کد خبر: ۱۱۸۶۳۷
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۸۹ - ۲۱:۳۹

گزارش نشست خبری جشنواره هنرهای آسمایی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس هنری: دبیر سومین جشنواره «هنر آسمانی» در نشست خبری این جشنواره که امروز در حوزه هنری برگزار شد، گفت: ما در کنار برگزاری جشنواره قصد داریم، هنر دینی را شناسایی و ترویج کنیم و از سوی دیگر فرهنگ پژوهش در زمینه هنر را نیز فراگیر کنیم. 

به گزارش آفتاب، حجت‌الاسلام هادی صادقی در ابتدای این نشست که ظهر امروز در حوزه هنری برگزار شد گفت: دو دوره قبل جشنواره «هنر آسمانی» در سال‌های گذشته برگزار شده‌است. جشنواره‎ای که مهم‌‌ترین هدف آن ایجاد پیوند میان حوزه‌های علمیه و روحانیون با هنرمندان عرصه‌های مختلف بوده است. این جشنواره می‌کوشد هم این پیوند را ایجاد کند و هم زمینه‌هایی را برای داشتن ارتباطی هدفمند میان روحانیون هنرمند و سایر هنرمندان کشور ایجاد کند. 

وی افزود: در فاصله جشنواره قبل تا دوره جدید، دبیرخانه دائمی جشنواره را در شهر قم برپا کرده‌ایم تا بتوانیم به بهترین شکل از طلاب هنرمند و هنرمندان حمایت کرده و پیوند میان این دو گروه را در زمینه‌های مختلف بهتر برقرار کنیم. این مکان برای همه هنرمندان است و چه طلاب و چه غیرطلاب می‌توانند برای فعالیت در زمینه هنرهای معنوی به آن مراجعه کنند. 

دبیر سومین جشنواره «هنر آسمانی» درباره دیگر اهداف این جشنواره افزود: با آنکه در شاخه‌های مختلف هنری همواره ایران در رتبه نخست جهان اسلام قرار دارد، اما به پژوهش هنر چندان که باید و شاید به پرداخته نشده است. 

وی درباره تاثیر پژوهش در زمینه هنر دینی نیز اظهار کرد: پژوهش در این زمینه به خصوص اگر با همکاری توامان طلاب هنرمند و سایر هنرمندان انجام شود، هم موجب خلق مضامین تازه می‌شود و هم از سوی دیگر تکنیک‌های تازه شناخته می‌شود که این دستاوردها بدون پژوهش امکان‌‌پذیر نیست. 

حجت‌الاسلام صادقی با بیان اینکه کسانی که در عرصه پژوهش هنرهای معنوی وارد می‌شوند باید دارای دو ویژگی باشند در این باره توضیح داد: در وهله نخست این افراد باید از ذوق و توان هنری بهره‌مند باشند و با مفاهیم و دغدغه‌های هنرمندان نیز آشنایی کامل داشته باشند. از سوی دیگر این افراد باید در عرصه دین هم پژوهشگر باشند و همین نکته است که ایجاب می‌کند طلاب وارد عرصه هنر شده و در آن به تحقیق و پژوهش بپردازند. 

وی با اشاره به این نکته که رابطه حوزه علمیه با هنر در برهه‌ای از زمان کم‌رنگ بوده است، در این‌باره گفت: خوشبختانه امروز در مرحله‌ای قرار داریم که استفاده از هنر و روی آوردن طلاب به هنر اوج گرفته است و مراجع عظام تقلید نیز از کارهای هنری حمایت کرده و در مواردی آن را برای طلاب واجب می‌دانند. این موضوع نشان می‌دهد که در عالی‌ترین سطوح حوزه علمیه به هنر اهمیت داده می‌شود. 

دبیر جشنواره «هنر آسمانی» با اشاره به اینکه هنرمندان و طلاب هنرمند برای ارسال اثار خود به جشنواره هنوز دو هفته فرصت دارند درباره جشنواره گفت: جشنواره «هنر آسمانی» در اسفند امسال انجام می‌شود و چهار رشته هنرهای نمایش، هنرهای تجسمی، ادبیات و پژوهش هنر در آن وجود دارد. 

وی افزود: برای داوری آثار رسیده در این چهار رشته، گروهی از بهترین افراد انتخاب شده‌اند که در میان آنها هم از طلاب و فضلا حوزه و هم از بهترین هنرمندان صاحب‌نظر کشور داورانی وجود دارند تا کارها به صورت کاملا حرفه‌ای مورد داوری قرار گیرد. داوری جشنواره، در همه رشته‌ها سه مرحله خواهد داشت و آثار برگزیده پس از گذراندن این سه مرحله اعلام خواهند شد. 

وی ادامه داد: تا کنون از 18 استان کشور آثاری به دبیرخانه جشنواره رسیده است که بیشتر آنها به ترتیب از استان‌های قم، خراسان رضوی و تهران هستند و ما امیدورایم از سایر استان‌ها نیز به همین ترتیب آثاری برای جشنواره ارسال شود. بیشتری آثار نیز در رشته‎های عکس، شعر و گرافیک به دست ما رسیده است. 

حجت‌الاسلام صادقی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران حاضر در نشست درباره تاثیر حضور روحانیت در این جشنواره گفت: حضور روحانیت از دو حیث دارای اهمیت است. یکی از نظر ارتباط انسانی، زیرا حضور یک هنرمند طلبه در کنار یک هنرمند غیر طلبه ارتباطی ایجاد می‌کند که قطعا در جریان تولید آثار هنری تاثیرگذار است. 

وی ادامه داد: از سوی دیگر این حضور موجب می‌شود راه روش‌های تازه‌ای برای تولید و آفرینش آثار هنری در این میان طرح شود که تولید آنها تنها از یک محقق هنرمند و طلبه ساخته است. از جنبه سوم حضور طلاب در یک جشنواره هنری می‌تواند نقش مشاوره‌ای داشته باشد. حضور هنرمند طلبه و یک هنرمند در کنار هم می‌تواند تکمیل کننده کار آنها باشد به شکلی که هریک از آنها در جنبه‌ای متفاوت به هم مشاوره داده و آثار یکدیگر را تکمیل کنند. 

پس از سخنان حجت‌الاسلام هادی صادقی؛ دبیر سومین جشنواره «هنر آسمانی»، وحید فرجی؛ دبیر اجرایی این جشنواره نیز در سخنانی درباره این جشنواره گفت: فراخوان جشنواره «هنر آسمانی» تیرماه اعلام شده است و در برگزاری آن نهادهای مثل حوزه هنری و مراکز استانی آن، وزارت ارشاد اسلامی و مراکز استانی آن، سازمان تبلیغات اسلامی و صدا و سیما همکاری داشته‌اند که امسال مرکز هماهنگی ترویج و گسترش فعالیت‌های قرآنی کشور به آن افزوده شده است. 

رییس حوزه هنری قم ادامه داد: با وجود اینکه دو هفته تا پایان مهلت ارسال آثار جشنواره باقی مانده است تا کنون هزار و پانصد اثر به دست ما رسیده است که در بیشتر بخش‌ها آثار از کیفیت بسیار خوبی برخوردارند. همچنین طلاب خانم نیز حضور قابل توجهی داشته‌اند. در دوره‌های پیشین نیز چه از استان قم و چه از سایر مناطق کشور، آثار خوبی از خانم‌ها به دست ما رسیده و برگزیده شده‌اند. 

دبیر اجرایی جشنواره «هنر آسمانی»، در پاسخ به خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری درباره بخش‌های موجود در جشنواره توضیح داد: بخش تجسمی سومین جشنواره «هنر آسمانی» از رشته‌های نقاشی، گرافیک، عکس، طراحی، کاریکاتور، نگارگری، تصویرسازی و خوشنویسی تشکیل شده است. در مراسم افتتاحیه جشنواره نیز نمایشگاهی از این آثار برگزار خواهد شد، اما پس از آن احتمالا در نمایشگاه اشراق قم آثار برگزیده را به مدت ده روز در معرض دید علاقه‌مندان قرارخواهیم داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین