کد خبر: ۱۲۳۵۶۰
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۶
به دلیل توقیف کالاهای تجاری

هشدار افغانستان به پاکستان

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مقام‌های دولت افغانستان گفته‌اند اگر پاکستان به کالاهای متوقف شده بازرگانان افغان در کراچی اجازه حرکت ندهد، افغانستان این اقدام را تلافی خواهد کرد.

مقام‌های دولت افغانستان گفته‌اند که حدود 9 هزار کانتینر کالاهای تاجران افغانستان در شهر کراچی متوقف شده است و گفته می‌شود که این کار، میلیون‌ها دلار به این تاجران خسارت وارد کرده است.

غلام محمد ییلاقی، معاون وزارت تجارت افغانستان گفت که تلاش‌ها برای قانع کردن مقام‌های دولت پاکستان جریان دارد تا به کامیون‌های متوقف شده در شهر کراچی اجازه حرکت بدهند.

آقای ییلاقی هشدار داد که اگر این تلاش‌ها به نتیجه نرسد، برای دولت افغانستان اقدام به عمل "بالمثل" به عنوان "آخرین گزینه" محفوظ خواهد بود.

ییلاقی گفت: "اقدام بالمثل، که وزیر تجارت افغانستان این مسأله را در مشرانو جرگه (مجلس سنا) مطرح کرد، فکر می‌کنم، گزینه آخر خواهد بود، من امیدوارم با تماس‌هایی که در سطح عالی میان دو کشور برقرار شده، این مشکل حل شود."

توفیق دلاوری، رئیس روابط عمومی اتاقهای تجارت و صنایع افغانستان گفت که بازرگانان افغانستان در زمینه انتقال کالاهای وارداتی خود از طریق پاکستان با مشکلات زیادی مواجه است.

به گفته او، دولت پاکستان گفته است که برای انتقال این کالاها پول هنگفتی به عنوان "تضمین بانکی" پرداخته شود، ولی بازرگانان توانایی پرداخت این تضمین را به دلیل سنگینی آن ندارند.

پاکستان گفته است که دلیل پرداخت این تضمین آن است که کالاهای وارداتی بازرگانان افغان، که از طریق پاکستان به افغانستان انتقال داده می‌شود، دوباره به پاکستان بازگردانده نشود.

آقای دلاوری افزود که مالیاتی که از سوی ادارات ایالتی پاکستان بر کالاهای تاجران افغان وضع شده هم بر سنگینی مالیات مختلف بر این کالاها افزوده است.

به گفته او، "انحصار" حمل و نقل کالاهای بازرگانان افغان از سوی یک شرکت حمل و نقل ارتش پاکستان، یکی دیگر از مشکلات است.

به گفته دلاوری، در حال حاضر این شرکت که "ان ال سی" نام دارد و وابسته به ارتش پاکستان است، مسئولیت انتقال کالاهای بازرگانان افغان را به طور "انحصاری" به دوش گرفته است. 

دلاوری گفت: "شرکت لژستیکی نظامی پاکستان به نام "ان ال سی" امکانات بسیار محدود دارد و نمی‌تواند این اموال را به اسرع وقت به بندرگاه‌های افغانستان انتقال دهد."

غلام محمد ییلاقی، معاون وزارت تجارت افغانستان گفت که اخیرا آصف علی زرداری، رئیس‌جمهوری پاکستان دستور داده است که مسئولیت حمل و نقل کالاهای بازرگانان افغان از انحصار این شرکت نظامی خارج شود.

ییلاقی ابراز امیدواری کرد که اگر این دستور به اجرا گذاشته شود، ممکن است مشکل حمل و نقل این کالاها تا حدی حل شود.

تاجران افغان گفته‌اند که بیش از دو ماه است که کالاهای آنها در بندرگاه کراچی متوقف شده است و برخی مواد خوراکی در میان کانتینرهای متوقف شده فاسد شده‌اند.

رحم الدین حاجی آغا، رئیس اتحادیه تاجران ولایت قندهار، در جنوب افغانستان گفته است که به دلیل توقف این کالاها در بندرگاه کراچی روزی "500 میلیون افغانی" به بازرگانان افغان خسارت وارد می‌شود.

این در حالی است که چند ماه پیش توافقنامه‌ای میان افغانستان و پاکستان به امضا رسید تا مشکلات ترانزیت میان دو کشور حل شود. اما توفیق دلاوری رئیس روابط عمومی اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفت که "تفسیر دوگانه" از مواد این موافقتنامه، سبب بروز مشکلات کنونی شده است.

آقای دلاوری گفت که دولت پاکستان موضوع پرداخت "تضمین بانکی" را هم بر اساس تفسیری که از این موافقتنامه دارد، مطرح کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین