آفتابنیوز : آفتاب: یادواره شهیدان مهدی و حمید باكری غروب پنج شنبه در تالار بزرگ وزارت كشور با حضور احسان باكری فرزند شهید حمید باكری و نیز مهدی همت فرزند شهید همت برگزار شد.
امیر دریابان شمخانی وزیر دفاع سابق، سردار علایی، میرتاج الدینی معاون پارلمانی رییسجمهوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بیگی استاندار آذربایجان شرقی در این مراسم حضور داشتند.
در این مراسم ضمن خاطرهگویی و یاد شهیدان باكری، سرلشكر قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس طی سخنانی با بیان اینكه از سال 61 هجری كه حادثه كربلا اتفاق افتاد تا كنون هیچ حادثهای پر تاثیر تر از دفاع مقدس نیافتاده است گفت: دوران دفاع مقدس یكی از شبیه ترین حوادث به حادثه عظیم كربلا بود.
وی گفت: جلوههای رفتاری، اخلاقی و بعضا مدیریتی دفاع مقدس به حادثه كربلا شباهت بسیار دارد. شاید بتوان حادثه دفاع مقدس در ابعادی از اعجاب تاریخ دانست و این اعجاب بودن دفاع مقدس در نتیجه جنگ نیست بلكه در حوادثی است كه در باطن جنگ بود و امروز جامعه ما متاثر از آن است.
سلیمانی با بیان این كه تمام سطوح جنگ پر از عبرت و درس های ارزشمند است تصریح كرد: دوران جنگ بسیار مشاهده كردیم كه صدام جلوی دوربین های تلویزیونی به فرماندهان و سربازان خود مدال های افتخار می داد و تنبیه های سختی می كرد كه نشان داده نمیشد اما در ایران و در بخش اعظم جنگ كه توسط سپاه و بسیج مدیریت میشد مناصب امروزی رواج نداشت. در طول هشت سال جنگ كه اتفاقات بسیاری رخ داد نداریم جایی كه خصوصا از سوی امام و دیگر فرماندهان كسی را مورد تشویق قرار دهند و از مدالهایی كه صدام به فرماندهانش می داد، بدهند.
وی به آزادسازی خرمشهر اشاره كرد و گفت: وقتی خرمشهر آزاد شد امام نگفت مرحبا فلان فرمانده یا فلان لشكر، بلكه امام فرمود خرمشهر را خدا آزاد كرد. این نشانه روی كه امام انجام داد و اسلام را محور جنگ قرار داد در منزه كردن صحنههای جنگ تاثیر بسیار اساسی داشت.
فرمانده سپاه قدس با اشاره به اینكه بیست و چند سال از جنگ تحمیلی گذشته گفت: اگر میخواهیم حقیقت دفاع مقدس را بفهمیم باید به چند نكته توجه داشته باشیم. یكی اینكه این جنگ چه نسبتی با فضای معنوی انقلاب و جمهوری اسلامی داشت؟! آیا نسبتی دارد؟ آیا در تزكیه جامعه تاثیری داشته است؟! قطعا جنگ یک امر كراهتی است و كسی نیست كه جنگ را پسندیده بشمرد ولی این جنگ قطعا از الطاف خفیه الهی بود. شاید اگر جنگ اتفاق نمیافتاد هیچ چیزی نمیتوانست در جامعه ما دگرگونی معنوی و اخلاقی را به وجود آورد.
وی با اشاره به اسامی لشكرها و گردانها گفت: این اسامی خود یكی از محورهای اساسی تبلیغ تشیع بود. معارف شیعه از جنگ به جامعه تسرع پیدا كرد. معارف شیعه در جنگ به منصه ظهور رسید و به جامعه سرایت كرد.
سلیمانی با بیان اینكه جنگ در معرفت بخشی جامعه نقش اساسی داشت گفت: آنچه باعث شده كه ولی فقیه ما كه عمامه رسول الله را بر سر دارند و بالاترین شان دینی جامعه شیعه است، امروز چفیه بسیجی را از دور گردن خود بر نمی دارد فرهنگ بسیجی است.
وی افزود: از رهبری پرسیدند كه چرا این چفیه را كنار نمیگذارند و ایشان در پاسخ فرمودند به دلیل اینكه این چفیه متعلق به قشر ارزشمندی است و من به احترام این قشر آن را به گردن خود میاندازم.
فرمانده سپاه قدس خاطرنشان كرد: امروز اینقدر این فرهنگ در سطوح دیگر جامعه متمایز شده كه اگر بخواهیم شخصیتی را از دیگران متمایز معرفی كنیم می گوییم مثلا مرجع تقلید بسیجی ما، استاد بسیجی ما، استاندار بسیجی ما، رییس جمهور بسیجی ما. كه این یعنی این كلمه و پسوند این شخصیت را از دیگران متمایز می كند و این تاثیر جنگ است.
سلیمانی با اشاره به تاثیر دفاع مقدس بر تحولات امروز جهان گفت: به طور قطع یقین نسبت مستقیمی بین دوران دفاع مقدس و تغییرات امروز وجود دارد. زمانی كه عراقی ها آمدند و از دو طرف اهواز را محاصره كردند امام فرمود آنچنان سیلی به صدام میزنیم كه از جایش بلند نشود. همه كسانی كه در جنگ بودند تعجب كردند چون تسهیلات كافی نبود ولی همان طور كه امام فرمود شد.
وی تاكید كرد: نمیتوان گفت تغییراتی كه اخیرا اتفاق افتاد و در حال افتادن است متاثر از دوران دفاع مقدس نیست؛ كسی نمیتواند بگوید پیروزی حزبالله لبنان متاثر از جنگ ما نبوده است. به طور یقین متاثر از دفاع مقدس ایران بود؛ كسی نمی تواند بگوید حوادث جدیدی كه در منطقه خاورمیانه رخ داده و زلزلهای كه در جهان عرب و اسلام افتاده بدون تاثیر از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ما بوده است.
سلیمانی در پایان با بیان اینكه پیامبر (ص) دو ثقل یعنی كتابالله و عترت را از خود به جا گذاشته است گفت: امام در وصیتنامه خود ما را به كتاب الله یعنی جمهوری اسلامی ایران و عترت یعنی ولایت فقیه توصیه می كند. اگر بخواهیم این كشور، این خون ها و این فضا را حفظ كنیم و راه شهدا را ادامه دهیم باید این دو ثقل را كه از امام به یادگار مانده پاسداری كنیم این یك وظیفه عمومی است كه بر دوش همه گذاشته شده است.