آفتابنیوز : آفتاب: خبرآنلاین به نقل از رادیوفردا نوشت:
*سازمان جهانی مبارزه با مواد مخدر در تازهترین گزارش خود در بخش ایران مینویسد که ایران یکی از راههای اصلی قاچاق تریاک و مواد مخدر از افغانستان به پاکستان، کشورهای خلیج فارس و اروپاست. نزدیک به ۴۰ درصد مواد مخدر صادر شده از افغانستان یا در ایران به مصرف محلی میرسد یا به روسیه و اروپا صادر میشود. بخش اصلی متا-آمفتامین جهان به نظر میرسد تولید محلی ایران باشد.
*بیش از ۱۰۰ نفر ایرانی در مالزی در ارتباط با قاچاق بیش از سه چهارم تن متا-آمفتامین دستگیر شدهاند. کشورهایی مانند تایلند، اندونزی، لائوس و کشورهای نزدیک به ایران مانند ازبکستان، آذربایجان و ترکیه نیز رد پای قاچاقچیان ایرانی را در کشور خود پیدا کردهاند. یک محموله ۱۳۰ کیلویی از هروئین خالص در لائوس کشف شد که مبداء آن تهران بود. ایران در سال ۲۰۰۹ خود نزدیک به ۲. ۵ تن متا-آمفتامین از قاچاقچیان ضبط کرد.
*به گزارش سازمان مواد مخدر و جنایت وابسته به سازمان ملل، ایران با یکی از جدیترین مشکلات اعتیاد در جهان دست به گریبان است. در سال ۲۰۰۷ جمعیت معتاد ایران به ۱. ۲ میلیون نفر یعنی ۲. ۴ درصد از کل جمعیت کشور رسید. به گزارش این سازمان، ۷۰ درصد بیماران مبتلا به ایدز در ایران معتادان تزریقی هستند. دولت شمار بیماران ایدز را ۸۰ هزار تن گزارش کرده است. اما همه مشتریان مواد مخدر در ایران معتاد نیستند. برخی از آنها در میهمانیها تریاک میکشند یا به صورت دارو از آن استفاده میکنند.
* مادهای که ایرانیها به آن شیشه میگویند هروئین خالصی است که در میان نسل جوان رواج یافته است. طی چند سال گذشته میزان شیشه توقیف شده در ایران به شدت افزایش یافته است. ایران میکوشد جلوی صادرات این گونه مواد مخدر را که عمدتاً از افغانستان میرسد بگیرد. برای این کار از اسکنر و سگهای مخصوص استفاده میکند. ایران همچنین پخش سرنگهای رایگان، کاندوم، متادون و بوپرنوفین را در برنامه خود قرار داده است.
*در ایران، ستاد مبارزه با مواد مخدر متشکل است از رئیس و معاون آن که زیر نظر رئیس جمهور عمل میکنند. دیگر اعضای ستاد عبارتند از وزیران کشور، اطلاعات، بهداشت، آموزش و پرورش و وزارت ارشاد، رئیس کل پلیس، رئیس دادگاههای انقلاب، رئیس زندانها و فرمانده بسیج. بودجه تخصیص شده برای این کار نزدیک به ۸۰ میلیون دلار بوده است.
*ایران همواره افغانستان را عامل اصلی قاچاق مواد مخدر در مرزهای شرقی خود خوانده و بارها از نیروهای ائتلاف در افغانستان به دلیل ناکامی در کنترل قاچاق انتقاد کرده است. ایران مدعی است که در مرز خود ۶۸۸ کیلومتر گودال، ۴۷۷ کیلومتر خاکریز، ۸۵ کیلومتر دیوار بتنی ساخته است و گذشته از آن ۱۲۰ کیلومتر از منطقه را با سیم خاردار پوشانده و سیستم ردیابی الکترونیکی دقیق در منطقه برپا داشته است. از مجموع مواد مخدر کشف شده در ایران ۸۲. ۱ درصد در منطقه مرزی به دست میآید.
*آمار نشان میدهد که در سال ۲۰۰۷ نزدیک به ۲. ۴ درصد جمعیت ایران میان سن ۱۵ تا ۶۴ سال از مواد مخدر استفاده کردهاند. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که رقم واقعی معتادان ایران امروز بسیار بالاتر است.