کد خبر: ۱۱۵۷۲۸
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۸۹ - ۱۹:۲۷
سلامتی:

محور اصلی مطالبات دانشجویان، آزادی است

دانشجو را نمی‌توان به‌طرق گوناگون مهار یا حتی محدود کرد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی محور اصلی مطالبات دانشجویان را "آزادی" از قبیل "آزادی عقیده، آزادی بیان و‌ آزادی تشکل‌های صنفی و سیاسی" دانست و تاکید کرد: دانشجویان مختلف با طرز تفکرهای گوناگون باید برای فعالیت خود مجوز داشته باشند. 

محمد سلامتی خاطرنشان کرد: برای ایجاد تکثر در دانشگاه‌ها، ضرورتی ندارد که کسی بخواهد خط‌دهی کند ولی در عین حال، تشویق به این امر، کار را سرعت می‌بخشد.

وی با تاکید بر این‌که "همه گروه‌ها و احزاب باید مسأله وجود تکثر را تشویق کنند" تاکید کرد: دانشجویان مختلف با طرز تفکرهای گوناگون باید هم برای فعالیت خود مجوز داشته باشند و هم تشویق شوند تا تحرک کافی از خود نشان دهند؛ چراکه این به نفع کل کشور است، آزادی افکار و اندیشه و وجود تحرک در دانشگاه موجب تحرک در کل جامعه می‌شود و در نتیجه باید این مساله را هرچه بیشتر تشویق کرد.

وی یکی از مهمترین مطالبات دانشجویی را "مطالبه آزادی" عنوان و اظهار کرد: جریان دانشجویی در یک سطح روشنفکری قرار دارد و عمده‌ترین مطالبات آن، آزادی از قبیل آزادی عقیده، آزادی بیان و‌ آزادی تشکل‌های صنفی و سیاسی است. بر همین اساس، برخی مطالبات دانشجویان در سطحی است که برای کل جامعه عمومیت ندارد؛ اگرچه ممکن است این مطالبات تعمیم پیدا کند ولی محدود است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: محور اصلی مطالبات دانشجویان، آزادی است و این مسأله‌ای است که از سوی گروه‌های سیاسی که به توسعه سیاسی اعتقاد دارند مورد توجه قرار می‌گیرد، این مطالبات، از آن مطالباتی نیست که برخی جناح‌های دیگر، به آن توجه خاصی داشته باشند؛ چراکه یکی از محورهای اصلی مورد توجه اصلاح‌طلبان، آزادی‌هایی نظیر آزادی بیان، قلم، فعالیت‌های سیاسی است که کاملا با خواسته‌های دانشجویان منطبق است و در راستای مطالبات آن‌ها قرار می‌گیرد.

وی با بیان این‌که "یکی از اولویت‌های اصلا‌ح‌طلبان توجه به قشر دانشجو و روشنفکر است" ‌افزود: شرایطی که دانشجو و دانشگاه دارد، این طور اقتضاء می‌کند که دانشجو به دنبال این مطالبات باشد، نمی‌شود دانشجو را به طرق گوناگون مهار یا حتی او را محدود کرد. چه کسی بخواهد و چه کسی نخواهد، دانشجو به دنبال مطالبات خود هست و به همین علت تمام تلاش خود را می‌کند که هم در سطح دانشگاه این مطالبات را پیگیری کند و توسعه دهد و هم این‌که ارتباطاتی با خارج از دانشگاه برقرار کند تا بتواند تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: ارتباط دانشجویان با خارج از دانشگاه‌، در قالب ارتباط با گروه‌ها و احزاب سیاسی است؛ بنابراین ملاحظه می‌کنیم در مقاطع مختلف در کشورهای مختلف از جمله ایران، دانشجویان همواره ارتباط ارگانیکی با احزاب و گروه‌های سیاسی داشتند و مطالبات خود را از این طریق پیگیری و تلاش کرده‌اند که احزاب و گروه‌ها نیز مطالبات آن‌ها را پیگیری کنند.

سلامتی ارتباط دانشجویان با احزاب را متضاد با استقلال دانشگاه و دانشجویان ندانست و خاطر نشان کرد: برخی گروه‌ها و احزاب به دانشجو و دانشگاه به عنوان پایگاه نگاه می‌کنند و این امر، دور از انتظار نیست، بلکه یک واقعیت است. بسیاری از احزاب و گروه‌ها، اقشاری از جامعه را به عنوان پایگاه خود در نظر می‌گیرند و اساسا روابط و مناسبات اجتماعی چنین اقتضایی دارد ولی این مسأله موجب نمی‌شود که استقلال این اقشار از بین برود.

وی همچنین تاکید کرد: اقشار مختلف به‌ویژه دانشجویان، هم می‌توانند استقلال داشته باشند و هم با بیرون از دانشگاه ارتباط برقرار کنند و این‌ها متضاد یکدیگر نیستند. برخی افراد با توجه به طرز تفکر محدودی که دارند، این ارتباط را به عنوان یک نقطه منفی تلقی می‌کنند و این طور تبلیغ می‌کنند تا دانشجویان از این کار بر حذر باشند. دانشجو باید آزاد باشد و بتواند با هر گروه و جناحی مراوده داشته باشد، تبادل نظر کند تا هم تاثیر مثبت بپذیرد و هم تاثیرگذار باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین