کد خبر: ۱۱۷۶۶۸
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۸۹ - ۲۳:۳۷
افتتاح نمادین طرح آب‌رسانی با حضور مسئولان

برخی روستانشینان کهگیلویه و بویراحمد همچنان تشنه‌اند

زنان و دختران وظیفه آبرسانی به خانواده‌های خود را با الاغ برعهده گرفته‌اند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در پی انتشار گزارشی از روستاهای "پای پر رود سمه و سر سر" در حوزه دیشموک کهگیلویه مبنی‌بر نبود آب آشامیدنی در این روستاها و حمل روزانه آب رودخانه آلوده با الاغ توسط دختران و زنان این روستاها برغم جمعیت حدود 100 خانواری آنها، متاسفانه باگذشت حدود یک‌ماه از این گزارش هنوز روستانشینان منتظر فعالیت مسئولان آب روستایی کهگیلویه و بویراحمد در جهت رفع مشکل‌شان هستند. 

نگرانی به‌دلیل نبود آب آشامیدنی سالم این روستانشینان اکنون دوچندان شده؛ به‌گونه‌ای که روستائیان همچنان آرزومند نوشیدن آب آشامیدنی سالم هستند. 

بنا به‌گفته برخی اهالی این روستاها، مدتی قبل در آیینی نمادین با حضور برخی مسئولان، آبرسانی به روستاهای "دلی علیا و سفلی" در حوزه بخش دیشموک اعلام و افتتاح شد در حالی‌که اکنون توسط 2 تانکر سیار به‌صورت محدود به این روستاها آبرسانی می‌شود. 

علاوه‌بر روستاهای عنوان شده که اکنون زنان و دختران وظیفه آبرسانی به خانواده‌های خود را با الاغ برعهده گرفته‌اند متاسفانه در روستاهایی در 35 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد نیز آبرسانی توسط دختران و زنان نیز با الاغ صورت می‌گیرد. 

" رضا تقدسی" از اهالی روستای "پای پر" کهگیلویه تاکید کرد که مسئولان به‌فکر حل مشکل نبود آشامیدنی سالم آنان نیستند. 

وی گفت: اگر دولت و مسئولان استانی خواستار تجمیع این روستاها هستند ما آماده‌ایم که این کار را انجام دهیم زیرا دیگر طاقت و تحمل این مشکلات را نداریم. 

"محمد قادری سرشت" اهل روستای "سر سر" کهگیلویه نیز از نبود آب آشامیدنی به‌رغم پیگیری‌های متعدد با آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد خبر داد. 

وی افزود: روزانه حداقل 500 لیتر آب از رودخانه کنونی در این منطقه با ماشین حمل و در اختیار روستانشینان قرار می‌گیرد. 

" فتاح خستوانه" ساکن روستای "رود سمه" کهگیلویه نیز با بیان اینکه محرومیت در این مناطق بسیار نگران کننده است، اظهار داشت: در بحث آب آشامیدنی سالم هیچ کمکی به ما نشده است. 

وی گفت: نمی‌دانم چرا مسئولان به ما توجهی ندارند و این وضعیت نگران‌کننده تا چه زمانی باید برای زنان و دختران این دیار وجود داشته باشد؟ 

علاوه برروستاهای عنوان شده ، یکی از روستانشینان "گردوکنگگ" حوزه تنگ سرخ بویراحمد هم از نبود آب آشامیدنی سالم در روستای خود خبر داد. 

" محمدحسین فریدونی" افزود: دختران و زنان این روستا روزانه با طی طریق یک کیلومتری مجبورند با الاغ از رودخانه برای آشامیدن آب حمل کنند. 

وی با تاکید براینکه شرایط انتقال آب از این رودخانه توسط دختران و زنان مشکلاتی را به‌همراه دارد، خاطرنشان کرد: در بازدیدی که قبلا مسئولان استانی از این وضعیت داشتند وعده‌هایی داده شد اما تحققی صورت نگرفت. 

این روستانشین بویراحمدی گفت: فاصله روستای ما تا یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد تنها 35 کیلومتر است و منطقه سردسیری محسوب می‌شود در حالیکه اکنون دختران و زنان این دیار باید با الاغ آب مورد نیاز خانوارها را حمل کنند. 

فریدونی، نبود آب آشامیدنی سالم روستای خود را دغدغه ای بزرگ برای روستانشینان عنوان و اظهار داشت: شما بنویسید چرا روستایی که در منطقه سردسیری است اکنون آب آشامیدنی سالم ندارد؟ 

وی با طرح این موضوع که در اخبار عنوان می‌شد به‌دلیل خشکسالی کمبود آب در مناطق گرمسیری وجود دارد، یادآور شد: سوال ما از مسئولان استانی این است چرا روستای "گردوکنگگ" که در منطقه سردسیری واقع شده اکنون آب آشامیدنی سالم ندارد؟ 

این روستانشین " تنگ سرخ " بویراحمد گفت: نکته جالب اینجاست که خطوط آبرسانی احداث شده اما در لوله‌های آب خبری از آب آشامیدنی نیست. 

وی افزود: این خطوط حدود 3 ماه است که احداث شده و روستانشینان همچنان تشنه آب آشامیدنی سالم هستند. 

فریدونی، روستای خود را از روستاهای گردشگر پذیر با هوای سالم عنوان و اظهار داشت: این روستا سالانه میزبان هزاران میهمان فصول مختلف سال است. 

"سعید جنتی" یکی از روستانشینان حوزه "آبدهگاه" شهرستان باشت هم از نبود آب آشامیدنی سالم برای تعدادی از روستاهای محل سکونت خود خبر داد. 

وی گفت: دختران و زنان این روستاها با الاغ از دل رودخانه‌هایی آب حمل می‌کنند که در برخی اوقات نگرانی‌هایی را بدنبال داشته است. 

وی افزود: به‌دلیل نبود آب آشامیدنی سالم در این روستاها متاسفانه دختران و زنان بهمراه فرزندان خردسال خود مجبورند از رودخانه مجاور روستاهای خود آب تهیه کنند. 

جنتی با اظهار تاسف از اینکه در برخی اوقات بدلیل تردد وسایط نقلیه در نزدیکی این روستاها شاهد تلف شدن جان عده‌ای به‌ویژه کودکان هستیم، خاطرنشان کرد: نمی‌دانم فلاکت و بیچارگی این روستانشینان تا کی ادامه خواهد داشت؟ 

با وجود برخی تلاش‌های صورت گرفته جهت تکمیل گزارش با مسئولان آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد متاسفانه ارتباط مقدور نشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین