آفتابنیوز : آفتاب: کارشناسان یک آکواریوم دریایی در روسیه روشی را ابداع کردند که بر اساس آن "شیرها و سگهای دریایی" میتوانند به معالجه کودکان معلول ذهنی کمک میکنند.
به گزارش ریانووستی، "فیلا" سگ دریایی 23 سالهای است که در آکواریوم دریایی "مورمانسک" زندگی میکند.
فیلا مثل بقیه حیوانات آکواریوم دریایی مورمانسک در 7 سال گذشته نه فقط سبب تفریح وسرگرمی مردم شده بلکه به کودکان بیمار نیز کمک کرده است. در این آکواریوم، تحقیقاتی انجام می شود که بر اساس آنها حیوانات به معالجه کودکان عقب افتاده و کودکانی که دچار مشکلات روانی و عقباقتادگی ذهنی هستند، کمک میکنند و البته بچههای سالم نیز از دیدن آنها لذت میبرند.
"لاریسا موسینوو " کارشناس ارشد آکواریوم دریایی "مورمانسک" در این رابطه میگوید: این یک روش جدید است که مبنای آن برقراری ارتباطات با حیوانات بومی قطبی است. وقتی این برنامه را شروع کردیم از این می ترسیدیم که شیر دریایی چه عکس العملی خواهد داشت و بچه ها چگونه با آن برخورد خواهند کرد. ما هفت سال است که روی این پروژه کار می کنیم و البته نتایج ثمربخشی را نیز در زمینه روانشناسی شاهد بودیم.
در این روش بچهها با بدن، رفتار، طرز زندگی و نحوه تغذیه شیر دریایی آشنا میشوند. لمس پوست لغزنده و خیس این حیوان اولین چیزی است که برای بچهها غیرطبیعی جلوه میکند، اما این تجربه به سرعت به حس خوشایندی تبدیل شده و آغازی برای دوستی واقعی میشود.
موسینوو میافزاید: الان در اینجا دختر بچهای تحت مداواست که به گفته مادرش قبل از شروع تمرین با شیر دریایی تا صبح حداقل 5 بار از خواب میپریده اما بعد از شروع تمرین این دفعات به یکبار تقلیل یافته است.
شیر دریایی با بچههای بیمار رفتار دیگری دارد. اینجور بچهها معمولا خجالتی و کم معاشرت هستند. حیوانات با چنین بچههایی معمولا سریعتر از سایر افراد تفاهم پیدا میکنند و سبب مسرت آنها میشوند. موسینوو در این مورد میگوید: سبیل شیر دریایی مانند آنتنهایی هستند که میتوانند کودک را حس کنند و شیر دریایی بدین ترتیب کودک سالم را از بیمار تشخیص میدهد.