آفتابنیوز : آفتاب: هم اکنون در بدنه وزارت نفت و در حوزه معاونتها و مدیران میانی، تنگناهایی وجود دارد؛ نگاه سلیقه ای در این بخش موجب شده است تا به جای مدیران توانمند و مجرب افرادی به کار گرفته شوند که سابقه درخشانی ندارند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر این که مجلس باید به عزل و نصبهای دولت در بخشهای مختلف بهویژه در جایگاههای حساسی همچون صنعت نفت، نظارت داشته باشد، گفت: نگاه سلیقهای، بیتوجهی به شایستهسالاری و انتخابهای نامناسب برای کشور هزینه ایجاد میکند.
به گزارش خانه ملت"حمیدرضا کاتوزیان" افزود: هم اکنون در بدنه وزارت نفت و در حوزه معاونتها و مدیران میانی، تنگناهایی وجود دارد؛ نگاه سلیقهای در این بخش موجب شده است تا به جای مدیران توانمند و مجرب افرادی به کار گرفته شوند که سابقه درخشانی ندارند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر یادآور شد: هم اکنون افراد باسابقهای که از گذشته تا کنون در صنعت نفت مشغول خدمت بودهاند، هم اکنون به عزل و نصبهای اخیر در این حوزه انتقاد میکنند و اعتقاد دارند که بعضا در این انتخابها، اصل شایستهسالاری و نخبهگرایی رعایت نشده است.
وی، صنعت نفت را حیاتیترین صنعت و اصلیترین منبع درآمدی کشور خواند و گفت: اگر به توسعه میدان های هیدروکربوری، سرمایهگذاریها و اجرای پروژههای توسعهای و مدیریت تولید نفت خام بیتوجهی شود، زیان ها و خسارتهای هنگفتی به مجموعه کشور وارد خواهد شد.
کاتوزیان افزود: بر این اساس باید از انتصاب مدیران نالایق، ناکارآمد و غیرمتخصص در این حوزه، اکیدا پرهیز و در انتخاب مدیران شایسته برای مسئولیتهای کلیدی در صنعت نفت با جدیت عمل شود.
وی تأکید کرد: مجلس نمیتواند بگوید چون مسئولیت قانونگذاری را بر عهده دارد، به امور عزل و نصبها کاری ندارد و نظارت نمیکند؛ مجلس با توجه به جایگاه نظارتی خود، باید دقت کافی داشته باشد که در عزل و نصب های دولت در بخشهای مختلف و به ویژه در جایگاههای حساسی همچون صنعت نفت، به شایستهسالاری و نخبهگرایی و کارآمدی و کفایت افراد توجه شود؛ زیرا انتخابهای نامناسب برای کشور هزینه ایجاد میکند.
نماینده تهران در مجلس با بیان این که مجلس شورای اسلامی تأکید دارد که دولت، در حوزه های مختلف اجرایی و اداره کشور قوی و مقتدرانه عمل کند، افزود: باید به انتقادها توجه کرد و نقد صحیح را پذیرفت و اگر هم انتقاد منصفانه نیست فرد منتقد را قانع کرد.
وی افزود: باید پذیرفت که افراد با گرایشهای سیاسی مختلفی در کشور وجود دارند؛ مدیرانی هم که اکنون سر کار آمده اند، طبعا گرایشهای سیاسی مختلفی دارند، اگرچه مدیران اقتصادی معمولا در مسائل سیاسی ورود نمیکنند، اما نمیتوان گفت سیاسی نیستند؛ در هر مجموعهای افراد باتجربه وجود دارند که تجربهشان میتواند برای کشور مفید، کارآفرین، پربازده و اقتصادی باشد، از این رو باید از این شرایط بیشترین استفاده را کرد.
کاتوزیان تأکید کرد: هنگام کار و تلاش برای به حرکت در آوردن چرخه تولید کشور، باید تنها به اهداف نظام جمهوری اسلامی، توسعه اقتصاد کشور و رفاه مردم توجه کرد؛ این که مدیران صاحب مسئولیت در دولت های پیشین را بدون توجه به توانایی و شایستگیهای آنان، برکنار وند، به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی، مهمترین معیار برای انتصاب افراد را کارآیی و کارآمدی آنان برشمرد و گفت: نقش اول در قضاوت همین کارآیی است و نه گرایشها، زیرا در این صورت هر دوره باید 10 تا 20 هزار نیرو را حذف کرد به این بهانه که در دولت قبلی کار میکردند؛ البته اگر کسی گرایش ضدانقلاب داشته باشد آن بحث دیگری است.
کاتوزیان بیان کرد: در برخی جاها در عزل و نصبها به قدری چارچوبها را تنگ میگیریم و بسته میبینیم که این مسئله مسیر انتخاب مدیران را با تنگنا روبه رو می کند؛ متأسفانه برخی مدیران حذف میشوند، آن هم در صورتی که برخی از آنها، مدیران بسیار کارآمدی هستند؛ البته بحث تخلف جداست و نباید در باره مفاسد، رانت خواری ها و سوء استفاده از بیتالمال در انتخاب مدیران بیتوجه بود.
رئیس کمیسیون انرژِی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به نظر میرسد هم اکنون در بدنه وزارت نفت، در حوزه معاونتها و مدیران میانی تنگناهایی وجود دارد و برخی افراد با سلیقههایی متفاوت را به کار نمیگیرند؛ هر چند به نظر نمی رسد رأی شخص وزیر این گونه باشد.