کد خبر: ۱۲۵۱۱۸
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۳

مشایی: منشور کوروش درس آزادی و آزادگی می‌دهد

منتظر حضور الواح گلی هخامنشی در کشور هستیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون اجرایی رییس‌جمهوری اظهار کرد: تاریخ، معلم انسان‌هاست و گذشته‌ی یک ملت بیانگر ظرفیت‌ها، اصالت و هویت آن ملت است. تاریخ پرافتخار یک ملت، گنجینه‌ای ارزشمند و ثروتی بس عظیم است. در این میان، آثار تاریخی ثروت‌های مهمی هستند که اثبات‌کننده‌ی عظمت تاریخی ملت‌ها به‌شمار می‌آیند. 

حمید بقایی امروز (شنبه، 27 فروردین‌ماه) در مراسم اختتامیه‌ی نمایشگاه منشور کوروش در موزه‌ی ملی ایران، در جمع سفرای برخی کشورها گفت: منشور کوروش یکی از ثروت‌های مهم ایران و جهان است که نه‌تنها بیانگر روحیه‌ی حق‌طلبانه‌ی ایرانیان است، بلکه بیانگر روحیه‌ی عدالت‌خواهانه و خداجوی انسان نیز است. منشور کوروش، سند عشق، محبت، دوستی و عدالت‌خواهی است. 

او ادامه داد: در این فرمان مهم، عظمت و اصالت ملت بزرگ ایران در 25 قرن پیش به تصویر کشیده شده است. 

بقایی بیان کرد: کوروش براساس مستندات تاریخی، پس از تصرف شهر بابل، یهودیان در بند حاکم ظالم را آزاد کرد. او به همه درس احترام و محبت به پیروان ادیان الهی را آموخت، همان چیزی که امروزه مسلمانان در فلسطین از آن بی‌بهره‌اند. 

وی منشور کوروش را بیانگر عمق اصالت وجودی ایرانیان دانست و گفت: ایرانیان ملتی هستند که هیچ‌گاه در تاریخ نظاره‌گر نبوده‌اند و خود بازیگر اصلی آن به‌شمار می‌آیند. 

او ادامه داد: آثار به‌دست آمده از سیلک، شهر سوخته، کشف‌رود و دیگر محوطه‌های باستانی کشور از توانایی ایرانیان در آبیاری، کشاورزی و شهرنشینی حکایت دارد. تأمین امنیت بخش بزرگی از جهان، برگی دیگر از پرونده‌ی ایرانیان است. تأمین امنیت خلیج فارس به‌عنوان پاره‌ی همیشگی ایران‌زمین برعهده‌ی ایرانیان بوده است. از گل‌نوشته‌های به‌دست آمده از تخت جمشید به خوبی امنیت اقتصادی، احترام به گروه‌های مختلف مردم و نظام پیشرفته‌ی اداری و حساب‌رسی‌های دقیق قابل فهم است. 

سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: دانشمندان مسلمان ایرانی در دانش و فرهنگ از شرق تا غرب اثرگذار بوده‌اند. یادگارنوشته‌های دانشمندان ایرانی مسلمان در حوزه‌های پزشکی، ستاره‌شناسی، ریاضیات و ... دانشنامه‌ای است که دنیای غرب از سده‌های پیش از آن‌ها بهره گرفته است. جای شگفتی نیست که این دانشمندان هرگز هیچ فرهنگی، هیچ نام جغرافیایی و داشته‌های مردم دیگر را به نام خود تفسیر یا سرقت نکرده‌اند. 

بقایی افزود: امروزه جهان به سوی وحدت و یکپارچگی پیش می‌رود و انسان‌ها در مسیر حقیقت و یگانگی، با یکدیگر پیوندی عمیقی دارند. تاریخ جریانی پویاست که در مسیر آن، انسان‌ها به بلوغ، رشد و شکوفایی دست می‌یابند. در این میان، موزه‌ها به‌عنوان عنصر اصلی پیوند میان گذشته، حال و آینده نقشی رفیع را ایفا می‌کنند. 

او ادامه داد: موزه‌ها عامل اصلی آگاهی و سرعت‌بخشی اتصال فرهنگ‌ها و اخلاقیات جهانی‌اند. موزه‌ها گنجینه‌های ثروت بشری هستند. در این مسیر عظیم جهانی شدن، موزه‌ها به‌عنوان گنجینه و حافظه‌ی جهانی عمل می‌کنند و جایگاه و نقش اصلی خود را بازمی‌یابند. به همین دلیل، ضرورت دارد اکنون مدیران موزه‌های مشهور و مهم، جهانی بیندیشند و جهانی عمل کنند تا جهانی شوند. 

سرپرست نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: منشور کوروش حدود هفت‌ماه مهمان موزه‌ی ملی ایران بود. این رخداد مهم افتخاری برای موزه‌ی ملی ایران است که برای نخستین‌بار در طول حیات خود، میزبانی اثری ارزشمند را از موزه‌های دنیا برعهده گرفت و سربلند از آن بیرون آمد. 

رییس دفتر رییس‌جمهوری نیز در حاشیه‌ی مراسم بازگرداندن منشور کوروش به مسؤولان موزه‌ی بریتانیا در سالن مخصوص این منشور در موزه‌ی ملی ایران، گفت: منشور کوروش منشور همه‌ی انسان‌هاست. این منشور همان آرمانی است که اکنون ایران آن را دنبال می‌کند. امروز ملت ایران پرچمدار مخالفت با ظلم و ستم است تا مردم دنیا بتوانند شکوفا شوند و در کمال آرامش زندگی کنند. 

اسفندیار رحیم‌مشایی ادامه داد: چند ماهی منشور کوروش در سرزمین مادری خود به‌نمایش درآمد و همه به‌راحتی می‌توانستند آن را از نزدیک ببینند. امروز که منشور کوروش از سرزمین‌ مادری خود دور می‌شود، ممکن است موجب ناراحتی ما باشد؛ ولی حق منشور کوروش این است که به همه جای دنیا برود تا از نزدیک همه‌ی ملت‌های دنیا آن را ببینند. 

رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بیان کرد: دیدن منشور کوروش از نزدیک حق ایرانیان بود. اگر امروز ملت ما با تأسی از انقلاب شکوهمند اسلامی جلو می‌رود و به دنیا، پیام‌های انسانی را عرضه می‌کند، دنیا باید بداند که ایرانیان سابقه‌ای دیرینه در ارائه‌ی پیام‌های انسان‌دوستانه در طول تاریخ داشته‌اند. منشور کوروش درس آزادی و آزادگی می‌دهد و همه باید در کنار هم بمانیم و تلاش کنیم تا فضایی عالی داشته باشیم و این محقق نمی‌شود، مگر با تأسی گرفتن از اندیشه‌های والای انسانی. 

رحیم‌مشایی تأکید کرد: امروز روز بزرگی برای ایران و همه‌ی ملت‌های دنیاست. از این به بعد نیز منتظر حضور الواح گلی هخامنشی در کشور هستیم تا آن‌ها نیز مانند منشور کوروش در موزه‌ی ملی ایران به‌نمایش درآیند. 

پس از سخنان رحیم‌مشایی، یک سکه با طرح هخامنشی توسط او به رییس موزه‌ی بریتانیا اهدا شد. نیل مک گریگور و جان کرتیس نیز با اهدای مولاژی از منشور کوروش به رییس موزه‌ی ملی ایران، از امانت‌داری منشور کوروش در ایران تقدیر کردند. همچنین آزاده اردکانی با اهدای لوحی، از موزه‌ی بریتانیا برای امانت دادن منشور کوروش به ایران تشکر کرد. 

در ادامه‌ی این مراسم، نیل مک گریگور ـ رییس موزه‌ی بریتانیا ـ و آزاده اردکانی ـ رییس موزه‌ی ملی ایران ـ با حضور بقایی و جان کرتیس ـ رییس بخش خاورمیانه‌ی موزه‌ی بریتانیا ـ از تابلوی یادبود نمایش منشور کوروش در ایران در کنار در ورودی موزه‌ی ایران باستان رونمایی کردند. سپس ویترین منشور کوروش در اتاق مخصوص این منشور توسط امین اموال موزه‌ی بریتانیا و امین اموال موزه‌ی ملی ایران باز و منشور کوروش توسط امین اموال موزه‌ی بریتانیا از محفظه خارج شد. 

اردکانی توضیح داد: براساس قانون بین‌المللی، در زمان پایان یک نمایشگاه بین‌المللی در هر کشوری، نخست امین اموال کشور میزبان ویترین اشیا را باز می‌کند و امنای اموال هر دو موزه در حضور مدیران موزه‌ها، شیء را از ویترین خارج می‌کنند و مراحل بازگرداندن شیء یا اشیا به موزه‌ی مادر انجام می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین