آفتابنیوز : آفتاب: مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پاسخ به اظهارات رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مبنیبر اینکه بنزین تولیدی صنایع پتروشیمی آلوده نیست و آلودگی هوا ناشی از بخاریهای گازی و آب گرم کنها است، تاکید کرد: چنین اظهارنظرهایی به لحاظ علمی و کارشناسی مردود است.
یوسف رشیدی با انتقاد از اظهارات رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور دلیل اصلی آلودگی هوای تهران را تردد زیاد خودروها در پایتخت دانست و گفت: هوای تهران دارای حجم زیاد ذرات معلق است و در طول روز و در مناطق پرترافیک نیز آلوده تر است.
وی افزود: آلودگی هوای تهران در مناطق و مسیرهای پرترافیک بیشتر دیده میشود و حاوی مقادیر زیادی ذرات معلق است که اساسا با آنچه گفته شده متفاوت است چرا که گاز مصرفی ما در شهرها تولید ذرات معلق نمیکند.
رشیدی اظهار داشت: در شب آلودگی هوای تهران کاهش مییابد در حالی که بخاریهای منازل در طول شب بیشتر از روز روشن است. همچنین سوخت گاز مصرفی در منازل ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون تولید نمیکند ولی شاید NO2 و CO2 تولید کند که این مقدار تولید ذرات معلق ندارد و اساسا مگر نفت کوره در منازل مردم مصرف میشود که آلودگی از بخاریها باشد.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در پاسخ به این پرسش که از بنزین تولیدی صنایع پتروشیمی به عنوان متهم ردیف اول آلودگی هوای کلانشهرهای ایران نام برده میشود توضیح داد: هم اکنون بنزین تولیدی در مجتمعهای پتروشیمی از درجه آرام سوزی (اکتان) نزدیک به 100 برخوردار است.
محمد رویانیان با تاکید بر اینکه کیفیت بنزین تولید در واحدهای پتروشیمی از بنزین سوپر بالاتر است، تصریح کرد: هم اکنون بنزین معمولی تولید پالایشگاههای داخلی از عدد اکتان 87 برخوردار است.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور یکی از مهمترین دلایل افزایش آلودگی هوای تهران و سایر شهرها را افزایش مصرف گاز طبیعی بهویژه در بخاری و آبگرمکنهای خانگی دانست و تاکید کرد: منشا اصلی این آلودگیها منو اکسید کربن است که بهدنبال احتراق ناقص سوخت در خودروها و بخشهای خانگی و تجاری بهوجود میآید.
تهران همچنان در وضعیت هشدار بر اساس اطلاعات ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر تهران، امروز چهارشنبه نیز کیفیت هوا در شرایط هشدار است و بر میزان غلظت آلاینده های ذرات معلق کمتر از 10 میکرون و ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون افزوده و در میزان غلظت آلاینده دی اکسید نیتروژن تغییری حاصل نشده است. به این ترتیب میانگین غلظت دو آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون فراتر از حد مجاز بوده و شاخص کیفیت هوا هم اکنون در شرایط هشدار است.
با توجه به اینکه افزایش تشدید بیماریهای قلبی و ریوی و مرگ و میر زودرس در افراد مبتلا به بیماری قلبی و افراد مسن و افزایش تعداد تنفس درعموم افراد از عواقب جبرانناپذیر آلودگی هوا محسوب میشود بنابراین افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان باید از فعالیتهای طولانی مدت و سنگین در فضای باز اجتناب کنند.