آفتابنیوز :
آفتاب: سخنگوی کمیسیون انرژی، وضعیت کنونی جایگاه های سی.ان.جی را به علت سوددهی پایین آنها نامطلوب ارزیابی کرد و هشدار داد: در صورت عدم بازنگری در قیمت پایه خوراک تحویلی به این جایگاهها، احتمال وقوع بحرانهای اقتصادی و اجتماعی وجود دارد.
به گزارش خانه ملت، " سیدعماد حسینی" با بیان این که بر اساس اصل 44 قانون اساسی، جایگاه های سی.ان.جی به بخش خصوصی واگذار شده است، افزود: هم اکنون دولت، سوخت خوراک جایگاه های سی.ان.جی را با نرخ 260 تومان، به آنها تحویل میدهد، در حالی که نرخ فروش آن در جایگاه ها 305 تومان است و این رقم، برای بخش خصوصی سوددهی مناسبی ندارد.
نماینده مردم قروه و دهگلان، با بیان این که هم اکنون استفاده از سوختهای جایگزین، به طور میانگین روزانه 15 میلیون لیتر از مصرف بنزین را کاهش داده است، تصریح کرد: کاهش مصرف بنزین از اصلی ترین دلایل خودکفایی کشور در تولید بنزین است و در صورت بروز هرگونه اختلالی در روند توزیع سوخت در جایگاههای سی.ان.جی، کشور با بحران جدی کمبود سوخت رو به رو خواهد شد.
گذشت زمان نقصهای قانون هدفمندی را فاش میکند وی با بیان این که گذشت زمان، نقص های پیش بینی نشده قانون هدفمندی یارانه ها را برملا خواهد ساخت، گفت: تدبیر دولت و بخش خصوصی باید برای برطرف کردن بحران های احتمالی ناشی از افزایش قیمت سوخت باشد.
وی با اشاره به نارضایتی بخش خصوصی از روند کنونی سوددهی جایگاه های سی.ان.جی، تعیین نرخ توافقی را میان دولت و بخش خصوصی، راهکار افزایش سوددهی این جایگاه ها خواند.
تعیین نرخ حاملهای سوخت از اختیارات دولت است سخنگوی کمیسیون انرژی با تأکید بر اختیار قانونی دولت در تعیین قیمت حاملهای انرژی گفت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه، دولت موظف است قیمت حاملهای انرژی را ظرف پنج سال آینده تا سقف قیمت فوب خلیج فارس (قیمت صادراتی سوخت در مرز آبی جنوب کشور) افزایش دهد.
حسینی با تأکید بر این که ضریب افزایش قیمت سوخت در هر سال، باید با نرخ تورم و نقدینگی همان سال مطابقت داشته باشد، گفت: دولت باید با اتخاذ تدابیر هوشمندانه در مدیریت اقتصاد کشور و ایجاد تعاملی سازنده با بخش خصوصی، از وقوع بحرانهای احتمالی اقتصادی و اجتماعی در آینده پیشگیری کند.