آفتابنیوز : آفتاب: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: 85 درصد مردم زیر 30 متر مکعب آب مصرف دارند و بهطور متوسط نفری 800 تومان به قیمت آببهایشان اضافه میشود.
محمدرضا عطارزاده در مصاحبه با بخش گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با اشاره به اینکه 10طبقه برای مصرف آب تعریف شده است افزود: میانگین الگوی مصرف آب 20 متر مکعب برای یک خانوار 4 تا 5 نفری است و این میزان مصرف در طبقات پایین قیمتی قرار میگیرد.
عطارزاده افزود: تا 20 متر مکعب که الگوی مصرف است قیمت در مقایسه با طبقات بالاتر خیلی کم است و در مصرف از 50 متر مکعب به بالاتر افزایش قیمت بیشتر و سریعتر میشود.
وی گفت: با ابزارهای کاهنده مصرف میتوان30 تا 60 درصد صرفهجویی کرد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: فعلا فقط آب شهری و روستایی و آبهایی که تصفیه میشود با نرخ جدید محاسبه شده است.
عطارزاده افزود: تعداد واحدها در قیمت آب در نظر گرفته میشود.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران نیز در این برنامه گفت: مصرف زمستان 8 برابر مصرف تابستان است و بیشترین اسراف در 5 ماه آخر سال صورت میگیرد.
مجتبی شیخ بهایی افزود: کشور به پنج اقلیم آب و هوایی تقسیم شده است و برای مثال در اقلیم سه که تهران جزء آن است 200 متر مکعب مصرف در ماه با تعرفه 30 تومان محاسبه میشود که 6 هزار تومان خواهد بود.
وی افزود: قیمت گاز ماهیانه در پله دوم و با مصرف300 متر مکعب 11 هزار تومان است.
شیخ بهایی گفت: 85 درصد تا 90 درصد مردم زیر 600 متر مکعب مصرف دارند.
وی افزود: در پشت همه قبض ها توضیحاتی درباره اقلیم منطقه و نرخ آن اقلیم چاپ شده است که بدست مردم خواهد رسید.
شیخ بهایی گفت: متوسط قیمت خانگی گاز 70 تومان ، نیروگاهها 80 تومان و صنعتیها 70 تومان است.
وی افزود: سی ان جی به قیمت 260 تومان به جایگاه تحویل میشود که آنها نیز آنرا 300 تومان به مردم عرضه میکنند.
معاون برق وزارت نیرو نیز در مصاحبه تلفنی با این برنامه گفت: نحوه محاسبه برق بسیار ساده است و در تعرفه خانگی تا 100 کیلووات 27 تومان و مازاد 100 تا 200 کیلو وات 32 تومان و مازاد 200 تا 300 کیلووات 72 تومان محاسبه میشود.
بهزاد گفت: 70 درصد مشترکان الگوی مصرف یعنی225کیلو وات در ماه مصرف میکنند.
و با 10 درصد صرفه جویی مابه التفاوت صورت حساب آنان در مقایسه با گذشته کمتر از 4 هزار تومان خواهد بود.
وی افزود: متوسط قیمت تعرفه صنعتی برق 40 تومان، کشاورزی 12 تومان و قیمت تجاری بهطور متوسط 120 تومان بود که به دستور رئیسجمهور به 100 تومان کاهش یافت.
بهزاد گفت: تعرفه دولتیها 120 تومان، آموزشی و بهداشتی 25 تومان و میانگین نرخ کل 45 تومان است.
معاون برق وزارت نیرو گفت: تعرفه تجاری تا 200 کیلووات 80 تومان محاسبه میشود و 70 درصد مشترکان تجاری نیز تا این میزان مصرف دارند.
بهزاد گفت:کشور از فروردین به بعد و در فصل گرما به 5 اقلیم تقسیم میشود و برق بر این اساس در این فصل محاسبه میشود.
وی افزود: در صورتحساب برق آبونمان نداریم و تعرفه عمومی هر کیلووات 40 تومان محاسبه میشود و پلکانی نیز نخواهد بود.
معاون برق وزارت نیرو گفت: کد خانوار برای کسانی که از یک کنتور مشترک برق استفاده میکنند، اعمال میشود تا عدالت و انصاف درباره آنان رعایت شود.
من نميدان اين آقا اين محاسبات را از کجا در مي آورند من تعرفه جديد برق را در جدول كسل وارد نمودم و اولا كه با اين كاهش10 درصدي حد اقل مبلغ 4000تومان ماهانه اضافه مي شود نه در فيشي كه قبلا دو ماهه ارائه مي شد پس در ماه حداقل 8000تومان اضافه مي شود دوم اينكه الگوي مصرف در چند فيشي كه من ديدم باهم متفاوت بودند مثلا الگوي مصرف فيش بنده 230 كيلو وات براي خواهرم 450 كيلو وات و براي يكي از دوستان 679 كيلو وات بود و همانطور كه اين دوست عزيز مي گويد بيش از الگوي مصرف قيمتها افزايش پيدا مي كند حال تكليف اين مردم بدبخت كه گير يك سري افرادي كه حتي قبل از هر چيز برنامه هاي خود را اصلاح نكرده اند چيست؟