آفتابنیوز : آفتاب: درحالیکه مسئولان گلستان همواره مدعی بودند که در جریان آتشسوزیهای جنگل گلستان، درختسوزی نداریم، مدیرکل منابع طبیعی گلستان اعلام کرد: 60 هکتار از جنگلهای سوزنی برگ استان در آتشسوزیهای اخیر دچار حریق شد.
حمید سلامتی در این زمینه افزود: در مجموع وسعت آتشسوزیهای جنگل استان دو هزار و 700 هکتار بود که 99 درصد آنها در عرصههای جنگلهای طبیعی و پهن برگ رخ داده است.
وی افزود: در جنگلهای پهن برگی که دچار حریق شدند، درختان سالم و نهالها باقی هستند و هیچ صدمهای ندیدهاند و این آتشسوزیها در حد 12 درصد از برگهای سطح جنگل، درختان خشک، آفت زده، ریشه کن و افتاده در بر گرفته و دود و آتش حاصل از عرصهها ناشی از آتشسوزی برگهای سطحی بوده است.
سلامتی گفت: جنگلهای پهن برگ قابلیت احیا دارند و نیاز به تجدید کشت و جنگلکاری در آنها نیست و در جنگلهای سوزنی برگ که 60 هکتار آنها دچار حریق شد باید دوباره نهال کاشت.
وی گفت: عمده آتشسوزیها در شهرستان علی آبادکتول، مینودشت، بخشی در کلاله و بندرت در شهرستانهای دیگر استان و در حد نیم هکتار رخ داده است.
وی افزود: برنامه است که در زمستان امسال در این جنگلها، درختانی از نوع پهن برگ که بومی منطقه هستند، کشت شود.
وقوع سالانه 120 مورد حریق سلامتی ادامه داد: بهطور متوسط سالانه 100 تا 120 مورد حریق در جنگلهای استان اتفاق میافتد که بیش از 95 درصد آنها توسط نیروهای منابع طبیعی بدون اطلاع فردی مهار و خاموش میشوند.
وی گفت: ساخت جاده در عرصههای جنگلی فقط در جهت اجرای طرحهای جنگلداری که مصوب شورای عالی جنگل است امکانپذیر است و تاکید منابع طبیعی بر این است که ساخت جاده در داخل طرح نیز، ضرورتی ندارد و فقط در برخی جنگلها نیاز به مرمت دارند.
50 درصد عرصههای گلستان تحت طرحهای جنگلداری مدیرکل منابع طبیعی گلستان افزود: بیش از 50 درصد عرصههای منابع طبیعی استان تحت پوشش طرحهای جنگلداری قرار دارند و در همان مجموعه برنامههای حفظ، احیاء و بهره برداری انجام میشود.
سلامتی گفت: در این عرصهها نیز باید درختان خشک و افتاده بهرهبرداری شوند و حتی در همان طرحهای جنگلداری نیز، بخشهایی حفاظتی و در شیبهای 60 درصد هستند که برنامه بهرهبرداری برای آنها وجود ندارد.
جنگلهای گلستان 450 هزار هکتار وسعت دارد.