آفتابنیوز : آفتاب: رئیس سازمان بازرسی کل کشور تخلف اصلی پرونده بیمه در بخش جعل اسناد، تغییر گزارشات در اسناد مالی بیمه، تصرف در وجوه مالی و اموالی که از طریق بیمه به عنوان خسارت اخذ میشود، دانست.
حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی در حاشیه همایش ملی حماسه ماندگار9 دی که در دانشگاه تهران برگزار شد، درجمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی که به انتشار اسنادی از سوی سایت ویکیلیکس در رابطه با ایران اشاره داشت، گفت: اگر مقامات آمریکایی به استناد این اسناد تصمیم میگیرند، وای به حال آنها و این سرنوشتی که هم اکنون متوجه آنهاست. بهخاطر این است که خبررسانهای آنها از اینگونه گزارشات به آنان میرساند درحالی که این مسایل با واقعیتهایی که در جامعه ما وجود دارد بسیار فاصله دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص درخواست آیتالله جنتی در مورد ورود سازمان بازرسی کل کشور به معاملهای که در آن زمینی به قیمت ارزان فروخته شده بود، اظهار داشت: آن مورد مزایده نبوده، بلکه معامله بود و از مدتها قبل این گزارش به سازمان بازرسی کل کشور رسیده است.
رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان این که پیگیری در مورد این پرونده ادامه دارد، گفت: پرونده مذکور قابل توجه بوده و در مورد خرید و فروش یک قطعه زمین بزرگ در کیش است که متاسفانه اشکلات زیادی در رابطه با قراردادآن وجود دارد.
وی در پاسخ به اینکه آیا درپرونده مذکور رانتخواری صورت گرفته است، گفت: آنچه که حایز اهمیت است این است که نرخ خریداری شده زمین نرخ واقعی نبوده و تبعا فروش یکسری اراضی به بیتالمال و مردم با قیمت غیرواقعی و بسیار کمتر از آن تخلف محسوب میشود.
پورمحمدی از رسانهها درخواست کرد که ارایه توضیحات بیشتر در این مورد را به تکمیل تحقیقات، جمعآوری اسناد لازم و اخذ توضیحات از مسئولان درگیر موکل کنند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد پرونده بیمه ایران نیز با بیان این که گزارش این پرونده از سوی سازمان بازرسی کل کشور تکمیل شده است، گفت: پرونده مورد اشاره از 3 سال قبل در سازمان بازرسی کل کشور مورد بررسی قرار گرفت، اما چون پرونده گستردهای بود مقداری طول کشید. هم اکنون 14 ماه است که این پرونده به دادسرا رفته و توسط مراجع قضایی تعقیب میشود. مراجع قضایی اطلاعات تکمیلی که در این خصوص نیاز دارند را از ما دریافت می کنند.
رییس سازمان بازرسی کل کشورافزود: تعداد زیادی از متهمان این پرونده در بازداشت بوده تعدادی محاکمه و محکوم شدهاند و احکام آنها نیز اعلام شده، تعدادی نیز در انتظار محاکمه هستند، البته متهمان دیگری وجود دارد که باید توسط بازپرسی برای اخذ اطلاعات احضارشوند.
وی با بیان اینکه اطلاعرسانی از پروندههایی که به محاکم میرود با همان مراجع است، گفت: پرونده مذکور چندین بعد دارد، بخشی فعالیت بیمه بوده بخشی مربوط به بانک و بخشی در حوزه مدیریتی دستگاههای دولتی بود که هر کدام برای خود پرونده جداگانهای هستند اما عمدهترین آنها که بیشترین متهم را داشت پرونده مربوط به بیمه بود.
پورمحمدی تخلف اصلی این پرونده را بیشتر مربوط به بیمه و در بخش جعل اسناد، تغییر گزارشات در اسناد مالی بیمه، تصرف در وجوه مالی و اموالی که از طریق بیمه به عنوان خسارت اخذ میشود،دانست.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنیبر اینکه سازمان بازرسی در مورد آلودگی تهران ورود پیدا کرده است یا خیر،گفت: بحث آلودگی بسیار گسترده بوده که قضاوت در آن نیازمند برآوردهای دقیق توسط متخصصین گوناگون است و آزمایشهای مختلفی نیاز دارد که نمیتوان به راحتی در آن خصوص نظر داد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور آلودگی هوا را دارای علل آشکار و پنهانی عنوان کرد و گفت: علاوهبر علل آشکار آن که ذهن همه متوجه آن است، یکسری اطلاعات پنهان و تخصصیتر در این خصوص وجود داردکه نسبت عوامل در این میان مهمتر است. به عنوان مثال گفته شده که تاثیر بنزین که توسط پتروشیمیها عرضه شده در آلودگی موثر بود، اما ما در برآوردهای خود تقریبا تاثیر خیلی کمی را از این قصه دیدیم و تفاوت معنادار و چندانی را بین بنزین تولیدی از پتروشیمیهای خود و بنزین وارداتی نمیبینیم و فکر نمیکنیم که این موضوع در حوزه آلودگی هوا تهران خیلی عامل تعیینکنندهای باشد.
وی با بیان اینکه این مسأله نیازمند تحقیق بیشتری است، گفت: در هر حال یک حقیقت در مورد آلودگی هوای تهران وجود دارد و آن اینکه چندین میلیون موتورسیکلت و اتومبیل در شهری مثل تهران تردد میکند و اگر این وسایل نقلیه حتی سوخت صحیح نیز داشته باشند و آلودگی آنها بسیار شدید نیز نباشد وجود این میزان از خودرو و موتورسیکلت بهخصوص در زمستان و شرایط وارونگی هوا بحران آلودگی را تشدید میکند.
پورمحمدی تاکید کرد: اثر این عامل آلودگی وجود تعداد زیادی خودرو و موتورسیکلت در شهر تهران نسبت به سایر عوامل بیشتر است که ابتدا باید برای آن چارهاندیشی و اتخاذ تصمیم شود.
وی در پایان راجع به تصمیم دولت درخصوص تغییر ساعات تردد خودروها گفت: تصمیم دولت در این خصوص خوب است. اما تسهیل در تردد و ترافیک را ایجاد میکند، البته آلودگی را هم مقداری کاهش میدهد.