کد خبر: ۱۲۲۱۳۹
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۲
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر:

75 درصد مردم كشور دسترسی به مواد مخدر را آسان می‌دانند

15 درصد پرونده‌ها قبل از رسیدن به مرجع قضایی سرو ته و یا دم ندارد
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با طرح این پرسش که آیا احقاق حقوق مردم و حاکمیت رخ داده و ثانیا براساس تعریف، توانستیم آرامش روانی واحساس امنیت را ایجاد کنیم، گفت: 75 درصد مردم کشور دسترسی به مواد مخدر را آسان و سهل تلقی می‌کنند. 

طاها طاهری درهمایش سراسری دادستان‌های کشور، کالبد‌شکافی تهدیدات و موضوعات امنیتی واجتماعی و شناخت دقیق از آنها راکاری مهم تلقی کرد وگفت: اقدامات سازمانی اراذل و اوباش، باج گیری، کشت و تولید و توزیع مواد مخدر، قتل با همه انگیزه‌های آن، ‌تجاوز به انس، جرایم مرتبط با جعل، رشوه، ‌اختلاس، قاچاق انسان و فساد، تجاوز به حریم خصوصی خانواده و اطفال، فرار از منزل، بی‌نظمی‌های اجتماعی، ‌نقض حقوق شهروندی، جرایم مرتبط با فضای اداری و پولشویی از جرایم مرتبط با مواد مخدر است. 

وی با بیان اینکه مجموعه تهدیدات به گونه‌ای است که برای ایجاد امنیت پایدار باید بسته‌ای را به‌عنوان نقشه راه و اثربخشی بالا تنظیم کنیم، اظهار کرد: اگر به ابعاد پیچیدگی و سازمان یافتگی بخشی از عناوین ذکر شده توجه نداشته باشیم، خطر بزرگی متوجه ما خواهد شد. اما مهمتر این است که باید از خود بپرسیم آیا این موضوعات در بخشی از جامعه ایرانی به سبک زندگی تبدیل شده است یا خیر؟ 

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه خصلت برخی عناوین یاد شده این است که اگر مهار نشود می‌تواند به بحران اصلی در کشور تبدیل شود،خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد خطرناک سوء‌استفاده مواد مخدر این است که تبدیل به یک سبک زندگی شده و در مراکز حیات اجتماعی یعنی در جوانان رسوخ می‌کند. 

طاهری سبک زندگی را به معنای الگوی زندگی مطلوب که هر فرد برای خودبر می‌گزیند عنوان کرد و گفت: اگریک سبک زندگی انتخاب و برگزیده شود، ابعاد متفاوت رفتارهای آن سبک حتی اگر ضد هنجار و یا متفاوت با ارزش‌های عمومی جامعه باشد نیازمند توجیه نیست و گرایش پنهان به مواد مخدر صنعتی و روانگردان و گسترش آن از این دسته است. 

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه براساس پژوهش‌های معتبر92 درصد مردم مهمترین نگرانی خود را از تهدیدات امنیت اجتماعی، شیوع و مصرف مواد مخدر می‌دانند، اظهار کرد: به تعبیردیگر مجموعه تلاش‌های چندین ساله ما از حجم تهدیدات نکاسته است و شاهد این سخن مقام معظم رهبری در رابطه با این پدیده هستیم که آن را به‌عنوان سیلی ویرانگر مطرح کردند. 

وی گفت: 15 درصد پرونده‌ها قبل از رسیدن به مرجع قضایی سرو ته و یا دم ندارد. 

طاهری با بیان اینکه آحاد جامعه به اعمال مجرمانه مرتبط با امنیت عمومی حساس بوده و چگونگی رفتار دست اندارکاران تامین امنیت عمومی و عدالت را مورد تحقیق قرار می‌دهند، اظهار کرد: چه درمرحله کشف، رسیدگی و در چه در مرحله اثربخشی مجازات‌ها رفتار ما حاکمان و مسوولان در حفظ آرامش فردی و دفاع از حقوق اجتماعی مهم است، وباید پاسخگو این مسأله باشد. 

طاهری با طرح این پرسش که آیا احقاق حقوق مردم و حاکمیت رخ داده و ثانیا براساس تعریف، توانستیم آرامش روانی و احساس امنیت را ایجاد کنیم، گفت: 75 درصد مردم کشور دسترسی به مواد مخدر را آسان و سهل تلقی می‌کنند. 

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با طرح این پرسش که چالش‌ها درکجا قرار گرفته است، ادامه داد: اولا باید به داشتن اقدامات مبارزه‌ای همه‌جانبه توجه کرد. بدین معنا که باید از یک بسته اجرایی عملیاتی از پیشگیری تا حمایت‌های اجتماعی برخوردار بود و ثانیا باید اثربخشی اقدامات در تمام حوزه‌ها را مد نظر قرار داد. 

وی مسأله شدن موضوع مواد مخدر برای حاکمان و مسئولان کشور به‌عنوان یک تهدید بر شمرد و اظهار کرد: عدم ارزیابی پیامدهای اجرایی تصمیمات و ترس بازگوکردن نتایج پردازش منطقه اطلاعات، از دیگر چالش‌هایی است که با آن مواجه هستیم. 

وی به تحولات صورت گرفته در قوه قضاییه و اقدامات دادستان کل اشاره کرد و گفت: کاهش 50 درصدی نقض احکام به 28 درصد، قانونمند شدن مرخصیۀ عدم اعطای عفو و اجرای قدرتمندانه احکام با قاطعیت ازاقدامات انجام شده در این ارتباط است. 

وی ادامه داد: برای مقابله با هزینه‌ها نیاز به زیر ساخت‌های مناسب، سامانه قوی، پردازش اطلاعات و تحلیل اطلاعات، مهارت فردی، افزایش سطح رضایتمندی شغلی و آمایش جرم ضروری است. 

وی تاکید کرد: اجرای این گونه سیاست‌ها باید به سرعت، قاطعیت، رسیدگی بدون فوت وقت به پرونده صورت گیرد، چراکه تهدید نرم دشمن چند لایه، ‌منعطف و سریع‌الاجرا است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین