‌کنیم اگر قرار است ایران با 1+5 یا هر ساختار جدید که می‌تواند به حل بحران‌های جهانی کمک کند مذاکره داشته باشد باید تحرک بیشتری صورت بگیرد.

وی ابراز امیدواری کرد که تحرک و تعامل بیشتری در آینده وجود داشته باشد و طرف مقابل با رویکرد همکاری و مشارکت وارد شود و گفت: اگر قصد تحمیل نقطه نظرات در دستور کار باشد نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد.

اظهار خرسندی از جلب نگاه‌ها به سمت امریکا

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در رابطه با برگزاری اجلاس حقوق بشر در ژنو با موضوع بررسی نقض حقوق بشر از سوی آمریکا بیان داشت: ما خوشحالیم که برای نخستین بار نگاه‌ها به داخل آمریکا جلب می‌شود و مقامات آمریکایی باید نسبت به نقض حقوق بشر در این کشور پاسخ‌گو باشند چرا که موارد متعددی از اعمال خشونت، نقض حقوق بشر، نقض حقوق اقلیت‌ها، اهانت به مقدسات و ... از سوی آمریکا صورت گرفته است.

واکنش به اظهار نظر مبنی‌بر لزوم ورود شورای امنیت به بحث غرامات جنگ

خبرنگاری در رابطه با اظهار نظر نماینده دبیر کل سازمان ملل در عراق مبنی‌بر اینکه برای بازپرداخت غرامات جنگ عراق علیه ایران شورای امنیت باید تصمیم گیری کند، سئوال کرد که مهمانپرست بیان داشت: آنچه شورای امنیت و سازمان ملل برای احقاق حقوق ملت‌ها انجام می دهد ضعف جدی دارد و ساختار این نهاد باید تغییر یابد و حق وتو و شورای امنیت مورد تایید کشورهای مستقل نیست. اینکه توسط شورای امنیت حقوق از دست رفته ملت‌ها تامین شود امیدی بی اثر است و باید چارچوب دقیق‌تری در این خصوص طراحی شود.

همکاری با شرکت‌های اسرائیلی بزرگ‌ترین توهین به ایران

یکی از خبرنگاران در رابطه با آنچه در رسانه‌ها مبنی‌بر قرارداد وزارت نفت با یک شرکت ایتالیایی وابسته به اسرائیل آمده سئوال کرد که دستیار ویژه وزیر خارجه در این باره تاکید کرد: ما رژیمی را تحت عنوان رژیم صهیونیستی به رسمیت نمی‌شناسیم و برای این رژیم رسمیتی قائل نیستیم و به هیچ وجه با شرکت‌های وابسته به این رژیم حاضر به انجام معاملات نبوده‌ایم.

مهمانپرست یادآور شد: بزرگ‌ترین توهین به ملت خود را انتصاب همکاری تجاری با رژیم صهیونیستی یا شرکت‌های وابسته به این رژیم می‌دانیم و در این روند نیز خدشه‌ای وارد نمی‌شود.

بازداشت 6ایرانی در قطر موضوعی طبیعی است

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سئوال دیگری پیرامون بازداشت 6 ملوان ایرانی در خلیج فارس از سوی مرزبانان قطر، عنوان داشت: یکی از موضوعاتی که معمولا در آب‌های سرزمینی و آبهای مشترک خلیج فارس و دریای عمان اتفاق می‌افتد فعالیت ماهیگیران کشورهای ساحلی است و برخی مواقع ممکن است ماهیگیران مرزهای آبی کشورها را رد کنند و این حادثه نیز در همین چارچوب صورت گرفته است.

وی افزود: این 6 نفر نیز سهوا وارد آبهای قطر شده‌اند و بحث‌ها از طریق کنسولی و سفارت در حال پیگیری است اما این یک موضوع طبیعی است و از کشورهای دیگر هم ممکن است سهوا وارد آبهای ایران شوند که مرزبانان ما نیز برخورد می‌کنند.

وزارت راه پیگیر سقوط توپولوف

مهمانپرست در پاسخ به سئوالی پیرامون عدم همکاری روسیه در مشخص شدن دلایل سقوط هواپیمای توپولوف ایران که 2 سال پیش در حوالی قزوین سقوط کرد گفت: حوادثی که در چارچوب پروازهای هوایی رخ می‌دهد روال خود را دارد و یک موضوع حقوقی است و وزارت راه این بحث را دنبال می‌کند. طبیعی است که بخش کنسولی و حقوقی وزارت خارجه نیز کمک موثر خود را دارد.

امریکایی‌ها تجربه بیشتری دارند از آن‌ها سوال کنید!

خبرنگار لس آنجلس تایمز از سخنگوی وزارت خارجه موضع ایران را درباره مذاکرات با طالبان با میانجیگری برهان‌الدین ربانی جویا شد که مهمانپرست در این باره گفت: این سئوال را باید از مقامات آمریکایی و غربی‌ها بپرسید آنها تجربه زیادی در این موضوع دارند و مذاکرات زیادی با آنان داشته‌اند. طالبان خوب و بد را نیز آنها بوجود آوردند.

خبرنگاری در رابطه با احتمال تغییر در مواضع آمریکا برای مذاکره با ایران و داشتن حسن نیت از سوی آنان سئوال کرد که مهمانپرست در این‌باره نیز گفت: این را هم باید از مقامات آمریکایی بپرسید اما اگر رفتار آنها حسن نیت نداشته باشد نتیجه‌اش را در انتخابات آتی خواهند دید.

لیستی از مصر دریافت نکرده‌ایم

خبرنگاری پرسید خبری در رسانه‌ها منتشر شده مبنی‌براینکه دولت مصر از ایران خواسته است لیستی از افراد که از مصر به ایران فرار کرده‌اند را به این کشور مسترد کند که سخنگوی وزارت خارجه در این‌باره گفت: چیز رسمی در این باره دریافت نکرده‌ایم. رابطه بین دو کشور بزرگ ایران و مصر بحث مهمی است و باید آمادگی برای برقراری روابط بوجود آید تا روابط سیاسی به حد مطلوب برسد. از طرف ما این آمادگی وجود داشته و قبلا نیز اعلام کرده‌ایم فکر می‌کنیم هنوز در طرف مقابل آمادگی ایجاد نشده است.

موضوع رسمی را مقام رسمی می‌گوید

وی در رابطه با اظهارات مشاور مطبوعاتی رئیس‌جمهوری در رسانه‌ها مبنی‌بر اینکه موضوع هسته‌ای در مذاکرات و 1+5 مطرح نمی‌شود، گفت: این را خودشان باید توضیح دهند اما آنطور که من مطلع شدم ظاهرا این اظهارات به خوبی منعکس نشده و بعدا اظهارات تصحیح شده است. ممکن است افراد مختلف نظرات گوناگونی داشته باشند که رسانه‌ها به شکل درست و یا نادرست آن را منعکس کنند اما موضع رسمی توسط مقامات رسمی اعلام می‌شود.

32 سال صبر کردیم این مدت کوتاه را هم صبر می‌کنیم

خبرنگار چینی پرسید آیا ممکن است بعد از انتخابات پارلمانی در آمریکا تغییرات بزرگ در سیاست خارجی این کشور صورت بگیرد که مهمانپرست در این باره گفت: باید صبور بود و دید چه اتفاقی می‌افتد ما 32 سال است که صبر کرده‌ایم و منتظر تحول و تغییرات بوده‌ایم این مدت کوتاه را نیز صبر می‌کنیم.

دولت عراق پیگیر موضوع منافقین باشد

مهمانپرست در پاسخ به سئوالی در رابطه با حضور منافقین در عراق این مسئله را برای ملت ایران و مردم و دولت عراق غیر قابل تحمل دانست و گفت: امیدواریم بعد از استقرار دولت مردمی در عراق این موضوع به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد.

اقدام یکجانبه غیرقانونی‌تر از قطعنامه شورای امنیت

سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با احتمال پایبند نبودن روس‌ها به برخی دیگر از تعهدات‌شان بعد از لغو قرارداد اس - 300 تصریح کرد: ما با کشورهای مختلف قراردادهای مختلفی داریم که برخی ممکن است نظامی یا اقتصادی باشد. اینکه قطعنامه غیرقانونی شورای امنیت محدودیتی برای ایران ایجاد کند و فشار وارد آورد را منطقی و عادلانه نمی‌دانیم و این اقدام را غیرحقوقی تلقی می‌کنیم اما اقدام غیر قانونی تر از آن این است که فرای قطعنامه کشورهای دیگر قوانینی تصویب و آن را تحمیل کنند که این به هیچ وجه مورد قبول کشورهای مستقل نیست و اینکه این اقدامات چه تاثیری در روابط دارد باید گفت هر کشوری در انجام تعهداتش کوتاهی کند به لحاظ حقوقی قابلیت پیگیری دارد و اعتماد ملت‌ها به اعتبار این کشور نیز سلب می شود و برای برنامه‌های بعدی نیز تجدید نظر صورت می‌گیرد.

هشدار به اتباع ایرانی:به فرانسه نروید

سخنگوی وزارت خارجه در پایان این نشست در خصوص ناآرامی‌های فرانسه گفت: وضعیت برخی کشورهای غربی به دلیل بحران‌های اقتصادی تغییراتی داشته و ناآرامی‌های اجتماعی در این کشورها وجود دارد و در این خصوص ناآرامی در فرانسه حد شدیدتری پیدا کرده بر همین اساس به هموطنان توصیه می‌کنیم برای سفرهای غیر ضروری به این کشور تردد نکنند.

وی افزود: هموطنان اگر به فرانسه سفر می‌کنند مراقبت لازم را داشته باشند، چون وضعیت ناامنی در این کشور به حد بالایی رسیده است.

مهمانپرست تاکید کرد: این هشدار را وزارت خارجه از طریق سایت وزارت خارجه و نیز سایت سفارت ایران در فرانسه به اطلاع هموطنان رسانده است.

مهمانپرست در آغاز این نشست خبری 13 آبان، روز دانش‌آموز و روز مبارزه مردم با اقدامات خلاف آمریکا را گرامی داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
France
|
۱۹:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۱
0
0
اولاً فرانسه به ایرانیها ویزا نمی دهد تا به آنجا سفر کنند! ثانیاً فرانسه اولین کشور مورد علاقۀ توریستهای جهان است و درآمد سالانۀ توریستی این کشور (هشتاد میلیارد یورو) بیشتر از کل درآمد سالانۀ ایران است؛ این در حالی است که اخیراً آقای احمدی نژاد ایران وآمریکا را دو ابر قدرت جهان نامید!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین