کد خبر: ۱۱۴۳۰
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۰:۲۹

بلیط صد میلیون دلاری!!!

آفتاب‌‌نیوز :
به گفته اين شرکت، اين سفر بين ده تا ۲۱ روز طول خواهد کشيد و شرايط سفر، اگرچه مجلل نيست، ولی قابل تحمل است. تاکنون چند نفر به اين طرح علاقه نشان داده اند.

اين شرکت آمريکايی در سال ۲۰۰۱ دنيس تيتو را در اولين سفر فضايی تجاری به مدار زمين اعزام کرد. گردانندگان آن اميدوارند برای ارسال اولين مسافران ماه بتواند از سازمان فضايی روسيه کمک بگيرند.

بنا به اين طرح، دو مسافر سوار بر فضاپيمای روسی سويوز با خلبانی روسی به فضا فرستاده خواهند شد. آقای تيتو نيز با همين فضاپيما به مسافرتش رفته بود.

اين سفينه احتمالا در ايستگاه بين المللی فضايی به يک سفينه تقويت کننده ديگر ملحق می شود. اين سفينه فرود نخواهد آمد ولی مسافران از نزديک ماه را خواهند ديد و بعد به زمين بازخواهند گشت.

هزار مشتری بالقوه

اريک اندرسون، مدير شرکت ماجراجويی های فضايی اعلام کرد که با وجود هزينه هنگفت اين سفر، حدود هزار نفر در دنيا آنقدر پولدار هستند که به اين سفر فکر کنند.

وی گفت: "می توان دروازه مسافرت فضايی را گشود. دوست دارم نشان دهم که می توان با هزينه کمتری به فضا رفت."

يک نفر که احتمالا به اين سفر نخواهد رفت، آقای تيتو است. وی به روزنامه نيويورک تايمز گفت که چون تازه ۶۵ ساله شده، احتمالا پيرتر از آن است که بتواند چنان سفری را انجام دهد.

وی گفت: "اگر جوانتر بودم و پول مفتی داشتم، شايد فکرش را می کردم."

آقای تيتو که از طريق شرکت سرمايه گذاری اش به ثروت رسيد، در سال ۲۰۰۱ با پرداخت ۲۰ ميليون دلار به فضا رفت. يک سال بعد شرکت ماجراجويی های فضايی مارک شاتلورث را به مدار زمين اعزام کرد. اکنون قرار است گرگوری اولسن در ماه اکتبر سومين گردشگر فضايی تاريخ شود و يک هفته در فضا بماند.

جاذبه ماه

آقای اولسن که شرکتش سازنده دوربينهای مادون قرمز و ديد در شب است، می گويد بعد از بازگشت از مدار زمين شايد به فکر سفر به ماه بيافتد. 

وی گفت: "چه کسی دوست ندارد به ماه برود؟ من واقعا از فکر آن وسوسه شده ام. مردم از من پرسيده اند که آيا به ماه خواهم رفت و من گفته ام: پرواز، يکی يکی!"

سفينه سويز ابتدا برای اکتشاف ماه طراحی شده بود. هنگامی که آمريکا در سال ۱۹۶۸ آپولو هشت را به عنوان اولين سفينه سرنشين دار به مدار ماه فرستاد، روسها طرح خود را کنار گذاشتند.

شرکتهای دولتی و خصوصی فضايی در روسيه برای امرار معاش به مشارکت با شرکتهای خارجی روی آورده اند تا از طريق اعزام گردشگر بتوانند درآمد کسب کنند.

در سال ۲۰۰۳ که سفينه کلمبيا منفجر شد، شرکتهای روسيه پرواز به ايستگاه بين المللی فضايی را متوقف کردند. ديسکاوری که اولين سفينه رفت و برگشت به فضا از زمان حادثه کلمبيا بود، سه شنبه بعد از نزديک به دو هفته سالم به زمين برگشت.

بشر از سال ۱۹۷۲ که آخرين سفر آپولو به ماه صورت گرفت، از مدار زمين خارج نشده است. ناسا در راستای استراتژی ۱۲ ميليارد دلاری جورج بوش می خواهد يک سفر تحقيقاتی به ماه را ترتيب دهد. اين شرکت دولتی از اين که بخش خصوصی زودتر به ماه برسد، نگران است.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین