کد خبر: ۱۱۶۵۲۲
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۸

توقف پالایشگاه نفت لرستان در ایستگاه کلنگ‌زنی!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالی‌که بیش از 10 ماه از کلنگ زنی پروژه پالایشگاه لرستان در شهرستان پلدختر می‌گذرد که این پروژه همچنان در ایستگاه کلنگ‌زنی باقی مانده است تا این امر انتقادات بسیاری از مردم و مسئولان را به‌دنبال داشته باشد. 

امام جمعه شهرستان پلدختر در جلسه بررسی مشکلات طرح‌های عمرانی این شهرستان در سخنانی با انتقاد از وضعیت پروژه پالایشگاه پلدختر اظهار داشت: آغاز عملیات پالایشگاه این شهرستان با تبلیغات گسترده‌ای در رسانه‌ها منعکس شد ولی با گذشت بیش از 10 ماه از فعالیت آن خبری نیست.

حجت‌الاسلام محمد تقی صرفی پور با بیان اینکه شهرستان پلدختر منطقه نفت خیزی است، بیان داشت: این شهرستان دارای مجموعه‌های نفتی فراوانی است به‌طوری‌که 80 در صد نفت لرستان در این منطقه وجود دارد.

وی با انتقاد از رکود فعالیت اجرایی این پروژه، خاطر نشان کرد: صرف گلنگ‌زنی کافی نیست و باید پیگیری کرد تا پالایشگاه جهت توسعه استان احداث شود.

امام جمعه شهرستان پلدختر از عدم تکمیل برخی پروژه‌ها به علت عدم همکاری دولت انتقاد کرد و گفت: برخی از افراد در شهرستان پلدختر مبادرت به ساخت پروژه و کارگاه و کارخانه کوچک کرده اند که به علت نا کافی بودن وام اعطایی درنیمه راه مانده‌اند.

حجت‌الاسلام صرفی پور ادامه داد: متاسفانه پیگیری‌های در این رابطه چاره‌ساز مشکلات آنان نشده و این پیگیری‌های عقیم مانده است.

وی از دولت عدالت‌محور خواست به فریاد این قبیل افراد برسند و نگذارد بیش از این این افراد در تنگنا و مضیقه قرارگیرند و نا امید شوند.

این سخنان امام جمعه شهرستان پلدختر در حالی مطرح می‌شود که پیش از این وزیر نفت در سفر به استان لرستان، روند اجرای پروژه پالایشگاه نفت لرستان را در گرو مشارکت بخش خصوصی دانست.

سید مسعود میرکاظمی که برای افتتاح خط دوم انتقال گاز خرم‌آباد به این استان سفر کرده بوده، اظهار داشت: مطابق سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی پالایشگاه‌ها باید توسط بخش خصوصی ایجاد شود.

وی ادامه داد: ما داریم پیگیری می‌کنیم تا بخش خصوصی بتواند از طریق سیستم بانکی و یا سرمایه‌گذاری خارجی برای اجرایی شدن پروژه پالایشگاه نفت لرستان استفاده کند.

وزیر نفت دولت دهم یادآور شد: در حال حاضر یکی از مشکلات ما برای ایجاد پالایشگاه‌ها و واحدهای پتروشیمی این است که دولت نمی‌تواند به‌طور کامل به این پروژه‌ها ورود پیدا کند.

میرکاظمی با تاکید بر منع قانونی در این زمینه، ادامه داد: حداکثر سهم و مشارکت دولت در پروژه‌های یاد شده می‌تواند 20 درصد و در مناطق محروم 49 درصد باشد.

وی با تاکید بر اینکه بقیه سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها باید توسط بخش خصوصی تامین شود، خاطرنشان کرد: ما داریم تلاش می‌کنیم منابعی را فراهم کنیم که کلیه این پروژه‌ها که حتی برخی از آنها دارای مصوبه استانی سفرهای هیأت دولت است به بخش خصوصی کمک شود تا تعهداتش را عملیاتی کند.

به هر حال به توجه به اظهارات وزیر نفت به‌نظر می‌رسد باید منتظر ماند تا بخش خصوصی برای حضور در این پروژه ابراز تمایل کند که با توجه به تجربیات مشابه در این زمینه به‌نظر می‌رسد تمایل بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری بیشتر به سمت استان‌های بزرگ باشد.

این در حالیست که بخش خصوصی نیز با توجه به نگاهی که به مقوله سودآوری دارد به‌طور قطع شرایطی را برای سرمایه‌گذاری بر می‌گزیند که دارای حداقل زیرساخت‌ها باشد تا بتواند از سرمایه‌گذاری خود بازدهی مطلوب را برداشت کند که استان لرستان به عنوان یکی از استان‌های محروم کشور هنوز در زمینه زیرساخت‌ها به حد مطلوب و خواستنی از سوی سرمایه گذار نرسیده است. 

با این اوصاف باید استان‌هایی مانند لرستان منتظر بمانند تا برای توسعه بخش خصوصی دست به کار شود که این امر به نظر رویه‌ای زمان‌بر است در حالیکه دولت می‌تواند با ایفا کردن نقش حمایتی خود زمینه توسعه زیرساخت‌ها در این استان را فراهم کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین