آفتابنیوز : آفتاب: رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان این که میزان آلودگی هوای کشور طی چند سال اخیر تقریبا در حد ثابت بوده اما در آلایندههای ذرات معلق، منوکسید کربن و ازن از استانداردها بیشتر شده، گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده سالانه حدود پنج هزار نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند.
دکتر کاظم ندافی با بیان این که مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، ماهانه گزارش وضعیت آلودگی هوای تهران را منتشر و به اطلاع مقامات مسوول و نمایندگان مجلس میرساند، گفت: روزانه نیز وضعیت آلودگی هوا از طریق مرکز هماهنگی اطلاع رسانی آلودگی هوا به اطلاع مردم میرسد.
وی با بیان این که جمع بندیهای کلی حاکی از آن است که آلودگی هوا طی چند سال اخیر افزایش نیافته، گفت: با اقدامات انجام شده در جهت کاهش آلودگی هوا از جمله سهمیهبندی سوخت و دیگر اقدامات آلودگی هوا طی چند سال اخیر افزایش نیافته اما کنترل هم نشده است؛ به طوری که همچنان آلاینده ذرات معلق، مونوکسید کربن و اوزن در برخی مناطق تهران بالاتر از حد استاندارد است. در مجموع نمیتوان گفت که آلودگی هوا نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است، تقریبا در حد ثابت مانده است اما در موارد مذکور از استانداردها بیشتر شده است.
ندافی با اشاره به بیماریهای مرتبط با آلایندههای هوا گفت: در درجه اول آلاینده ذرات معلق با بیماریها در ارتباط است. این آلاینده هوا بر بیماریهای قلبی - عروقی و تنفسی تاثیر دارد؛ به طوری که حتی در غلظتهای بالا مرگ را هم سبب میشود.
به گفته وی، بر اساس برآوردهای انجام شده در ایران سالانه حدود 5 هزار نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند که عمدتا به دلیل ذرات معلق است. از میان این افراد نیز بیشتر گروههای آسیب پذیر مانند سالخوردگان، بیماران مبتلا به آسم، بیماران قلبی - عروقی و ... تحت تاثیر قرار میگیرند.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، تهران را یکی از شهرهایی عنوان کرد که از نظر آلایندههای هوایی در میزان بالاتری قرار دارد و گفت: اخیرا استانهای غربی و جنوب غرب که با پدیده گرد و غبار مواجهند از نظر ذرات معلق وضعیت نامطلوبی دارند و مواقعی که این پدیده ایجاد میشود غلظت از حد استاندارد بالاتر میرود و سلامت گروه آسیبپذیر را تهدید میکند.