کد خبر: ۱۱۴۵۴۳
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۸۹ - ۲۳:۱۹

ابتلای 120 میلیون نفر در دنیا به افسردگی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس کمیته بین‌المللی مواد مخدر سازمان ملل گفت: 450 میلیون نفر در دنیا دچار اختلالات روانی و مغزی هستند که 120 میلیون نفر آنها افسرده هستند. 

پروفسور حمید قدس در هفدهمین کنگره بین‌المللی روانپزشکان ایران که صبح امروز در بیمارستان میلاد برگزار شد، اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود تا سال 2020 نسبت بیماری‌های روانی 19 درصد افزایش یابد به طوری که از هر 4 خانواده یک نفر در طول عمر خود به بیماری روانی دچار خواهد شد. 

این فوق تخصص اعصاب و روان تصریح کرد: هزینه‌های اختلالات روانی بسیار بالاست و باعث کاهش توان بازدهی در محل کار و خانه افراد می‌شود. در انگلستان میزان هزینه‌های اختلالات روانی سالانه 50 میلیون دلار است که 45 درصد آن به علت ایجاد کاهش توان کار است. 

وی افزود: از بین 85 کشور بررسی شده، 41درصد فاقد سیاست سلامت روان هستند که البته ایران دارد همچنین 25 درصد این کشورها فاقد قوانین مربوط به سلامت روان، 25 درصد فاقد داروهای روانی و 40 درصد فاقد امکانات درمانی و مراقبت‌های اولیه بیماری‌های شدید روانی هستند. 

قدس گفت: متأسفانه در برخی کشورها مانند کشورهای قاره آفریقا یک روانپزشک به ازای یک میلیون نفر جمعیت وجود دارد اما به طور متوسط در دنیا برای هر 100 هزار نفر یک روانپزشک فعالیت می‌کند. 

وی یادآور شد: متاسفانه 28 درصد کشورهای دنیا فاقد بودجه بهداشت روانی هستند و از کشورهایی که در بحث بهداشت روانی هزینه می‌کنند 36 درصد آنها فقط یک درصد بودجه کل بهداشتی‌شان را به بهداشت روان اختصاص می‌دهند. 

قدس تصریح کرد: هر چه کشورها از نظر اقتصادی ضعیف‌تر باشند و ناراحتی‌های روانی آن‌ها هم بیشتر است بر اساس سازمان بهداشت جهانی تا سال 2020، بیست میلیون فرد جدید ابتلا به سرطان خواهیم داشت که 70 درصد آن در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد. یکی از علل آن افزایش مصرف سیگار در این کشورها است در حالی که در کشورهای توسعه یافته مصرف آن رو به‌کاهش است. 

رئیس کمیته بین‌المللی مواد مخدر سازمان ملل اضافه کرد: 80 درصد مرفین دنیا برای مصرف پزشکی در 8 کشور دنیا مصرف می‌شود و در 120 کشور دنیا میزان مصرف آن بسیار کم است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین