کد خبر: ۱۱۵۸۸۴
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۳۷

هشدار درباره تشکیل باران اسیدی به دنبال آب‌پاشی تهران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست هشدار داد: با بالا بودن غلظت برخی آلاینده‌ها مانند دی‌اکسیدگوگرد و مونوکسید‌کربن در تهران و ترکیب آن با قطرات آب که توسط آب‌پاش‌ها پخش می‌شود، باران اسیدی در تهران شکل می‌گیرد. 

حسن اصیلیان درباره بارش باران اسیدی ناشی از آب‌پاشی هواپیماها در تهران گفت: اگر غلظت آلاینده‌های مثل دی اکسید‌گوگرد و مونوکسید‌کربن بالا باشد بدون شک در صورت ترکیب با آب می‌تواند باران اسیدی ایجاد کند. وی تأکید کرد: اگر میزان غلظت آلاینده‌ها بالا باشد احتمال بارش باران اسیدی زیاد است.

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: اگر دی اکسید گوگرد در هوای تهران بالا باشد پس از ترکیب با آب اسید سولفوریک ایجاد کرده و در نهایت منجر به بارش باران اسیدی می‌شود یا اگر میزان غلظت اکسید‌های نیتروژن بالا باشد پس از ترکیب با آب ایجاد اسید‌نیتریک می‌کند. اصیلیان افزود: اگر اکسیدهای کربن با آب ترکیب شوند می‌تواند تبدیل به اسید کربنیک شود.

معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: اگر شرایطی که توضیح دادم در هوای تهران ایجاد شود با پاشیدن آب‌ و ترکیب آن با آلاینده‌هایی مانند مونوکسید‌کربن باران اسیدی ایجاد می‌شود.

وی ضمن انتقاد از روش مورد نظر، گفت: اصل قضیه مشکل دارد؛ پاشیدن ۱۰ هزار لیتر آب در فضایی مانند تهران مثل قطره‌ای در دریاست بنابراین در وهله اول باید به نفس عمل بپردازیم که آیا کارشناسی هست یا خیر؟ اصیلیان افزود: ایجاد باران اسیدی، مصرف سوخت و هدر رفتن وقت از اثرات جانبی این طرح است.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر میزان اکسیدهای ازت نیز در سطح شهر زیاد شده است ولی امکان دارد با دستگاه‌های اندازه‌گیری نتوان به طور دقیق میزان آنها را مشخص کرد.

معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: بر اساس برآوردهایی که شده سوخت گاز طبیعی که مصرف می‌‌کنیم و خودروهایی که پایه گازسوز نیستند باعث شدند تا درصدی از اکسید‌های ازت نیز در شهر اضافه شده است و این نیز مشکلات خاص خودش را دارد.

اصیلیان تأکید کرد: اکسید‌های نیتروژن اگر اثری بر روی سلامت افراد بر جای بگذارند غیر قابل بازگشت است و نباید در هوای تهران موجود باشند این امر به دلیل استفاده از گاز طبیعی است. 

وی با بیان این‌که مشخص کردن باران اسیدی کار سختی نیست، گفت: اگر آبی که توسط هواپیماهای آب‌پاش در فضا پخش شده به سطح زمین برسد و این آلاینده‌ها را با خود همراه داشته باشد باران اسیدی ایجاد شده است. معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در همان لحظه که آب به زمین می‌رسد کارشناسان محیط زیست می‌توانند این تست ساده را انجام دهند و نیازی به تحقیق ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به این‌که مرکز پایش آلودگی هوای استان تهران، امروز میزان مونوکسید‌کربن در تهران را ۱۴۰PSI اعلام کرده آیا باران اسیدی ایجاد می شود؟ گفت: بله با توجه به این‌که پاشیدن آب و ترکیب آن با این آلاینده باران اسیدی ایجاد می‌کند. اصیلیان تصریح کرد: اکسید‌های کربن، ‌اکسید‌های ازت و اکسید‌های گوگرد می‌توانند در شکل‌گیری باران اسیدی نقش داشته باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین