آفتابنیوز : آفتاب: دبیر اتاق مشترک ایران و عراق در مورد وضعیت صادرات ایران به عراق عنوان کرد: هم اکنون موضوع حادی که باعث انسداد مرزی و نگرانی باشد نداریم اما موضوعات جزئی مثل کنترل کیفیت و برگشت بعضی کالاها را داریم.
سنجابی ادامه داد: اخیرا کشور عراق لیستی را اعلام کرده تا طبق تفاهم نامههای با ایران صادرات ایران به این کشور صورت بگیرد و قسمتی از برگشت خوردن کالاها به بیتوجهی تولید کننده و صادرکننده ایرانی مربوط میشود.
به گفته او مواردی مانند رعایت نکردن توافق نامهای که برای لیبل عربی، کردی و انگلیسی منعقد شده بود یا اینکه تاریخ انقضاء روی محصول درج نشده بود از جمله مواردی بودند که باعث این برگشت خوردن شده است.
سنجابی اضافه کرد: 70 درصد برگشتیها مربوط به این موضوع بوده و 30 درصد دیگر هم به تستهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی که داشتند بود که در این مورد تذکرات لازم را دادند.
وی با بیان اینکه بیشتر این محصولات در حوزه مواد غذایی بود افزود: عراقیها بیشترین کنترل را روی مصالح ساختمانی، مواد غذایی، مواد شوینده و آرایشی و بهداشتی و لوازم خانگی دارند.
دبیر اتاق مشترک ایران و عراق همچنین در مورد حجم میزان برگشتیها بیان کرد این میزان کمتر از 1/0 درصد بوده که خیلی جزئی به حساب میآید و مفهوم آن این است که 9/99 درصد کالاهای ما بدون مشکل عبور کردند که 70 درصد از این 0.1 درصد هم به دلیل رعایت نکردن توافق نامهها بوده نه مشکل کیفیت.
به گزارش ایسنا 1/0 درصد رقم 7/2 میلیارد دلاری که به گفته سنجابی در مجموع هفت ماهه ایران به کشور عراق صادر شده است معادل 7/2 میلیون دلار میشود.
به عبارتی طبق سخنان دبیر اتاق مشترک ایران و عراق میزان حجم کالاهای برگشتی 7/2 میلیون دلار محاسبه میشود.
سنجابی همچنین در مورد وضعیت مرزهای مشترک ایران و عراق گفت: ما هم اکنون در هیچ مرزی مشکل حادی نداریم و کالاها در حال تردد هستند و مرزها فعالیتهای 12 ساعته خود را انجام میدهند.
وی همچنین اظهار کرد: حتی برخی مشکلات قبلی مانند مرز مهران تا حد زیادی برطرف شدند و اکنون صادرات مواد صیفیجات و مواد غذایی هم شروع شده و مصالح ساختمانی هم که قبلا صادرات میشدو
سنجابی در پایان با اشاره به مرز پرویز خان خاطرنشان کرد: در آمار هفت ماهه صادرات ایران به عراق یک میلیارد و 200 میلیون دلار از 7/2 میلیارد دلاری که در مجموع این مدت به عراق صادر شده است از این مرز بوده است.