آفتابنیوز : آفتاب: بانک مركزی در گزارشی در آستانه آغاز اجرای قانون هدفمندی یارانهها اعلام كرد كه قیمت برخی از اقلام مصرفی مردم در نیمه آبان ماه سال جاری افزایش یافته است.
به گزارش مهر، قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ، روغن نباتی و قند و شكر، نسبت به مدت مشابه در سال قبل، به ترتیب، بیش از ۲۲ درصد، حدود ۱۹ درصد، نزدیک به ۲۹ درصد و بیش از ۴۰ درصد، افزایش نشان میدهد.
در گزارش بانک مركزی علاوه بر اینكه به افزایش بهای شمار دیگری از اقلام مصرفی، مانند لبنیات، سبزیهای تازه، میوه، حبوبات و چای اشاره شده، گفته شده است كه قیمت تخم مرغ و برنج نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، به ترتیب، حدود پنج و یک درصد، كاهش نشان میدهد.
فارس نیز در گزارشی نوشت كه در دو هفته گذشته، قیمت برنج داخلی، قند و شكر و حبوبات افزایش داشته است.
این خبرگزاری در گزارش خود با توصیف قند و شكر به عنوان دو كالای استراتژیک نوشت كه قیمت قند و شكر نسبت به یک ماه گذشته افزایش ۱۰ درصدی داشته است و اكنون به قیمت های ۱۶۰۰ و ۱۵۰۰ تومان در هر كیلوگرم عرضه میشوند.
همچنین قیمت برنج داخلی كه تا پیش از این، بین ۲۸۰۰ تا ۳۳۰۰ تومان بود، در حال حاضر به قیمت ۳۲۰۰ تا ۳۶۰۰تومان در فروشگاه های تهران عرضه میشود. فارس همچنین خبر داد كه به رغم مهلت وزارت بازرگانی، قیمت برخی محصولات لبنی تولید شده توسط شماری از كارخانهها هنوز به حالت قبل برنگشته است. در عین حال، این خبرگزاری به نقل از خرده فروشیهای سطح تهران نوشته است كه شركت های تولیدی در حال حاضر اقدام به افزایش قیمت تدریجی در محصولات خود كردهاند كه به مرور زمان و در یك روند شش ماهه به رقم قابل توجهی می رسد.
به گزارش فارس، به رغم ادعای وزارت بازرگانی در زمینه كنترل بازار گوشت قرمز، قیمت این كالای استراتژیك كاهش پیدا نكرده است و همچنان به قیمت هر كیلوگرم، ۱۷ هزارو ۵۰۰ تا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه میشود. این گزارش حاكیست كه قیمت هر كیلوگرم گوشت مرغ نیز از مرز ۳۰۰۰ تومان عبور كرده است. شماری از كارشناسان اقتصادی بر این باورند كه در صورت اجرای قانون هدفمند شدن یارانهها توسط دولت احمدینژاد، باید در انتظار افزایش بیش از پیش قیمتها بود.