کد خبر: ۱۲۴۶۵۲
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۰ - ۲۲:۰۶
رئیس کمیسیون انرژی مجلس:

سوء‌مدیریت باعث شده تولید نفت به جای افزایش، کاهش یابد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس کمیسیون انرژی مجلس، علت اصلی کاهش توان تولید نفت در کشور را عدم سرمایه‌گذاری و سوء مدیریت خواند و گفت: وزارت نفت در تأمین بنزین مورد نیاز داخل، عملکرد مطلوبی داشته است، اما تا صادرات این فرآورده استراتژیک چند گام فاصله دارد. 

حمیدرضا کاتوزیان در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، در پایان برنامه چهارم توسعه باید یک میلیون بشکه به تولید نفت کشور اضافه می‌شد، تصریح کرد: متأسفانه با توجه به آمار رسمی وزارت نفت، نه تنها این برنامه محقق نشده است، بلکه تولید نفت ایران بیش از ۷۰ هزار بشکه هم کاهش یافته است، این در حالی است که آمارهای غیررسمی از کاهش بیشتر تولید نفت خبر می‌دهند. 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی درباره علت کاهش تولید نفت خام در کشور، گفت: مشکل اصلی کاهش تولید نفت خام در کشور عدم سرمایه‌گذاری مناسب در طرح‌های بزرگ نفتی کشور است و مشکل بعدی نبود مدیریت مناسب و سامان‌دهی مطلوب به امور در وزارت نفت است. 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس، عزل و انتصاب‌های نامناسب مدیران در مجموعه وزارت نفت را یکی دیگر از علت‌های اثرگذار بر کاهش تولید نفت خام در کشور خواند و تصریح کرد: عزل و نصب‌های مدیران در مجموعه وزارت نفت و شرکت‌های تابعه باید با دقت نظر و بر اساس منطق و کارشناسی انجام شود. 

کاتوزیان ادامه داد: زیرا روشن است که افزایش یا کاهش تولید نفت، نتیجه مستقیم و غیرمستقیم مدیریت است، از این رو عزل و نصب نامناسب برای مجموعه صنعت نفت هزینه‌زا و زیان‌آور خواهد بود. 

به گفته نماینده مردم تهران در مجلس، سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در نشست‌های دوره‌ای خود متناسب با شرایط بازار جهانی نفت، افزایش یا کاهش تولید را برای اعضای خود تکلیف می‌کند؛ این در حالی است که در صورت لزوم افزایش تولید، صنعت نفت ایران همچنان ظرفیت افزایش تولید نفت خام را ندارد و این به این معنی است که اعضایی که ظرفیت مازاد تولید دارند، از این شرایط استفاده می‌کنند. 

وی با یادآوری این که افزایش قیمت بنزین مصرف آن را کاهش داده است، تصریح کرد: وزارت نفت در تأمین بنزین مورد نیاز داخلی، عملکرد به نسبت خوبی داشته است، اما در شرایط کنونی توان صادرات بنزین نداریم؛ اما در صورت تحقق طرح‌های بهینه‌سازی، نوسازی و راه‌اندازی پالایشگاه‌های جدید، امکان تحقق صادرات بنزین ایرانی وجود دارد. 

کاتوزیان با بیان این که پالایشگاه امام‌خمینی اراک به عنوان بزرگ‌ترین طرح تولید بنزین در کشور با هدف افزایش توان تولید بنزین داخلی به میزان دو میلیون لیتر در روز در دهه فجر سال گذشته به بهره‌برداری رسید، یادآور شد: بر اساس این طرح قرار است که به ظرفیت تولید بنزین در این پالایشگاه در سال جاری ۱۱ میلیون لیتر افزوده شود. 

وی افزود: گزارشی مبنی بر این که بهره‌برداری از طرح افزایش دو میلیون لیتری تولید بنزین در پالایشگاه امام خمینی اراک در ایام دهه فجر سال گذشته محقق نشده است، به کمیسیون انرژی ارائه شده که این کمیسیون این موضوع را بررسی می‌کند، اما فرض کمیسیون انرژی بر این است که وزارت نفت حقیقت را می‌گوید. 

کاتوزیان با بیان این که کمیسیون انرژی مجلس از سرگیری سوآپ نفت خام از کشورهای حاشیه دریای مازندران را پیگیری می‌کند، از احتمال راه اندازی مجدد سوآپ نفت در سال جاری خبر داد. 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس با بیان این که توقف سوآپ نفت به علت بروز سوءتفاهمی برای وزارت نفت بوده است، افزود: سوآپ نفت خام یکی از منابع درآمدی کشور در صنعت نفت به شمار می رود که باید ادامه پیدا کند و وزارت نفت باید ضمن از سرگیری سوآپ نفت خام از کشورهای حاشیه دریای مازندران، با نظارت دقیق‌تر بر اجرای آن، به تحقق این موضوع کمک کند. 

کاتوزیان در باره این که وزیر نفت سوآپ نفت خام پیش از توقف آن را به واردات نفت تعبیر کرده بود، اظهار کرد: اگر واقعا به جای سوآپ، نفت خام به کشور وارد می‌شده است، این مسئله به طور قطع برای برطرف کردن نیاز داخل بوده است.
وی افزود: بر اساس گزارش‌های موجود، واردات بنزین به داخل کشور به صورت سوآپ بوده و واردات نبوده است، اما اگر هم بنزینی به کشور وارد شده باشد، به علت نیاز داخل بوده است. 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: اگرچه انتقادهایی به عملکرد وزارت نفت وارد است، اما بحث استیضاح وزیر نفت زیاد جدی نیست و باید منتظر بود و دید این وزارتخانه، وعده‌های خود در سال جهاد اقتصادی را عملی می‌کند یا خیر.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین