آفتاب - سرویس هنری: برگزیدگان بخشهای مختلف نهمین دوره جشنواره تئاتر کردی در شهر سقز استان کُردستان در مراسم اختتامیه معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی جشنواره، دیروز مراسم اختتامیه نهمین دوره جشنواره تئاتر کردی با حضور مسئولین استانی و محلی، هنرمندان حاضر در جشنواره و شمار زیادی از علاقمندان هنر نمایش دیروز در سالن مجتمع فرهنگی هنری شهرستان سقز برگزار شد و ضمن معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره، نمایش «خانه به دوش» (مال له کول) به نویسندگی حسین فضلالهی و کارگردانی امید خاکپور از مهاباد به عنوان برگزیده جشنواره به بیست و نهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر راه یافت.
امسال 37 اثر نمایشی از استانهای مختلف ایران به دبیرخانه نهمین جشنواره تئاتر کردی ارسال شد که پس از مراحل بازخوانی و بازبینی 7 اثر به بخش مسابقه و 2 اثر نمایشی به بخش جنبی راه یافتند.
در مراسم اختتامیه این جشنواره «منوچهر جهانی» و «منصور جهانی» روزنامهنگار به دلیل تلاش صادقانه و مداوم در طول 9 دوره برگزاری جشنواره تئاتر کردی و پوشش خبری گسترده و انعکاس مثبت اخبار و رویدادهای جشنواره، با اهدای لوح تقدیر مورد تجلیل و تقدیر ویژه جشنواره قرار گرفتند.
در ادامه مراسم نفرات برتر اولین مسابقه نمایشنامهنویسی تئاتر کُردی که در این دوره با هدف چاپ متنهای نمایشنامهها به برنامههای جشنواره اضافه شد، با داوری صابر نیکبخت، رحیم عبدالرحیمزاده و بهار لطافتیان پس از قرائت بیانیه توسط رحیم عبدالرحیمزاده به شرح زیر معرفی شدند:
ـ جایزه سوم نمایشنامهنویسی تئاتر کُردی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه «نقطه صفر» (خالی سفر) نوشته علی زیستی از کرمانشاه اهدا شد.
ـ جایزه دوم نمایشنامهنویسی تئاتر کُردی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه «زخم هزار آواز» (برینی ههزار ئاواز) نوشته علی رضا اسماعیلی از سقز اهدا شد.
ـ جایزه اول نمایشنامهنویسی تئاتر کُردی شامل دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به نمایشنامه «قورباغهها» (بوقه¬کان) نوشته صابر دلبینا از سنندج اهدا شد.
اعضای هیأت داوران بخش مسابقه نهمین دوره جشنواره تئاتر کُردی متشکل از «علیرضا حنیفی»، «ناصح کامکاری» و «خسرو سینا» در پایان ضمن تقدیر از کلیه هنرمندان شرکتکننده و دستاندرکاران، آراء خود را با توجه به قیاس گروههای حاضر در جشنواره در بخشهای مختلف به شرح زیر اعلام کردند و «خسرو سینا» استاد دانشگاه آراء این دوره را قرائت کرد.
ـ بخش فنی:
ـ در بخش بهترین نور، لوح تقدیر و جایزه نقدی به زهرا دوراندیش طراح نور نمایش «مهتاب» (مانگه شهو) از کنگاور اهدا شد.
ـ در بخش جایزه برتر طراحی نور، لوح تقدیر و جایزه نقدی به سامان ارمی طراح نور نمایش «خانه به دوش» (مال له کول) از مهاباد اهدا شد.
ـ در بخش بهترین گریم، لوح تقدیر و جایزه نقدی به سارا بانو سپهری طراح گریم نمایش «زری» (زهری) از کرمانشاه اهدا شد.
ـ در بخش بهترین موسیقی، لوح تقدیر و جایزه نقدی به امید طاووسی برای انتخاب موسیقی نمایش «چهارصد و هفتاد و پنجمین روز» (چوارسه دو حهفتا و پینجهمین روژ) از مریوان اهدا شد.
در بخش بهترین طراحی صحنه، هیأت داوران سه برگزیده داشت:
ـ جایزه سوم این بخش، شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به جعفر دردانه طراح صحنه نمایش «مهتاب» (مانگه شهو) از کنگاور اهدا شد.
ـ جایزه دوم طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به فاتح بادپروا طراح صحنه نمایش «چهارصد و هفتاد و پنجمین روز» (چوارسهد و حهفتا و پینجهمین روژ) از مریوان اهدا شد.
ـ جایزه اول طراحی صحنه شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سیروان خضرپور طراح صحنه نمایش «خانه به دوش» (مال له کول) از مهاباد اهدا شد.
ـ در بخش بهترین طراحی لباس، هیأت داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از جعفر دردانه طراح لباس نمایش «مهتاب» (مانگه شه¬و) از کنگاور تقدیر نمود.
ـ جایزه اول طراحی برگزیده لباس جشنواره، شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به فاتح بادپروا طراح لباس نمایش «چهارصد و هفتاد و پنجمین روز» (چوارسه د و حهفتا و پینجهمین روژ) از مریوان اهدا شد.
بخش بازیگری:
هیأت داوران در بخش بازیگری زن, ضمن تقدیر و تشکر از زحمات کلیه بانوان هنرمند شرکتکننده در نهمین جشنواره تئاتر کردی، آراء خود را به این شرح اعلام کردند:
بخش تقدیر:
ـ هیأت داوران در این بخش با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی به شیوا محمدی بازیگر نمایش «چهارصد و هفتاد و پنجمین روز» (چوارسه د و حهفتا و پینجهمین روژ) از مریوان تقدیر نمود.
ـ در این بخش جایزه سوم بازیگری زن شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به ساحره حسینآبادی به خاطر ایجاد لحظات زیبا در نمایش «مهتاب» (مانگه شهو) از کنگاور اهدا شد.
در بخش جایزه دوم بازیگری زن، هیأت داوران دو برگزیده داشت که بدون اولویت از آنان تقدیر کرد:
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به صدیقه لرستانی بازیگر نمایش «زری» (زهری) از کرمانشاه اهدا شد.
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به شهربانو هادی بازیگر نمایش «چهار روایت کوتاه از مرگ» (چوار گیرانهوهی کورت له مهرگ) از سقز اهدا شد.
ـ جایزه اول بازیگری زن، هیأت داوران ضمن ارج¬گذاری به دریافتها و درک لحظات ناب بازیگری و درک صحیح از متن، جایزه این بخش شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به شیدا شورهنگ بازیگر نمایش «خانه به دوش» (مال له کول) از مهاباد اهدا کرد.
در بخش بازیگری مرد هیأت داوران سپاس و درود خود را نثار تمام بازیگران عرصه نمایش کرد که روحدهندگان متنها و بازگوکنندگان، اندیشههای کارگردان در تعامل با جهانبینی خویش، هستند. در این بخش هیأت داوران از دو بازیگر تقدیر کرد:
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به آرام امینی بازیگر نمایش «سماع فکر» (سهمای میشک) از سقز اهدا شد.
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به نشوان نادری بازیگر نمایش «چهارصد و هفتاد و پنجمین روز» (چوارسه د و حه فتا و پینجهمین روژ) از مریوان اهدا شد.
در بخش جایزه سوم بازیگری مرد هیأت داوران دو برگزیده داشت که بدون اولویت از آنان تقدیر کرد:
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به امید خاکپور بازیگر نمایش «خانه به دوش» (مال له کول) از مهاباد اهدا شد.
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به جمیل منصوری بازیگر نمایش «اپرای 1 یا 1014 بیمارستان درونی» (ئوپیرای 1 یان 1014 نهخوشخانهی دهروونی) از تهران اهدا شد.
در بخش جایزه دوم بازیگری مرد، هیأت داوران دو برگزیده داشت که بدون اولویت از آنان تقدیر کرد:
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به داریوش رفعتی بازیگر نمایش «چهار روایت کوتاه از مرگ» (چوار گیرانهوهی کورت له مهرگ) از سقز اهدا شد.
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به مختار محمدی بازیگر نمایش «چهارصد و هفتاد و پنجمین روز» (چوار
سه د و حهفتا و پینجهمین روژ) از مریوان اهدا شد.
ـ جایزه اول بازیگری مرد شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به جعفر دردانه بهخاطر بازی منطبق با متن در نمایش «مهتاب» (مانگه شهو) از کنگاور اهدا شد.
بخش کارگردانی:
هیأت داوران پیش از اعلام برگزیدگان این بخش، جهت ارج¬گذاری به زحمات پیشکسوتانی که
توانستهاند در مدت عمر کار و فعالیت هنری خود، در تئاتر شهرستان تأثیرگذار باشند و ضمن سپاس از زحمات دیگر پیشکسوتان، از دو هنرمند تقدیر کرد:
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به اسماعیل پاشایی از سقز.
ـ لوح تقدیر و جایزه نقدی به صابر دل¬بینا از سنندج.
هیأت داوران در این بخش با اهدی لوح تقدیر و جایزه نقدی به تریفه کریمیان کارگردان نمایش «اپرای 1 یا 1014 بیمارستان درونی» (ئوپیرای 1 یان 1014 نهخوشخانهی دهروونی) از تهران تقدیر نمود.
ـ در بخش بهترین کارگردانی, جایزه سوم کارگردانی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به اسماعیل پاشایی کارگردان نمایش «چهار روایت کوتاه از مرگ» (چوار گیرانهوهی کورت له مهرگ) از سقز اهدا شد.
ـ جایزه دوم بهترین کارگردانی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به فاتح بادپروا کارگردان نمایش «چهارصد و هفتاد و پنجمین روز» (چوارسهد و حهفتا و پینجهمین روژ) از مریوان اهدا شد.
ـ جایزه اول بهترین کارگردانی شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به امید خاکپور کارگردان نمایش «خانه به دوش» (مال له کول) از مهاباد تعلق گرفت.
بخش نگارش متن:
هیأت داوران با توجه به موضوعیت جشنواره که نگاهی به بافتهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... در بخش غربی ایران بزرگ، انتظار دارد که نویسندگان در نگارش متنها، ضمن رعایت کردن جغرافیای زندگی نگاهی عمیق به جغرافیای انسانی و رشد فرهنگی منطقه و معضلات آن داشته باشند که متأسفانه این منظور، آنچنان که مد نظر بوده، اتفاق نیفتاده ... و همین راه انتخاب متن را بر هیأت داوران سخت نموده است. اما در میان آثار ارائه شده تنها یک متن توانسته با توجه به نقطهنظرهای فوق تا حدی به این هدف نزدیک شود که در صورت اصلاح و ویراستاری مجدد، از نقطه قوتهای بیشتری برخوردار میشود.
ـ هیأت داوران بدون در نظر گرفتن رتبه، لوح تقدیر و جایزه نقدی را به عنوان تقدیر از نویسنده متن
نمایش «مهتاب» (مانگه شهو) به جعفر دردانه از کنگاور اهدا نمود.
کار برگزیده:
کار برگزیده نهمین دوره جشنواره تئاتر کردی ضمن معرفی به مرکز هنرهای نمایشی و با بازبینی مجدد آن مرکز در بخش «جشنوارهی جشنواره های» بیست و نهمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر شرکت خواهد نمود.
ـ نمایش برگزیده: نمایش «خانه به دوش» (مال له کول) به نویسندگی حسین فضلالهی و کارگردانی امید خاکپور از مهاباد.
در مراسم اختتامیه نهمین دوره جشنواره تئاتر کردی که در سالن مجتمع فرهنگی هنری شهرستان سقز برگزار شد, مهندس «کریم افشاریان» فرماندار شهرستان سقز, «مصطفی شریعتی» معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، «هیوا حاجی محمدی» رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز و دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره تئاتر کُردی، «عطا قادری» مشاور فرهنگی استاندار کُردستان، «عثمان رحیمی» شهردار سقز، «علیرضا اسماعیلی» نماینده دفتر هنرهای نمایشی سقز, اعضای شورای اسلامی شهرستان سقز، «خسرو معین افشار» نماینده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان و ناظر جشنواره، «کوروش احمدی» ناظر فنی آثار جشنواره، مسئولین محلی، روشنفکران، شخصیتهای فرهنگی منطقه و شمار زیادی از علاقمندان هنر نمایش حضور داشتند.
در این مراسم که هنرمند «مناف ایران پناه» مجری برنامه بود، پیام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان توسط «مصطفی شریعتی» قرائت شد. همچنین «عطا قادری» پیام استاندار کردستان را قرائت کرد و در ادامه به بیان مطالبی در خصوص اهمیت هنر و فرهنگ اصیل پرداخت.
در بخش دیگری از مراسم فرماندار شهرستان سقز به سخنرانی پرداخت. سپس فیلم کوتاهی به کارگردانی «علیرضا اسماعیلی» در مورد جشنواره به نمایش درآمده و چندین قطعه گورانی و موسیقی اصیل کردی به خوانندگی «خلیل سعیدی» از سقز اجرا شد که مورد توجه حاضران قرار گرفت.
در ادامه مراسم اختتامیه از تلاشهای برگزارکنندگان و دستاندرکاران جشنواره و جمعی از مسئولان حامی جشنواره تشکر و قدردانی به عمل آمد.
نهمین دوره جشنواره تئاتر کردی با حضور 150 هنرمند از استانهای کُردستان، تهران، آذربایجان غربی و کرمانشاه در قالب 9 گروه نمایشی در روزهای بیستوهشتم آبان تا یکم آذر ماه سال جاری در شهر سقز برگزار شد که استقبال پرشور مردم و علاقمندان هنر نمایش را به همراه داشت.